11 februarie, 2014

Istoria celebrei Carminei Burana începe de la descoperirea unei culegeri de texte medievale, de către compozitorul Carl Orff, într-un catalog de anticariat. Carl Orff s-a simtit atras de titlu și, după ce a obținut volumul, a realizat, pornind de la o selecție a cântecelor și versurilor cuprinse in volum, capodopera vieții sale: Cantata scenică „Carmina Burana”

De la prima sa audiție , în data de 8 iunie 1837 la Frankfurt am Main și până azi, Cantata scenică „Carmina Burana”s-a bucurat de o celebritate fără precedent. Explicația vine din forța de comunicare a partiturii și din efectul extrem de puternic și plăcut obsesiv al celor mai cunoscute pasaje ale sale. „Carmina Burana” este descrisa de cotidianul „El Pais” ca fiind „o partitura grandioasa si senzuala, glorioasa si energica, erotica si exploziva”, tributara unor păcate precum ironia, parodia, dar și lipsa de moderație. O muzică de excepție.

Carmina Burana, O Fortuna și un balet splendid!


Postarea participă la rubrica Meloman pentru o zi, găzduită azi de de Iulisa.

Categories: Diverse

9 Responses so far.

 1. SoriN spune:

  Frumoasa prezentarea ta,multumesc pt incantarea sufletului!!
  O seara placuta!

 2. Diana spune:

  Excelent! Si acest gen de muzica-mi place de… mor! :)) As putea asculta si tot asculta! Asa-mi zburda imaginatia cand aud muzica aceasta! 🙂 Baletul mi-a cam distras atentia acum, dar m-am descurcat! 🙂
  Super!
  Zile fericite sa ai! Pupici cu drag!

 3. pandhora spune:

  superba bucata, plina de forta dar care ne invaluie intr-o profunda emotie…

 4. anca spune:

  Am ascultat-o prima oara cand eram eleva de liceu la o repetitie generala a Filarmonicii, ascunsa printre scaune in spate, in sala goala apoi de nenumarate ori…e intr-adevar sublima si de obicei plang cap coada- de bucurie plang:)

 5. Zina spune:

  Bine ai încheiat articolul. ”O muzică de excepție.”

  Zi frumoasă, Mirela !

 6. geanina spune:

  sublim moment! forta si delicatete…:)
  sa ai zi faina!

 7. elly weiss spune:

  Da, suna divin. O stiu, imi place extraordinar de mult.

 8. Minunat! Să tot asculţi şi să pluteşti imaginând miracolele lumii.Baletul este fantastic!mEste târziu în noapte, dar nu mă satur ascultând şi privind, deşi cunosc piesa muzicală într-atât încât o fredonez!

Leave a Reply