Atelier. Unde se coc cireșele și surâd bujorii

Am terminat de curând ilustrațiile pentru o carte care mi-a devenit foarte dragă, dar despre care nu voi putea spune mai nimic deocamdată, așteptând cuminte ca autoarea să o facă publică. Ceea ce va coincide cu lansarea în librării, dată apropiată, după cum mi-a spus cea care mi-a devenit și prietenă în timp ce colaboram la carte. Mai mult nu vă pot destăinui. Poate doar că momentan lucrez la o nouă carte cu zâne și animăluțe și alte minunății, pentru care voi face o scurtă avanpremieră.

desen de Mirela Rusu Pete

Demult n-am mai pictat peisaje, nici frânturi de cer și peisaj, dar nici crengi goale de copaci, atât de expresive și de care mi-e dor…Nu am timp, așa că refolosesc picturile făcute după modele vii, care mi-au pozat mai demult sau mai curând și le recompun pe fonduri (background-uri) create în funcție de ideea care primează. Mi-a venit așa, o undă văratică, asta înainte de ploia care a început să spele praful din grădinile și parcurile în care înfloresc trandafirii și surâd bujorii. Și unde se coc cireșele! Așa că m-am pus pe treabă.

Femei plastice in gradină decorativă. Interpretare, de Mirela Rusu Pete
Articole create 906

21 de comentarii la „Atelier. Unde se coc cireșele și surâd bujorii

  1. Ilustratiile tale imi aduc aminte, nu satiu de ce, de copilarie, de o perioada minunata pe care o doresc tuturor. Abia astept sa apara cartea cu zanele. Pupici :*

  2. sunt tare dragute personajele. foarte vesele. exprima primavara si bucuria tuturor celor mici atrasi de cirese si inghetate. imi aduc aminte de copilarie si chiar imi vine sa rad…ce draguti eram si noi.
    Succes1

    1. Exact așa le-am gândit, niște zânișoare ghidușe, harnice și vesele, pline de bucurie! 🙂

  3. Wow! Ce carte frumoasa trebuie sa fie….. abia astept! :))
    Si la mine au înflorit bujorii numai ca ploaia, (care acum este la voi) ia cam scuturat si nu ia lasat sa înfloreasca ca în alti ani!
    pupici, saptamana faina!

  4. Adultii zambesc larg vazand ilustratiile, dar copiii! 🙂
    Parca ii vad, cu degetelele lor mititele,cu ochii mari de mirarea cunaosterii, aratand cu varful aratatorului: „cireasa”, „inghetata”, „zâna” sau… „mami”. 🙂
    Ce bucurie ca ai ocazia sa desenezi pentru copii!

    Imi place si „compozitia” cu femeile in gradina – culorile „din fundal” le vad ca niste esarfe fine miscandu-se sub impulsul vantului de primavara.
    Succes!
    Imbratisari cu drag!

    1. Ești un suflet plin de candoare și e mare minune că ți l-ai păstrat așa, ești aproape de inima mea!
      E o bucurie să desenez, să pictez, să ilustrez, să fac orice ține de artă și creație artistică. Dar nu prea se poate trăi din asta, mai și lucrez la firmă, ce să fac, dar îți mulțumesc mult, Diana dragă! 🙂

  5. Prima poza (ilustratie) mi-a facut o pofta ceva de nedescris 😀 … e tare cand o ilustrație poate face simturile sa invie si sa ne poarte spre amintiri placute, inseamna ca a fost facuta cu mare maestrie. Weekend frumos!

  6. delicioase, savuroase imagini, pline de inocenta, jucause, ghiduse, cum sa nu te bucuri ca exista primavara, cirese si copilarie?
    regasesc aici idilicul copilariei pe care l-ai re-creeat cu atat de mult farmec….
    am observat ca blogul si-a schimbat infatisarea, imi place mult, felicitari pentru alegere, Mirela! 🙂

  7. Stau si eu cuminte la rand si astept cartea. Doamna Georgescu scrie minunat, iar dumneavoastra pictati fantastic! Imi imaginez cat de frumoasa trebuie sa fie cartea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus