24 mai, 2015

zilele frumoaseCea de-a V-a ediţie a Zilelor Clujului are loc chiar acum (perioada 22 – 26 mai), manifestarea fiind parte a programului Cluj-Napoca – Capitală Europeană a Tineretului 2015.
Clujul a meritat tot ce-i mai bun cu ocazia sărbătorii sale, Zilele Clujului 2015. O vreme de vis: cald, plăcut, câteva adieri ușoare, niciun strop de ploaie vineri, iar sâmbătă abia sesizată o mică ploicică înviorătoare, după care soare din nou. Duminică vreme superbă! Vineri, după o plimbare prin cetatea arhiplină de clujeni și turiști români, dar mai ales străini, unde am fotografiat, ne-am minunat, amuzat și gustat preparatele apetisante de pe strada Kogălniceanu, loc unde erau amenajate standurile de demonstrații culinare și mesele cu scaune, bănci și umbreluțe, plus o scenă unde cântau artiștii folk, am luat-o la pas printre cavaleri medievali și fete în costume arhaice, către Piața Unirii, de unde răsunau deja acordurile trupei Vunk.  Alături de Enya și Xaba – normal că Enya a stat cu prietenii ei, iar noi cu prietenii noștri, e firesc – am savurat rockul inimilor noastre, rămase undeva într-o tinerețe când, culmea, în țara asta se cânta rock de calitate, și am vibrat așa cum numai acum doi ani, pe Arena clujeană am mai făcut-o live, la Deep Purple.  Bravo Iris, dacă pe ceva scrie rock cu litere de aur, pe Iris scrie! A fost un concert pe care Clujul meu drag l-a meritat. Cristi Minculescu a fost la fel de bun precum îl știm, adică cel mai bun și a onorat două bisuri, iar pe la 12,00 noaptea lumea abia se dădea dusă către case. Vremea a fost excelentă, cald, plăcut, niciun strop de ploaie. BRAVO IRIS!!! E cea mai bună trupă de rock românească, a fost, este și va mai fi, nu văd pe nimeni să ajungă la profesionalismul, dublat de talent cu carul, al acestor minunați, cu un Cristi Minculescu briliant și într-o formă de zile mari! Felicitări doamnei Felicia Filip, a fost fantastică, una din cele mai mari sporane ale lumii! Cristi, la mai mare!
Aici Enya a reunit clipele perfecte petrecute cu prietenii la Concertul Iris– Zilele Clujului într-un poster cu atmosfera faină de acolo, pe care am trăit-o și noi la superlativ.

enya si colegii la iris Cluj

Înainte de concertul trupei Iris, colaj foto de Enya Pete

 

zilele clujului

Noi la Zilele Clujului 2015. Poster by Dexign

 

 

Foto Dexign

zc vunk2

Foto Dexign

zile de cluj pta muzeului

Piața Muzeului sâmbătă, 24 mai

11216576_835982349823925_3550220168677615902_n

Concert IRIS!!!

 

Sâmbătă, 23 mai, tradiționala paradă de Zilele Clujului a încântat sute de clujeni. Au participat acrobați, sportivi, artiști, trupe de reconstituire istorică, majorete, fanfara și reprezentanți ai comunităților străine.Parada s-a desfășurat pe traseul strada Napoca – pietonala Eroilor – Piața Avram Iancu – Bulevardul 21 Decembrie și retur.
Seara am fost martorii și fericiții spectatori ai unui regal de muzică clasică. În jur de 10.000 de clujeni s-au bucurat de o seară de muzică clasică în punctul zero al orașului, la Zilele Clujului 2015.  Gala Operelor Clujene  a reunit pe aceeași scenă Opera Națională Română Cluj-Napoca și Opera Maghiară de Stat. Spectacolul impresionant al operelor clujene a fost urmat de Filarmonica De Stat Transilvania, alături de soliștii Viorica Cortez, Diana Țugui, Ștefan Pop, Florin Estefan.

11295897_1046724265377913_3865020725601765591_n

Gala Operelor Clujene din cadrul Zilelor Clujului 2015

 

cluj opera

Gala Operelor Clujene din cadrul Zilelor Clujului 2015

cluj opera

Gala Operelor Clujene din cadrul Zilelor Clujului 2015

 

Iată o secvență din concert, sursa youtube:

Peste 100 de evenimente, desfăşurate în 10 locaţii din oraş, vor avea loc în cadrul ediţiei din 2015 a Zilelor Clujului, în perioada 22-26 mai. Până marți, urmăriți programul, e plin de surprize plăcute! La mulți ani Cluj-Napoca, la mulți ani frumoși Clujule!

Categories: Enya Pete, Familia, Xaba Pete

6 Responses so far.

 1. pandhora spune:

  citisem despre Clujul in sarbatoare si ceea ce vad aici la tine intareste ce stiam 🙂
  sunt fericita pentru cei care sunt mandri de orasul lor, care reusec sa scoata in evidenta ce are bun si frumos un loc, ca relele si uratele se fac mai usor vazute decat cele bune si frumoase…
  sa va bucurati mereu de orasul vostru cu un trecut atat de frumos,sa-l faceti cat mai vizibil si mai cunoscut, pentru ca merita!
  distarctie si veselie maxima in continuare! 🙂

  p.s
  la rubrica „Reflexii in Oglinda” am postat niste fotografii primite de la o persoana draga mie, clujean get beget,am considerat ca sunt reprezentaive pentru orasul vostru 🙂

  o saptamana perfecta iti doresc, Mirela! 🙂

  • Mirela spune:

   Ai dreptate Pandora, și trebuie să menționez că în Clujul nostru relele sunt mult mai puține decât bunele, dovadă ceea ce se vede, aude, simte, e un oraș bine administrat și locuit de oameni frumoși, citiți, curați, harnici.
   Mulțumesc, să fie!
   Numai bine și ție cu tot dragul! 🙂

 2. Silving spune:

  Distractie placuta! 🙂

 3. Sandru Ana spune:

  Spectaculos! Un oras frumos, in care cultura se manifesta frumos la toate nivelurile, iar oamenii si vizitatorii isi dau mainile, savurând momentele pretioase! Bravo, va felicit!
  Va marturisesc ca ii ador pe Iris! 🙂

  • Mirela spune:

   Mulțumesc pentru un comentariu absolut încântător! Încă sunt sub impresia frumoaselor zile ale orașului meu. Da, cum să nu ne placă Iris?! Chiar foarte mult! 🙂
   O amintire din 2000 de la Sala Palatului:

Leave a Reply