24 ianuarie, 2014

Era soția fratelui meu, Lucian, care acum e îngrozitor de singur. De îndurerat. Și noi suntem mult mai singuri și mai triști fără Ana. Încercăm să fim alături de Lucian, adică de jumătatea rămasă din el, ca să folosesc abia rostitele cuvinte fără Ana…Fie-i călătoria ușoară.

Dumnezeu s-o odihnească!

 

………………………………………………….

Doliu în dramaturgia românească: s-a stins Ana Ripka-Rus…

 ana-rusuFiliala Bucureşti-Dramaturgie a Uniunii Scriitorilor din România anunţă cu deosebită tristeţe încetarea prematură şi neaşteptată din viaţă a distinsei colege Ana Ripka-Rus (Ana Rusu). S-a născut, a făcut studii filologice şi a activat ca scriitoare pentru copii şi dramaturg în special la Cluj. Numeroase dintre piesele sale pentru copii şi adulţi au fost reprezentate pe scenă dar şi ca spectacole radiofonice şi de televiziune. La intrarea în Uniunea Scriitorilor, la mijlocul anilor 1990, a optat pentru secţia de dramaturgie a ASB, acum Filiala Bucureşti Dramaturgie. Dintre piesele sale şi poveştile dramatizate amintim:Aproape o pădure, Copiii îşi pictează riduri şi se pierd printre adulţi, Crăciunul celor doi ursuleţi, Deja-Vu, Poveste chinezească, Frumosul Din Regatul Adormit. Poveste egipteană, Alb Negru Sau Trista Poveste A Prinţesei Din Cel Mai Mic Regat. 

 
 Cu numai cîteva zile înainte de a dispărea dintre noi, Anei Ripka-Rus îi apăruse o nouă carte cu o piesă pentru adulţi: Când Ada era Adam.  Talentul şi devotamentul pentru teatru al colegei noastre va rămîne mereu în memoria confraţilor şi spectatorilor. Va fi înmormîntată la Cimitirul Central din Cluj, luni 27 ianuarie, la ora 12.
 Prin dispariţia scriitoarei Ana Ripka-Rus, literatura dramatică din România suferă o grea pierdere.
___________________________________

 

 

Categories: Familia

17 Responses so far.

 1. Minnie spune:

  Sincere condoleante!
  Dumnezeu sa-i ia in mainile lui sufletul si sa-l odihneasca!
  Voua va doresc sa fiti tari sa puteti trece prin acest necaz.
  te pup Mirela

 2. Diana spune:

  Condoleante, Mirela…
  Prea multe nu am de spus cand este vorba despre moarte, pentru ca stiu cum e sa pierd pe cineva drag… Nimic nu il consoleaza pe fratele tau la acest moment dar simte sprijinul celor dragi… Fie sa poata depasi momentul cat mai bine…
  Odihneasca-se in pace dna Ana Rusu…

 3. vax-albina spune:

  O veste îngrozitoare.
  Am cunoscut-o. Am citit-o. Am admirat-o. Scria cu talent și cu suflet. Condoleanțe lui Luci și celor dragi ei.

 4. geanina spune:

  Condoleante Mirela! Dumnezeu sa o odihneasca in pace.

 5. CELLA spune:

  Condoleanțe, Dumnezeu să o odihnească

 6. Gabi spune:

  Condoleante!Odihneasca-se in pace!

 7. […] Mirela, condoleante pentru plecarea prea devreme din aceasta lume a sotiei fratelui tau!Dumnezeu s-o odihneasca in pace!Spunea un invatat ca “A muri inseamna a te muta intr-o stea.” […]

 8. Irealia spune:

  Condoleanțe, Mirela. Fie-i drumul lin.
  Îmi pare nespus de rău, alte vorbe sunt de prisos.

 9. pandhora spune:

  condoleante, Mirela!
  Dumnezeu sa-l intareasca pe fratele tau!
  odihneasca-se in pace!

 10. anca spune:

  Dumnezeu sa o ierte si sa aiba grija de voi!

 11. Alexandra Ali spune:

  Sincere condoleante! Dumnezeu s-o odihneasca! Si sa va aline voua durerea si tristetea!

 12. Zina spune:

  Dumnezeu să o odihnească ! Îmi pare rău pentru golul pe care l-a lăsat în familie și în societate.

 13. Naica spune:

  Sincere pareri de rau, pentru aceasta pierdere, Dumnezeu sa o primeasca, si pe voi sa va intareasca .

 14. Ţi-am spus şi în particular şi repet aici: sincere condoleanţe. Altceva nu este de spus în astfel de momente, când golul lăsat de cineva drag este imposibil de umplut, oricât ne-am strădui. Gândul bun să vă întărească şi să vă dea posibilitatea să mergeţi mai departe .

 15. Mélanie spune:

  m-ai facut praf, Mirela… 🙁 RIP, sincere condoleante… curaj, forta si seninatate… în ciuda absentei fizice, prezenta-i luminoasa (va) ramâne în sufletele celor pe care i-a îndragit si iubit… cu gându’ si cu inima aproape de tine…<3 Mélanie

 16. Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul! Murim cu totii, se stie, dar oricat de obisnuiti am fi cu gandul asta, nu putem trece usor peste moartea celor dragi noua. Ai grija de fratele tau, ai grija sa fii umarul pe care sa planga si sa se sprijine. Dumnezeu sa va intareasca pe toti.

 17. elly weiss spune:

  Sincere condoleante!

Leave a Reply