Zorba The Greek

Postarea participă la rubrica Meloman pentru o zi, găzduită de Sorin .

„Zorba Grecul este un film despre oameni cu sânge fierbinte și oase solide, despre sălbăticiune și inadaptare umană, despre semnificațiile vieții. Totul în acest film, inclusiv muzica lui nostalgică și incredibil de frumoasă, se prezintă la scară mare. Singurul lucru care îi lipseste este culoarea.” – George Angeli – 1965 (Films and Filming).
 E foarte grecesc acest sirtaki,  compus de Mikis Theodorakis în anul 1964 pentru celebra pelicula Zorba Grecul,  numit și “dansul lui Zorba”, un dans care-mi place mult, pe o muzică pe care o ascult de câte ori revăd unul din filmele cele mai bune pe care le-a creat vreodată un regizor, fiind totodată o ecranizare de excepție: Alexis Zorbas (1964), tradus ca Zorba Grecul. Actorii sunt geniali,  Anthony Quinn e Alexis Zorbas  însuși, așa cum l-a văzut Nikos Kazantzakis în cartea sa, am convingerea. Anthony Quinn a interpretat rolul lui Zorba în filmul regizat în 1964 de Michael Cacoyannis, care a luat 3 premii Oscar. A jucat fantastic, ţi-e poftă, asemenea lui Zorba,  să dansezi  frenetic pe malul mării, să simţi viaţa așa, din plin, ca pe cea mai bună muzică grecească. Acum, în ajun de drum către frumoasa Elada, să ascultăm sirtaki, să dansăm și să ne bucurăm.

 

 

 

 

 

 

Zorba The Greek

Zorba – Sirtaki Original

Haris Alexiou- Χάρις Αλεξίου: Στρώσε το στρώμα σου για δυό !

Syrtaki Music

Articole create 910

17 comentarii la „Zorba The Greek

 1. Din pacate, nu pot asculta acum dar, vazand despre ce e vorba, mi-a venit chef de dans.:)
  Multumesc!

  Ilda
  Lavender Thoughts

 2. Nu am văzut filmul dar îl voi căuta şi eu pe internet, în schimb am dansat pe muzică grecească la multe petreceri. Nu neapărat cu paşii lor, dar m-am simţit bine. 😀
  Vacanţă frumoasă!

 3. Aha, deci miroase a vacanta pentru tine. Mor de invidie.
  Mi-a placut filmul mult, l-am vazut acum niste ani.
  Eu am cam ramas in urma cu cititul si scrisul pentru ca dupa aproape o luna de arsita, aici, au revenit ploile si prima ploaie torentiala de sambata m-a lasat fara conexiune la net. Vreo doua zile. Iata asa.
  Te imbratisez si iti doresc vacanta placuta!

 4. Filmul l-am vazut, cand eram mica, impreuna cu tata …. bine, impreuna cu toata familia, dar pentru ca tata nu mai este, orice imi aminteste de el este frumos ….Anthony Quinn este un actor adevarat, din generatia actorilor adevarati. Melodia este foarte frumoasa, buna de dansat oricand,pentru ca este vesela … Numai cartea nu am citit-o, dar o voi citi eu.

  O zi frumoasa, Mirela!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus