30 noiembrie, 2013

Mai întâi o auzi. Răsună de umple zările, sau șipotește, suspină..Abia apoi se arată, odată cu parfumul pe care-l împrăștie , acel parfum de o rară prospețime. Spectacolul vizual e precedat de cel auditiv, așa cum o imagine e mai atrăgătoare dacă apare pe un fond muzical sublim. Nu trebuie să mergi departe pentru a trăi emoția alături de căderea descătușată de apă. Spectacolul oferit cu generozitate de colțul de rai unde se naște o cascadă, provocarea la care te supune acea atracție nevăzută, acea forță neștiută, dar intuită, care te îndeamnă să te apropii și să intri în spatele căderii de apă…Sau să vrei, că nu prea poți.  Atunci când nu are forța unei Niagara, atunci când e o perdea naturală din stropi de răcoare și prospețime, poți să încerci. Când e  o ”căscăduță”, da, dar și-atunci e plină de putere și muzicalitate. Și de parfum, evident. Iar când în spatele perdelei de apă dai de o peșteră, sau de mușchi aromat de pădure, ori poate de cele mai rare orhidee, care au darul de-a răsări acolo unde exotismul unor locuri abia bănuite ascund  casacade șuierătoare, repezi, uriașe sau domoale, dar puternic parfumate, te arunci cu sete în lacul format de apele destrămate și recreate, ca în prima zi. Fascinația și misterul,  dorința de a le sta împotrivă, dar cu mare drag, ca pentru o îmbrățișare eternă cu stropii care te învăluie și te scapă de sete, de soarele orbitor, e unică. Iar teama în fața forței masculine a naturii e absolut fermecătoare când se lasă cu o baie limpede, în apropierea superbei căderi de apă. În simfonia unică și parfumul de nedescris al apropierii aceleia drag,i parcă retrăiești perpetuu prima dragoste. Și dacă o cascadă a inspirat numele a ceea ce arta filmului denumește o încercare de mare risc și curaj, înseamnă că noi, oamenii, am simțit atracția de a intra în ea, prin ea, în spatele ei, de-a ne rostogoli pe căderea uimitoare și de-a descoperi ce-i îndărătul ei indiferent ce-ar fi, cu orice risc și fără teama de consecințe. Așa, ca în dragoste. Așa văd eu casacada, așa iubesc eu o cascadă. Și o iubesc la nebunie, fie că-i grandioasă, fie că-i una ușoară, dar provocatoare.

 

Cascada mea, oferită vouă, lucrare de Mirela Rusu Pete

Cascaya este parfumul lansat de Gabriela Sabatini , un superb ciprat, adică floral și fructat în același timp, având și arome de mușchi de pădure, ca orice chypre care se respectă. E atât de plăcut să-i simți notele debutante cu arome clare de bergamotă, mandarine și flori de portocal, notele verzi de ierburi, lăcrămioarele, narcisele dar și caprifoiul, iasomia și baza pe care se clădește mireasma și care e doldora de mosc, santal, mușchi de stejar, cedru de Virginia, ambră, vanilie și suc de portocale proaspăt. Parfumul acesta e o încântare, am avut și eu unul și aș fi vrut să păstrez flaconul, dar la o curățenie generală am aruncat multe flacoane prețioase. Voi să nu faceți așa ceva! Acum le păstrez, dar atunci am aruncat vreo 50.  Oricum, parfumul e  asemeni unei cascade și vă aduce bucurie.

 

Două cascade care îmi plac mult

Angel sau „Cascada Ingerului” se află in sud-estul Venezuelei, având o înăltime de 978 de metri. Cascada este atat de înaltă, incat apa este transformata de vant in ceata inainte de a ajunge la sol. Peisajul este unul de vis si te dirijeaza parca spre o alta lume. Numele i-a fost dat in cinstea aviatorului american Jimmy Angel, care a descoperit-o. Cascada Angel face parte din parcul national Cainama.

Cascada Iguazu se întinde pe aproape trei kilometri de-a lungul frontierei dintre Brazilia, Argentina si Paraguay. Legenda spune ca Iguazu a apărut din cauza furiei unui zeu care își pierduse iubita. Cascada are forma unei potcoave iar imaginea tonelor de apă care cad, oferă un spectacol unic. Iguazu este Patrimoniu Natural UNESCO.

angel

Cascada Angel

Cascada Iguazu, între cele 7 Minuni ale Lumii

…………..

Frumoasa noastră  temă de azi a fost aleasă de Adriana. O temă cu suflu proaspăt, curat, ca inima și sufletul Adrianei. Până după Crăciun, nu voi avea aproape deloc timp de blog, poate doar pentru a mai posta câte ceva din ceea ce lucrez în atelier. Mi-e dor de voi, dragi condeieri, ca și de alți câțiva prieteni. Totuși, prioritară este acum profesiunea, munca, atelierul, lucruri pe care le-am neglijat puțin (mai mult), așa că, pe lângă familie, care n-a fost niciodată pe alt plan decât primul și mereu va fi așa, urmează tot ce ține de menirea mea profesională, expoziții, cărți ilustrate și, evident, munca la Dexign. Am speranța că fiecare mă înțelege, așa cum și eu îl înțeleg pe fiecare, tot mai clar și mai bine, cu fiecare zi , cu fiecare clipă. Vă anunț pe Fb și pe mail când vom relua povestea.  Sănătate, iubire, pace, prietenie și inspirație!

 


1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.


( Collection closed )
Link tool by Inlinkz

32 Responses so far.

 1. […] scrisă pentru Clubul condeielor parfumate, pe o temă aleasă de […]

 2. Vienela spune:

  Cat de frumos vorbesti despre cascade si cat de bine simt ceea ce vrei sa spui! Nu m-am priceput sa spun cum vad forta masculina a naturii si atunci am imaginat o poveste prin care sa arat ceea ce doream. Cumva diferit de perceptia ta, insa avand acelasi numitor comun: dragoste, inceputul, misterul…
  Mirela, nu reusesc sa pun linkul in tabel, nu imi permite sa dau paste… 🙂
  Sa ai un weekend cu parfum proaspat de cascada!

 3. Georgiana spune:

  Cascada Iguazu este intr-adevar o forta a naturii… am avut burucia sa o vad de aproape, si de pe malul brazilian si de pe cel argentinian, de departe cel mai spectaculos. Pe malul brazilian pare indepartata, este o perdea de suvoaie. dar pe malul argentinian, esti in ea, te apropii de iuresurile de apa pana aproape sa le atingi, valuri de spray care se ridica te cuprind din toate partile, iti patrund prin haine, pe piele. O multime de drumeaguri si puncte de belbedere iti permit sa te apropii din diferite punte, la diferita inaltimi, de la nivelul caderii, pana aproape jos, unde zgomotul prabusirii aproape te asurzeste. Iar Garganta del Diablo, la care ajungi pe un lung sir de pasarele peste bratele raului care formeaza cascada, iti creeaza o senzatie de ireal, pentru minutele pe care care le stai acolo, nu mai esti pe pamant, esti in lumea zeului care a creat-o. 🙂 superb loc ce isi merita din plin faima.

 4. Gabi spune:

  De multe ori imi imaginam ca sunt in spatele unei cascade, ii auzeam vocea cantand o muzica vrajita.Urma apoi descoperirea lumii nevazute de cei aflati dincolo.
  Draga Mirela, cascada despre care ai scris nu o cunosc, voi viziona videoclipul.Pictura ta reda cascada ce curge cantand pentru cine are urechi sa auda si ochi sa vada.
  Sa ai un weekend minunat si cel mai reusit 1 Decembrie!

 5. Gabi spune:

  Nu reusesc sa las link-ul povestii de astazi.

