O seară la teatru

Cortina Events a organizat vineri, 14 martie 2014, de la ora 19:00, spectacolul de teatru „Cherchez la femme!” al Companiei Passe-Partout – Dan Puric, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca. Am fost printre fericiții spectatori într-o sală plină de oameni care au aplaudat și cărora spectacolul le-a plăcut mult. M-am bucurat că Enya mea a apreciat pantomima și dansul, deoarece am fost mai mult la teatru clasic, operă și balet, mai puțin la…spectacole altfel! Când ieși din sală mai fericit, mai bogat în trăiri și impresii, mai primăvăratic,  înseamnă că a meritat. “Cherchez la femme!” se identifică cu stilul deja consacrat al Școlii lui Dan Puric, însă Petrică Voicu, creatorul acestui spectacol, și-a găsit, după mulți ani de lucru, propria cale de expresie. Cu mesajul său simplu – viața ca o călătorie în căutarea iubirii – “Cherchez la femme!” nu este o piesă de teatru obișnuită, cu dialoguri greoaie, ci un gând efervescent, care prinde viață și încearcă să se elibereze de legile clasice ale scenei. Pantomimă și dans, lumină și întuneric, realitate dură și vis gingaș, din toate acestea se naște misterul spectacolului. Vorbind despre iluzii, descoperiri și durere, “Cherchez la femme!” ne vorbește despre de fapt despre îndrăgostire, ca miracol al Universului. Iar îndrăgostirea nu este hrănită decât de femeie, cea care are puterea de a regenera omul și odată cu el, lumea întreagă.”

cherchez

„Cherchez la femme” este o dovadă de maturitate artistică. Este un spectacol cum numai în grădina „Passe Partout Dan Puric” putea creşte, un amestec alchimic de teatru, dans, mişcare, lumină şi sunet şi, mai presus de toate, suflet, mult suflet – un spectacol puternic, aplaudat şi ovaţionat la scenă deschisă. Dacă sunteţi o persoană cu bun gust e musai să nu-l scăpaţi. Numai după ce o să ieşiţi din sală, o să vă daţi seama ce mult aţi fi pierdut dacă nu-l vedeaţi.

Scenariul şi regia: Petrică Voicu
Cu: Petrică Voicu, Elena Rusu, Diana Vladu, Emanuela Fazekaş, Vadim Rusu, Sebastian Petrovici. Coregrafia: Nadejda Dimitriu, Costume şi scenografie: Alin Crăciun şi Anca Cernea , Light design: Ilina Pepine, Foto: Horatiu Linca. (sursa)

 

Nu ratați „Cherchez la femme!”, merită!

cherchez-la-femme-la-compania-passe-partout-dan-puric-i94680

Articole create 906

8 comentarii la „O seară la teatru

  1. 🙂 O.K. il faut la chercher, mais la trouver, aussi… 🙂
    * * *
    o seara însorita ca aici si-o saptamâna spornica! numa’ bine si pe curând! cu drag… Mélanie

  2. Bravo,mi-e dor si mie sa merg la teatru,tot imi zic ca atunci cand vom trece prin Buc. ne vom opri o seara,sa merg si eu…Sper la anul.Macar am mancat in studentie teatru pe paine,desi nu poti sa vezi piese de teatru in avans 😀 (precum zicala cu somnul,nu poti dormi in avans).

    1. Dacă tot ai adus vorba de studenție, ohoho!!!! Aveam prieteni actori, printre ei și Dorin Andone, poate îl știi, mergeam des la teatru! O colegă era prietenă cu mai mulți actori, plus că ne cunoșteam cu scenograful teatrului, eram la mine acasă acolo! Vremuri frumoase, de aur! Așa-i, dar la anul rezervă-ți timp, e ceva ce nu se compară cu nimic și care trebuie trăit și repetat! 🙂

  3. Dan Puric este un fermecator! 🙂
    eu am vazut un alt spectacol de-al lui, „Made in Romania”, absolut deosebit…
    spectacolele lui transmit o incredibila energie dar si o stare de ” a gandi” 🙂

    1. Fermecător, ăsta-i cuvântul! Și genial! 😉
      Te invidiez constructiv, asper să văd și eu live Made in Romania, categoric! 😛
      Energie, așa a sunat și leit-motivul spiciului din debutul acestui minunat spectacol. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus