16 decembrie, 2016

Când am pictat ”Omulețul de zăpadă”, am urmărit să păstreze acea prospețime specifică venirii iernii și să transmită emoția primei tușe de culoare, a primului zâmbet schițat cu timiditate și a dorinței de a-și face prieteni. Primii au fost păsărelele care îi cântă colinde, așezate pe crengile-brațe, susținând câteva podoabe modeste din pomul de Crăciun. Ceilalți… ei bine, prietenii pe care și i-a făcut Omulețul de zăpadă sunt nu doar numeroși, ci și foarte talentați! Adriana Târnoveanu, Vavaly Valerica si Dante, băiețelul cel mare al Valericăi, Alexandra Ali, Claudia Lazăr, Irina, Adela, etc etc….Au sosit să-i recite omulețului mulți prieteni talentați, dintre care unii au scris minunat, alții intenționează s-o facă, toți comentează minunat, încât e mai mare dragul să citești cât de fericit a devenit Omulețul meu de zăpadă! Vă mulțumesc, dragi prieteni!

om-de-zapada

Omulețul de zăpadă, ilustrație de Mirela Pete

Iată minunatele versuri și comentarii scrise pe facebook, lângă ilustrația mea. Le păstrez ca pe unele dintre cele mai calde amintiri de iarnă. Puteți citi frumoasele poezii ale Adrianei Tîrnoveanu și Dante, băiatul mai mare al lui Vavaly.  Felicitări, dragi prieteni!

omuletul-de-zapada omuletul-de-zapada2 omuletul-de-zapada3
omuletul-de-zapada5

10 Responses so far.

 1. IB spune:

  Mirela, cum spuneam si in mesajul privat. E tare dragut omuletul asta, mi-a inspirat si mie ceva de iarna in cele din urma 🙂

  • Mirela spune:

   Da, am citit-o cu drag și am trecut-o sub desen pe facebook, e emoționantă, ți-a ieșit foarte bine! 🙂 Te felicit! 🙂

 2. Zina spune:

  Ce chip naiv și blând are omulețul de zăpadă… Îmi place mult!

 3. -X- spune:

  Ce ar fi iarna fara sanie si oameni de zapada ?
  Personajul tau e super-simpatic 😉

 4. Zina spune:

  Dragă Mirela, îți urez Crăciun fericit și un An Nou cu sănătate și bucurii! La mulți ani!

  • Mirela spune:

   Dragă Zina, mulțumesc din suflet!
   Îți doresc Crăciun luminos, cu sănătate și multe bucurii! Sărbători cu pace și cei dragi aproape! An Nou cu sănătate, mai bun, mai plin de realizări1 cu tot dragul!

 5. Diana spune:

  Craciun fericit!
  Sa fii sanatoasa si sa ai multe, multe bucurii alaturi de cei dragi!
  Iti doresc sa ai un Nou An cu si mai multe reazlizari si sa implinesti tot ce-ti doresti!
  La multi ani!

Leave a Reply