 6. Vienela spune:

  Am uitat ce era mai important. Cascada! E minunata, e vie, pulseaza si are parfum! Parca ii aud caderea! Daca ne-am intalni, cred ca mi-ar fi teama sa dau mana cu tine, sa nu cumva sa le fac rau degetelor ce ne ofera minuni ale naturii, pictate cu atata maiestrie!
  Te imbratisez!

 7. Minnie spune:

  Lucrearea ta este minunata Mirela. Cascadele sunt o adevarata minune si nici o data nu ma pot hotara pe care sa o aleg! 🙂 Avem o planeta fantastic de frumoasa si cred ca ar trebui sa o iubim mai mult!
  Iti doresc o duminica frumoasa! pupici!

 8. […] cu aceasta postare ma alatur si eu clubului condeielor parfumate unde gazda Mirela face tabelul in care ne […]

 9. ch3815h spune:

  frumos! inspirat si convins in buna masura, de ce sa n-o recunosc de alte persoane care scriu aici, voi a ma alatura clubului si ideii de creatie constanta in abordari tematice diverse la propunerile membrilor printre care sper sa fiu si eu primit, nu cu bratele deschise si-mbratisari dintre cele mai cele, dar ingaduit sa apar aici si citit sa mi se dea un feed back, e ok pentru mine. Adi ch3815h sunt eu si-mi pare bine ca vin si aici!
  by the way, ca tot e ziua noastra a tuturora cei si cele ce simtim romaneste, La multi ani Romania si celor care o populeaza autentic! 🙂

 10. Lolita spune:

  Minunată tema aceasta! Cascadele sunt pline de mister şi farmec, iar fiecare dintre noi le percepe altfel. Pictura şi cuvintele tale mă duc cu gândul spre altă poveste, de exemplu! 🙂 Mirifice realizări în scris şi pictură, aici, la tine!
  La multi ani, români de pretutindeni! 🙂

 11. nina spune:

  Foarte reusit tabloul tau, Mirela. Minunat! L-am privit vreme de 5 minute și crede-ma n-am văzutîn ele numai o lume a cascadelor, ci și lumile lor înconjurătoare, ba chiar și pe cele din adâncuri. Felicitări!

 12. […] Postarea este scrisă pentru Clubul condeielor parfumate, pe o temă aleasă de Adriana și găzduită ca de fiecare dată de Mirela. […]

 13. Mélanie spune:

  frumos si impresionant, ca de-obicei… 🙂 I love waterfalls… sper ca le-ai vazut pe cele islandeze… btw, imposibil de copy-paste, de ce, please?… bon dimanche et pensées amicales, Mélanie

 14. Silving spune:

  Ei,cine stie sa deseneze cascade,deseneaza! 😉 Cine nu,face elefanti,haha.
  E tare linistitoare cascada ta…si vizuala,si scrisa,tot o armonie proaspata.
  Saptamana la fel de fresh sa ai,Mirela!

 15. Mala spune:

  Da, Mirela! Un parfum e o cascada, o cascada e parfumul ! Si nu e asa cum ai spus pentru ca, prin cuvinte ai intregit vizualul albastrului !
  La multi ani voua, La multi ani, Romaniei!

 16. Xaba spune:

  Curajoasa combinatia de acuarele si pastel, dar e ok, well done. 😉

 17. Daurel spune:

  Multa vreme, pentru mine cascadele insemnau doar un potential energetic; pana cand am aflat ca orice amenajare pune in pericol biotopul; adica distruge ceea ce noi, oamenii, nu stim sa facem…
  Si e bine ca nu stim !
  PS. Ferice de cei care se pot exprima deplin fara cuvinte…

 18. Monica spune:

  Fiecare cuvant si fiecare fir de apa pictat rasuna superb ca o cascada.
  succes la pictat si multa fericire in familie,
  Cu drag, Monica

 19. lili3d spune:

  Cred că acolo este esența prospețimii!

 20. […] invit la lectură și vă invit să-i citiți pe: Alexandru, CafeauaTa, Mirela Pete, X și pe toți cei care trec pe aici în cautare de povestiri pe scurt sau de puțină distracție […]

 21. Zina spune:

  Cascada ta, mie mi-a adus parfum de lavanda. Multumesc, e parfumul meu preferat !

 22. Tina spune:

  Ma fascineaza cascadele. Locul formarii cascadelor este printre putinele care ma fac sa ma regasesc, ma fac sa ma simt eu. Ai descris in cel mai frumos mod, acele locuri minunate care te umplu de energie pozitiva.
  Iar parfumul, parfumul cred ca mi-ar place. Nu l-am mirosit niciodata, insa ingredientele imi plac fara exceptie. O sa-l caut, daca s-o mai gasi in vanzare.
  Mult spor in ceea ce faci.

 23. Frumoasa tema, am citit si la Lolita ceva foarte frumos! O cascada de imbratisari, Mirela! 🙂

 24. elly weiss spune:

  Cascadele imi par niste „constructii” in care natura si-a dat adevarata masura a creativitatii, a maretiei sale. Reprezinta forta pura, le gasesc fascinante, imi plac enorm. Cu toate acestea…n-am vazut niciuna in realitate. Nici macar una cat de micuta. La Iguazu nici nu indraznesc sa visez. Am privit clipul de trei ori…si imi aduc aminte ca am vazut-o si la tv candva.
  Perdeaua de apa alb-albastra ce cade cu forta in lucrarea ta e superba. Jocul de lumini/nuante si ape se afla intr-un echilibru perfect. Frumos.
  Mirela, am reusit sa ma alatur si eu temei azi. De abia azi din lipsa timpului. 🙂
  O noapte buna, draga mea! Te imbratisez.

 25. Diana spune:

  Lucrarea e minunata! Am tot privit-o! Am citit si povestile pe care le-ati scris voi… si nu-mi pot aduna cuvintele in fraze pentru a scrie o poveste. Imi plac atat de mult cascadele incat nu stiu cum sa le prind frumusetea in cuvinte! Voi ati reusit! Trebuie sa reusesc! Imi… tropaie cuvintele prin cap si nu le pot prinde! 🙂
  De-ai sti cat ma bucur ca e „deschis tabelul” pentru mai multe zile! 🙂
  Spor la lucru! 🙂
  Zile fericite sa ai! Cu drag!

 26. Anca spune:

  Foarte frumoasa descriere si dintr-un punct de vedere inedit al dragostei. A dragostei sublime. Sunt puncte de vedere diferite a fiecarui participant si aceasta face mai deosebita editia.
  Multumesc de gazduire. Si eu anul acesta am avut sincope. Cu timpul, cu treburile
  E firesc dar eu de fiecare data ma intalnesc cu voi cu placere

 27. Diana spune:

  Am revenit… muuult mai linistita si muuult mai indragostita de cascade! 🙂
  E buna ideea unei pauze. 🙂 Pe langa cele obisnuite e si o perioada aglomerata de Sarbatori! :)) Si asta-i bine, zic eu! Astept reintalnirea!
  Zile fericite iti doresc si spor in toate cele ce le ai de facut!

 28. Starea spune:

  frumos articol 😉 minunat tabloul

 29. Adriana spune:

  Dacă am avut pauză forţată de evenimente nu tocmai plăcute in familie, sigur voi lua o pauză binemeritată din lumea aceasta pe care azi am citit-o in forta, cu forta. Asta strabate si din cuvintele tale de aici. Imagini superbe, locuri pe care le stiam dar le uitasem, stilul tau de a ingemăna partea artistică cu texte incredibile. Multumesc incă o dată pentru onoarea de a fi printre oameni atat de speciali.

Leave a Reply