Rățușca și colacul ei de salvare, o mapă surpriză, bogat ilustrată

”Rățușca și colacul ei de salvare” este o mapă elegantă de dimensiunea A3, care cuprinde o carte scrisă de Eva de Christo, mai multe coli A3 cu peisajul pe care copiii vor crea povestea, care  este alcătuită din trei scene. Alte câteva coli cuprind personajele care se decupează cu foarfeca de către copii și cu care se recompun, practic, scenele poveștii, care diferă de la un creator la altul, respectând scenele decsrise.

”Artista ilustratoare Mirela Pete a imaginat un univers plin de viață și voioșie, în care se împletesc elementele ale copilăriei, rățuștele mandarin de la vârste mici până la cuibărit și la înotat fără…colac, minunatele personaje statice sau mobile, fie ele copaci, soare, nori, flori, buburuze, albine, cuib de stuf, păsărele, copii simpatici, barză, păsări, libelule, fluturi și broscuțe, apa cu tot ce are ea, nuferi, peștișori, rațe și gâște, cu un preaplin de frumuseșțe și imaginație, de rafinament cromatic, magie și atracție. Orice scriitor și-ar dori asemenea ilustrații.” ( Eva de Christo, scriitoare, autoarea volumului)

”Impresia generală – ceea ce simt eu când privesc – este de multă lumină, deschidere, creat de artista ilustratoare Mirela Pete, care a imaginat un univers plin de viață și voioșie. Este exact ceea ce căutam. Îmi plac foarte mult expresia și poziția corpului personajelor. În linia generală și în toate detaliile e ceva foarte fin, superb, suav – exact ce văzusem în alte ilustrații de-ale artistei Mirela Pete. Doar că aici,  în Rățușca și colacul ei de salvare, îmi par încă și mai frumoase. Și în ansamblu, și în amănunte a ieșit foarte precis ce am visat.” ( Eva de Christo, scriitoare)

Rățușca și colacul ei de salvare
Autoare: Eva de Christo
Ilustrator: Mirela Pete
Data publicării: Mai, 2017
2017 Zvon de Zâne, Șirnea

Micii Făurari, Copii Legendari/Editura Zvon de Zâne 2017
Prima colecție din proiectul Micii Făurari, Copii Legendari pornește, asemeni celei de Basme și povești pentru Copii de Basm și Poveste, de la Km0 – punctul unde dispare noțiunea de vârstă, nu prin desființarea copilăriei, ci prin aducerea la suprafață a copilului din oamenii mari.
Ea cheamă laolaltă toată familia, pentru a decupa elemente mari și mici care, prin lipirea pe un fundal dat vor alcătui lumea poveștii din carte. Datorită migalei ce se cere pe alocuri, copiii sunt invitați să împartă cu părinții, cu frații, cu surorile, cu alte rude sau prieteni nu doar făurirea acestei lumi, ci și încântarea de a ilustra inclusiv paginile cu text.

Articole create 906

4 comentarii la „Rățușca și colacul ei de salvare, o mapă surpriză, bogat ilustrată

  1. Mirela ai o imaginatie fantastica! Ador desenele tale!:)Sunt un deliciu, stimulezi imaginatia copiilor si îi ajuti sa viseze!
    Felicitari draga mea! Sa aveti mult success la lansarea cartii!
    Seara faina si tot binele din lume!
    Imbratisari! Cu drag!

    1. Bună dimineața Ella dragă, mi-ai luminat frumos ziua, mulțumesc!
      Copii sunt, întradevăr, primii mei critici și niciunul n-a spus ”nu” în fața unei cărți ilustrate de mine. Pentru că ei sunt sinceri și le place ceea ce înțeleg și letransmite ceva, le creează o lume magică, ori eu asta mă străduiesc să realizez! 😛
      Mulțumesc încî o dată! Te pup, o zi frumoasă! 🙂

  2. Mirela, e asa o pace si o buna dispozitie in ilustratiile tale ca iti vine sa te duci si tu pe tapsanul ala, sa stai cu fundul pe iarba si cu picioarele in apa si sa conversezi cu ratele 🙂
    Ti-am mai zis, la cat mai multe carti, ca le faci tot mai frumoase!

    1. Mă bucură mult remarca ta, cum că ai merge acolo să stai cu fundul pe iarbă, lângă lacul acela! Să știi că și eu aș merge, cred că e minunat acolo și chiar există un asemenea loc, m-am inspirat după el!
      Mulțumesc, sper și eu să fie cât mai multe și mai frumoase! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus