23 februarie, 2015

”Primăvara soseşte la mine cu o carte pentru copii: „Pe scăunelul copilăriei” care cuprinde 14 povestioare, carte ilustrată de Mirela Rusu Pete! O aştept cu nerăbdare!” scrie Elisabeta Luşcan, autoarea povestioarelor în versuri ale cărții ilustrate de mine recent. O aștept și eu cu drag, dar mai avem puțin de lucru la ea. Iată o avanpremieră cu primăvara în plină floare.

Ilustrație de Mirela Rusu Pete

Ilustrație de Mirela Rusu Pete

 

10 Responses so far.

 1. Mala spune:

  Cu mare,mare drag urmaresc tot ceea ce faci si, poate pe undeva, ma motiveaza si pe mine sa merg mai departe, indiferent de forma de exprimare artistica.
  Imi bucura ochiul imaginile si desenele pe care le aduci si le asezi linga povestile cartilor, cum, ma bucura reactia pe care o stirnesc.
  O saptamina exceptionala, Mirela! <3

  • Mirela spune:

   Draga mea Lăcrămioara, cuvintele și gândurile tale exprimate (mereu) poetic și sincer, mă motivează, să știi, în mare măsură. Este profesiunea pe care confrații mei, plasticienii simezelor din sălile de expoziții, cândva foarte familiare și mie, au tendința (poate firească și nicidecum răutăcioasă) să o desprindă de marea artă plastică, situând-o oarecum la periferie. Așa pățesc și fotografii, oricât de talentatți și uriași ar fi, așa pățesc și marii designeri, mereu marginalizați, chiar dacă sunt deseori mult mai talentați, dovadă rolul lor în imagine și, de să n-o spunem, câștigurile net superioare față de ale pictorilor de șevalet! Eu am văzut că ești doldora de talente, de la scris până la bucătăreală, fotografie, pictură și artă digitală, de aceea sunt mândră să te numesc o colegă talentată și să sper că mă voi bucura de frumoasele tale forme de expresie artistică.
   Mulțumesc din suflet, trimit mii de îmbrățișări! 🙂

 2. De la o carte la alta, ilustraţiile tale sunt tot mai frumoase, tot mai spectaculoase şi sugestive. Abia aştept să o văd. Te rog să mă anunţi când apare şi de unde se poate cumpăra. Oricum, voi face în aşa fel încât să am neapărat autograful tău fiindcă am convingerea că în timp, va valora mai mult decât cartea în sine!Cu mare drag te îmbrăţişez, talentata şi inspirata mea prietenă.

  • Mirela spune:

   Dragă Aurora, cartea Legenda lui Dragobete, ale cărei ilustrații le-ai apreciat, și îți mulțumesc pentru aceasta, a avut un succes extraordinar și va merge în 20 martie în Japonia, ducând cu sine creațiile mele în țara Soarelui Răsare! Cartea de față, scrisă de doamna Elisabeta Lușcan, va apare peste aproximativ trei săptămâni, deoarece editura are mult de lucru și eu mai am de finisat imaginile. Te voi anunța și fie vorbim direct cu autoarea, fie, dacă voi primi și eu câteva exemplare, îți voi dărui și ție cu mare drag.
   Te îmbrățișez și sper ca totuși, cartea noastră cea frumoasă să vadă lumina tiparului cât mai curând! 🙂

 3. pandhoraa spune:

  acest coltisor de padure, ce bucurie! 🙂
  sunt sigura ca ilustratiile sunt superbe, ce ne-ai prezentat aici asta dovedeste!
  florile acelea parca zambesc, zambesc si eu acum, aveam o zi destul de cenusie…multumesc, Mirela! 🙂

  • Mirela spune:

   Cu tot dragul și iată, fac o dedicație, această ilustrație, specială pentru iubitorii de senin, soare, miresme proaspete și frumos! 🙂

 4. Zina spune:

  O poiană a zânelor ? ☺ O imagine primăvăratică, ale cărei raze de soare au luminat ziua asta ploioasă… Mulțumesc și felicitări, Mirela !

 5. -X- spune:

  Cred ca ai o relatie speciala cu violetul 🙂

Leave a Reply