29 august, 2013

Fotografiile participă la jocul Reflexii în oglindă“, găzduit de SorinN.

De când eram mică și mergeam, an de an, cu părinții și frate-meu la mare, mă bucuram când o zăream prima dată, de la fereastra trenului, apoi a mașinii…Mă bucuram chiar mai mult decât pe parcursul sejurului. Prima întâlnire cu marea era, de fiecare dată, o sărbătoare. Pe atunci nu se făceau atâtea poze, noi aveam un aparat mic, rusesc, cu care tata mai făcea poze la sărbători, dar nicidată nu m-aș fi gândit să fotografiez pur și simplu marea…  Mai târziu, am început s-o desenez și pictez. Acum, de câte ori mă reîntâlnesc cu mare, cu mările, îi fac primele fotografii cu bucurie, din mersul mașinii. Ca și cele făcute anul acesta la intrarea pe Riviera Olimpului, în drum spre locul care ne-a fost casă timp de-o vacanță frumoasă, din mașină, pentru a avea și niște reflexii în oglinda retrovizoare. Și în apa mării, care e ca oglinda, curată și limpede.

 

Riviera Olimpului

Riviera Olimpului

Recomand: Zina Reflexii in pictura – Bulevard in ploaie de Childe Hassam, Silving 24 august 2013,  Irealia And there is Greece on my mind…,Vania Gospodina, Elly Cineva, acolo sus, mă iubește.

12 Responses so far.

 1. Mala spune:

  O speciala amintire, Mirela draga!
  Desi nebunia generata de multimea care-i populeaza marginirile nu mi-e defel pe suflet, imensitatea si linistea ei e o enigma pentru mine…

  • Mirela spune:

   Mala, ai dreptate…Dar poți găsi oaze de liniște, ceva mai departe de…nebunie!
   Liniștea care ți-o dă albastrul, muzica și imensitatea acestei mări e unică, incomparabilă.

 2. Zina spune:

  As vrea foarte mult sa vad picturile tale infatisand marea. Si pe ale Enyei, daca are ! 🙂 Ce zici, se poate ?

  • Mirela spune:

   Ale Enyei cred că sunt într-un Album de pe Fb. Ale mele, mai complicat, numai dacă voi face fotografii după ele, vreo câteva mai sunt, pe la rudele din partea tatălui meu. Vara mea, Nina, care e și nașa fiicei mele are mai multe picturi de-ale mele. Încerc, trimit un link pe facebook.

 3. […] timpul potrivit. Si nu-s doar vorbe… * * Merita citit:  Mirela Pete – Marea la inceput, Elly Weiss – Cineva acolo sus ma iubeste, Vienela – Garsoniera din padurea de macarale, Zina […]

 4. Anca spune:

  Albastrul marii e magnific.
  O participare interesanta la Reflexii in oglinda si o vacanta pe masura 🙂

 5. Diana spune:

  Ia te uita cum mi-ai zgandarit amintirile! 🙂 Un val de emotie a crescut cititnd aceste randuri! Imi amintesc perfect acea senzatie excelenta la intalnirea cu marea, cand o vedeam „din mers” si abia asteptam sa ne cazam si sa ne apropiem de ea! 🙂 Hm… Mi-e cam dor de mare, dar n-am mai vazut-o de aproape de cam mult timp…
  Un minunat final de saptamana sa ai! Cu drag!

  • Mirela spune:

   Diana, va trebui să vă dați întâlnire, fie și pentru câteva zile. E aproape de noi, e acolo pentru oricine o iubește. Sper să ajungi cât mai curând și să ne povestești!
   Îți trimit cu gândul o seară minunată! 🙂

 6. elly weiss spune:

  Si marea si cerul au in Grecia culoarea aceea verde-albastrie, un fel de turcoaz palid…
  Foarte frumoase fotografii!

  P.S.-Abia azi am publicat si le Reflexii…Am intrat vineri pe blogul lui Sorin si n-am gasit postarea. Inca nu-mi explic de ce. Am pregatit-o si eu de vineri, cand am scris articolul cu farfuriile si vrand sa iau link sa pun in articol, n-am gasit postarea. Ceva n-a functionat…si nu-mi explic ce.

 7. Iulisa spune:

  Impresionat,nu am cuvinte !!!
  O seara buna!

 8. SoriN spune:

  O seara placuta si-o saptamâna usoara si frumoasa!
  Nu pot sa am decât cuvinte de admiratie!
  Felicitari !!!

Leave a Reply