Parfumuri cu aromă de cafea – poveste parfumată

(reluată la cerere, aici fără comentarii și tabel, dragi condeieri parfumați)
Și de ce n-aș scrie despre parfumul cafelei, care își întinde brațele parfumate ieșind pe uși, ferestre, terase, balcoane, cafenele, cofetării, prinzându-te în mreje, ademenindu-te?! Cafeaua este cea mai populară băutură, imediat după ceai. Când cumpărați parfum, vânzătoarea vă dă boabe de cafea să mirosiți pentru a NU mai simți alte mirosuri. Are una din cele mai tari arome din lume și acoperă aproape tot. cafeaua are un parfum al său, bun, profund, întunecat și catifelat. E iubită sau urâtă. Nu prea există cale de mijloc. Cine dă în patima ei, greu trece de partea cealaltă a baricadei. Beau cafea oricând, condiția este să fie din cea mai bună. Una din cele mai iubite povești parfumate a fost, dacă vă mai aduceți aminte,  ”Aroma ceaiului tău, parfumul ceaiului meu. Poveste parfumată,” poveste la care au scris un mănunchi de 15 prieteni, și specific aici că toți au scris minunat, cu drag de cea mai populară băutură din lume. Dacă mă întrebați acum pe care o prefer, vă voi răspunde așa: înainte de masă, cafeaua, după amiază tot cafeau și, spre seară, ceaiul. Acum e dimineață, așa că haideți să savurăm împreună o cafea.

Îmi plac discuțiile despre și la cafea. Îmi palce să susțin de ce prefer cafeaua etiopiană, de ce beau Pellini Top, Lavazza Crema (premium) sau Illy, un amestec unic de cafea Arabica preparat de italieni, de ce savurez câte o cafea din Yemen, descendentă a cafelei etiopiene. De ce mi-e dor de cafeaua columbiană, devenită tot mai rar, uneori de negăsit. De ce unele sortimente nu-mi plac și astea toate să le povestesc cu prietenii la o…cafea! Să fac șmecherii cu frișcă naturală și cafea la desert sau ice coffee cu gheață, evident, în zilele cu arșiță, când doar cafeaua te salvează de la un somn prelungit. Să mă adun și să mă concentrez, când întocmesc lista de cumpărături, lângă o cafea tare și neagră, fără adaosuri, sau să mă bucur de viață lângă un capuccino preparat, nu din plic, ci așa cum știu eu foarte bine de la amicii mei italieni. Să am lângă mine o ceașcă frumoasă, din care aroma mătăsoasă și plină de mister să dea năvală și să mă inspire.

În cantități moderate, cafeaua poate avea efecte benefice asupra sătătății. Prima cafea se pare că a fost băută în mănăstirile creștine ale Etiopiei,  pentru diminuarea oboselii din timpul ceremoniilor religioase de lungă durată. Azi, cafeaua este una din cele mai consumate băuturi, alături de răcoritoare și ceai. Cafeaua se bea peste tot, e cunoscută de bogați și săraci în egală măsură, e un aliment pentru mulți și un plăcut prilej de a te întâlni cu prietenii. E interesant de știut că după țiței, cafeaua este cea mai vândută marfă din lume. Se beau  peste 500 de miliarde de căni de cafea în fiecare an, 14 miliarde fiind cafele espresso. Viva Italia!!!

Mai știu că această benefică băutură pentru majoritatea (există și interdicții pe care cei vizați trebuie să le respecte), cafeaua crește vigilenta și poate crea bună dispoziție. Robusta sau Arabica, prepartată la ibric sau espresso, fiartă sau filtru, cu caimac sau fără, cafeaua este savurată zilnic de cei care au descoperit poveștile înfiripate în jurul său, ceea ce se  înnoadă la umbra unui abur fin și aromat, lângă ceașca de porțelan sau ceramică, paharul de sticlă sau…chiar cel de carton, al din ce în ce mai căutatei cafele ”la pachet”.  Pentru că trebuie să-i înțelegem și pe cei care n-au timp să-și prepare singuri delicioasa băutură sau să intre în cafenele și cofetării, ajungând să o bea doar la birou. Fie că beți parfumata ceașcă de lichid magic într-o cafenea vieneză sau într-o cofetărie oarecare, acasă sau la muncă, momentul e unul de relaxare și starea creată trebuie să fie una de bună dispoziție. Pot spune cu precizie că după prima cafea de dimineață, mintea devine mai ageră, gândirea mai rapidă, atenția e sporită și reacțiile sunt categoric mai bune.

Când cineva mă întreabă care e parfumul meu preferat, după ce spun câteva creații  favorite, adaug: parfumul boabelor proaspăt prăjite de cafea, care se degajă mai ales când sunt măcinate imediat. E unul din cele mai bune din lume. Fie că beți sau nu cafea, cred că sunteți de acord cu asta. E un parfum încântător.

Creații ale firmei noastre, Dexign,
www.dexign.ro
pentru Coffeeright

by Csaba Pete

Broșură Coffeeright by DeXign
Broșură Coffeeright by DeXign
Ambient Coffeeright by DeXign
Coffeeright advertising by DeXign

Și parfumurile, că de aceea e poveste parfumată!

În primul rând, avem un parfum pentru domni.

 A*Men Pure Coffee Mugler, cu mosc, paciuli, cafea. Superb!

Montale Intense Cafe – Eau De Parfum
Aroma sa intensă vă transportă „presto“ într-o cafenea confortabilă, parfumul cald vă înfrumusețează fiecare zi.
Black Vetiver Cafe by Jo Malone
Black Vetyver Cafe de Jo Malone London este un parfum Lemnos Condimentat de barbati. Black Vetyver Cafe a fost lansat in 2003. Creatorul acestui parfum este Jo Malone. Notele de varf sunt cafea si citrice; notele de mijloc sunt nucsoara, coriandru si piper; Notele de baza sunt vetiver, lemn de santal, vanilie, tamaie si Sequoia
Articole create 909

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus