25 noiembrie, 2016

25.11.2016

V-am mai povestit despre magicul Pupo, cățelul unicat, albișor, dar cu buline colorate, dulce, vesel și, mai ales, cu o inimă uriaș de bună! Scrise de Mirabela Les din Cluj-Napoca, cărțile m-au atras încă din momentul propunerii de a ilustra cele 10 volume ”Pupo”. Tânăra scriitoare mi-a încredințat creionarea originalului pesonaj, care se află deja la a treia carte. Pe lângă aventurile fascinante ale micului cățel cu buline colorate, cărțile promovează educația pentru valori, disciplina pozitivă fiind și îndemnul transmis de texte, prin învățături folositoare copiilor. Editura Okart din Cluj-Napoca a hotărât lansarea primelor trei volume ”Pupo”, de Mirabela Les, cu ilustrații de Mirela Pete, la o dată  anunțată din timp și, mai ales, acompaniată de surprize fermecătoare, toate avându-l pe Pupo ca element central. Mult succes, Pupo, te iubim!
Lizetta și bicicleta” este o altă carte ilustrată recent de Mirela Pete, lansată de Editura Adenium, editură celebră prin activitatea sa la târgurile de carte, dar mai ales, în toate librăriile și bibliotecile. Odată contactată de Editura Adenium, am făcut cunoștință cu toți membrii echipei și, evident, cu doamna Adela Dobran, o scriitoare cunoscută și îndrăgită de copii și adulți, deopotrivă. E ușor să-ți placă versurile Adelei, are har și imaginație, așa că m-am străduit să fiu la înălțimea poeziilor sale cu haz și tâlc, desenând , după cum spun membrii echipei editoriale și Adela Dobran însăși, ”minunat, într-o abordare nouă, superb, atrăgător, profesional, pe placul celor mai exigenți  iubitori de carte ilustrată, impecabil atât desenul cărților ilustrate de artista Mirela Pete, cât și originalitatea, culoarea, expresivitatea și aranjarea în pagină,  toate de fermecătoare, artistice, rafinat colorate, etc”. Le mulțumesc frumos celor care m-au felicitat sincer și spun, la rându-mi: să fie de bun augur, la mai mare și la cât mai multe realizări împreună! Mulțumesc și editurii Adenium care, prin doamna Adriana Nazarciuc, m-a contactat și mi-a dat spre ilustrare această minunată carte.

Mulțumesc Agenției de design de brand Dexign, administrată și condusă de Xaba Pete, care găzduiește toată această muncă, dându-i forma finală, destinată tiparului.
Iată cărțile care vă vor aștepta în librării și pe site-urile cu vânzări online.

Să vedem și ilustrațiile, respectiv o foarte mică parte din ele.

lizetta

pupo-invata-sa-numere-3d-coperta2

PUPO învață să numere, ilustrații originale de Mirela Pete

pupo-invata-sa-protejeze-natura-3d-coperta1

PUPO învață să protejeze natura, ilustrații originale de Mirela Pete

pupo-si-miti-la-oras

PUPO își Miți în oraș, ilustrații originale de Mirela Pete

simulare-cei-trei-pupo

Primele trei cărți PUPO cu ilustrații originale de Mirela Pete

 

 

Pupo învață să protejeze natura. Ilustrație de Mirela Pete

Pupo învață să protejeze natura. Ilustrație de Mirela Pete

Pupo învață să numere. Ilustrație de Mirela Pete

Pupo învață să numere. Ilustrație de Mirela Pete

 

coperta-lizetta-si-bicicleta

Lizetta și bicicleta. autor adela Dobran, artist ilustrator Mirela Pete, editura Adenium

Lizetta și bicicleta. Autor adela Dobran, artist ilustrator Mirela Pete, publicat de Editura Adenium

Lizetta și bicicleta. Autor adela Dobran, artist ilustrator Mirela Pete, publicat de Editura Adenium

Lizetta și bicicleta. Autor Adela Dobran, artist ilustrator Mirela Pete, publicat de Editura Adenium

Lizetta și bicicleta. Autor Adela Dobran, artist ilustrator Mirela Pete, publicată de Editura Adenium

Lizetta și bicicleta. Autor Adela Dobran, artist ilustrator Mirela Pete, publicată de Editura Adenium

 

8 Responses so far.

 1. Diana spune:

  Sunt minunate! Minunate! 🙂 Tot ce-as mai avea de scris au scris altii inaintea mea, asa ca… subscriu! 🙂
  Pupo e frumos foc! Dar nici Miti nu e mai prejos.
  Succes tuturor celor implicati in aceste proiecte extra-super faine!

 2. -X- spune:

  Pupo și Miți la oraș e o ilustrație super !
  Ambele personaje sunt creionate cu multă gingășie 😉

  • Mirela spune:

   O, ma bucur mult ca iti place! Si autoarea textului este de parere ca e cea mai reusita, deocamdata. Restul vor fi cu alte si alte subiecte, deoarece mai sunt inca 9 volume cu Pupo, de ilustrat! 🙂

 3. Zina spune:

  Drăgălașe ilustrații, vor face cărțile să se vândă ca pâinea caldă. ☺
  Numai bine!

 4. multe detalii, culori vii, animale vesele – ilustratia este de nota 10.
  m-am uitat cu atentie si pe text si imi place.

  • Mirela spune:

   Cărțile de anul acesta sunt superioare celor din anii trecuți, cu excepția Zânelor (din livezi), care e pictură manuală în ulei și are farmecul ei. Atunci când copiii cer culoare, veselie, zâmbete și bucurie, asezonăm noi, creatorii, cu sfaturi educative și utile, și gata cărțile! Așa au scris, cu har și inspirație cele două autoare, iar eu am ilustrat după capul meu și ținând cont de cerințele copiiilor din lumea întreagă, pentru că toate cărțile Pupo vor avea și versiuni în limbile engleză și spanioală. Target-ul este de la 3 ani până la 5 ani, dar eu cred că și adulții le apreciază la fel, doar ei le citesc copiilor. Mulțumesc Vavaly, cred că Dante și frățiorul mai mic vor ajunge, la rându-le, să scrie poezii, doar are cine să-i educe cât mai bine!

Leave a Reply