Pe drumuri toscane

Aici sunt câteva fotografii făcute în drum spre Pisa, străbătând Toscana, un peisaj de o rară frumusețe. Cum v-am mai povestit, pe drum am făcut mai multe popasuri, vizitând câteva locuri din inima Toscanei, rămase și în inima noastră de-atunci. Aici sunt dealuri line sau înalte, câmpuri  curate și mănoase, poteci romantice care duc către ferme harnice și idilice, dar poți vedea castele și case din piatră, cu terase și trepte înalte, pe coama câte unui deal brăzdat viță de vie, măslini, pini umbrelă, tuia înalți, chiparoși, leandrii înfloriți și  culturi plicrome, care amintesc de picturile renascentiste. E splendid, dacă ajungeți acolo, îmi veți da dreptate.

Fotografiile sunt luate la drum, avem și altele, dar aici sunt Reflexii în oglindă.

rio toscana 2 rio toscana   rio toscana 3   rio xaba toscanaFotografiile participă la jocul Reflexii în oglindă“, găzduit de SorinN.

Articole create 906

16 comentarii la „Pe drumuri toscane

  1. Peisaje frumoase, reflectate in oglinda retrovizoare, dar vizibile si in afara ei. Mi-e dor de un drum cu masina, cu avionul ajungi repede, dar nu te poti bucura de asemenea privelisti.
    Zi frumoasă, Mirela !

    1. Cu avionul e rapid și te scutește de oboseală, dar cu mașina poți vedea atât de multe încât o vacanță înseamnă 10 locuri bifate pentru spiritul și ochii tăi, nu doar destinația de bază.
      O zi minunată, Zina dragă! 🙂

  2. Peisajele sunt splendide chiar si din viteza masinii. Privind a doua fotografie am avut impresia ca sunt in masina si ca masina vireaza deodata cu mine :))
    Poate ca impresia a fost puternica si datorita motociclistului din fata, care de asemenea vireaza 🙂
    Un bun inceput de weekend, draga Mirela!

    1. Așa este! Ne-am mai și oprit, sper să am timp să scriu odată desper aceste minunate popasuri!
      E plin de motocicliști, așa de mulți ca la italieni n-am văzut nicăieri, sunt și scutere!
      Weekend reușit, Elly dragă! 🙂

    1. A, dar nu e deloc arid, poate atât am avut eu de pus aici, la reflexii, ca să fie chiar la temă. Serios, uite un peisaj toscan, e drept că fără reflexii, dar toscan adevărat.
      Toscana a San Gimignano

  3. M-a luat ameteala prin serpentinele alea. Frumoase locuri, incantatoare excursie prin Toscana. Vad ca aveti o skoda. Si noi avem:)) doar ca la noi e cu volanul pe dreapta si daca m-am obisnuit asa, parca ma incomodeaza sa vad in poze soferul pe locul pe care stau eu, care nu-s decat stresul de langa sofer.
    Multumesc pentru excursie, Mirela draga!
    Un inceput de weekend cat mai relaxant si placut!

    1. Da, te ia cu amețeală, sunt foarte multe serpentine și dealuri, ești când sus, când la vale, dar e splendid, e chiar frumos!
      Da,e mașina noastră preferată, cu drumurile de la noi trebuie ceva înalt, puternic, dar nu chiar jeep.
      E greu să te acomodezi cu volanul pe dreapta, bine că ai reușit!
      Weekend cât mai reușit! 🙂

  4. Maretia si splendoarea anumitor locuri poate fi observata chiar si din goana masinii, asa cum ai reusit sa o faci aici. M-am indragostit de pozele 3 si 4!
    Trebuie sa ies din casa, mi-e dor de peisaje pline de verdeata, de munte si de stanci!

    1. Exact! După Firenze am pornit către Pisa, iar a doua zi am făcut fotografii superbe, înainte de-a porni către Austria. E un loc creat de zei anume să te încânte! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus