Găteli de weekend

Postarea se înscrie la rubrica Happy Weekend, Elly Weiss  fiind  prietenoasa inițiatoare și gazda acestui joc frumos. La ea găsiți mai multe informații și vă puteți înscrie. Happy Weekend!

Ieri după masă mă gândeam că n-am fotografiat demult ce-am mai gătit, cu excepția unei salate de roșii umplute, bună, dar cam subțire, dacă mă gândesc ce de bunătăți am împărtășit cu voi într-o vreme. Așa că am luat câteva bucăți fragede de carne de porc, le-am marinat în următorul amestec: ulei de măsline, sare, boia, piper, praf de usturoi și oregano, după care le-am lăsat două ore la frigider. Între timp, am făcut garnitura, recunosc că din pachet, dar altă dată am preparat-o singură în acest fel: am fiert orezul, l-am condimentat cu sare și șofran, apoi am adăugat fasole roșie fiartă, fasole verde păstăi și gogoșari roșii, toate legumele fiind sotate. Amestecul se găsește și la magazin,  congelat. Am făcut și cățiva cartofi prăjiți. Piesa de rezistență condsider că este salata, care conține rondele de roșii, ceapă roșie tăiată cubulețe, pătrunjel verde, ulei de măsline, sare, zeamă de lămâie și busuioc. E o salată foarte gustoasă și se potrivește atât la fripuri, cât și la salata de vinete. Carnea se face la grătar sau în tigaie timp de 10 minute, câte 5 minute pe fiecare parte, dacă e subțire. Poftă bună!

Profita din plin de perioada verii pentru a-ti incarca bateriile cu antioxidanti, vitamine si minerale din surse naturale. Iti recomandam calduros caisele. Daca pana acum nu le-ai acordat prea mare importanta, este timpul sa o faci. Compusii lor regleaza tranzitul intestinal, ajuta la vindecarea ranilor, fortifica muschii si creierul si favorizeaza somnul. De asemenea, caisele sunt recomandate in cazuri de anemii, iar datorita proprietatilor nutritive si a faptului ca sunt hipocalorice sunt ideale pentru regimurile de slabire.Vara ne ofera foarte multe placeri. Si nu doar din punctul de vedere al vacantelor la mare ori la munte, al vremii fru­moase care ne binedispune, al iubirilor de o vara, ci si din punct de vedere gastronomic: cirese, visine, caise, piersici, rosii, ardei, salata etc. Toate acestea se asorteaza perfect cu starea noastra din anotimpul canicular: pentru ca afara este cald, simtim nevoia sa consumam mai multe lichide, sa mancam mai multe fructe si legume in pofida mancarurilor mai greu de digerat, pline de grasimi. Putem profita de aceasta stare pentru a mai slabi cele 2, 3 kilograme in plus care ne tot dadeau bataie de cap inca de la inceputul primaverii. In acest sens, caisele sunt o alegere inteleapta.(sursa)

Eu nu scriu despre caise, am preluat textul specificând sursa și am preferat să le trag în chip pe cele cumpărate din piață, deoarece sunt frumoase, au o culoare superbă, o piele catifelată și e o bucurie să muști din ele. Poftă bună!

 

 

Bancuri de pe net:

 

1.Suna soneria. Sotia disperata se roaga:
– Doamne fa sa dispara amantul, iar sotul sa nu stie nimic. La care un glas din inalturile cerului spune:
– Bine, fie…te scap… dar cand o sa mori o sa ti se traga de la apa. Sotia a fost bucuroasa ca a scapat de amant, gandindu-se ca in ceea ce priveste apa…va avea grija si se va feri. Peste un timp apare o oferta de nerefuzat pentru o croaziera pe mare, impreuna cu toate prietenele ei. Se duce femeia in excursie, cand deodata incepe o furtuna. Femeia iar se roaga:
– Doamne, stiu ca mi-ai spus ca o sa mor din cauza apei…dar acum, gandeste-te… sunt atatia oameni nevinovati…pentru mine o sa omori toti oamenii de pe acest vas? La care glasul raspunde:
– De-ai sti de cati ani ma chinui sa va adun pe toate…

……………

2.Un bărbat își trimite copilul să pună o scrisoare în cutia poștală, apoi își amintește că nu trecuse adresa destinatarului pe plic. Se întoarce puștiul acasă:
– Ai pus scrisoarea în cutie?
– Da!
– Păi tu nu ai văzut că nu avea adresa scrisă pe ea?
– Ba da, dar am crezut că nu vrei să știu eu cui ai trimis-o!

…………

3. Sotul si sotia, romani, sunt pentru prima data la un restaurant, in Paris. Se apropie chelnerul de ei, le da meniul – totul e in franceza.
Sotul incearca sa faca o comanda:
– Silvuple, le carne, le paste, le cartofi, le paine, le vin.
Chelnerul aduce tot ce a comandat.
Sotul, multumit, ii zice sotiei:
– Vezi, draga mea, ma descurc bine cu franceza, ai fi ramas flamanda fara mine!
La care chelnerul:
– Ati fi ramas flamanzi amandoi, daca nu eram eu din Le Botosani!

…………..

„Postarea participă la  jocul HAPPY WEEKEND! – Ediţia 26.”

Articole create 906

14 comentarii la „Găteli de weekend

  1. :)) Mirela ce-mi place cafeaua cu tine…de obicei nu citesc bancuri pe net, dar tu nu stiu de unde le selectezi asa faine. Eu am facut hrisca cu legume aseara, in loc de fasole am pus mazare proaspata. N-am incercat niciodata fasole cu orez, asa ca e timpul. Un week-end plin de savoare sa aveti.

  2. Bancul al treilea e minunat!!! Eu am sa profit la gatelile de weekend de o reteta de shaorma recomandata de tine. O cautam disperata aseara, am gasit-o in final si am fost fericita. Poate o sa profit si de caisele recomandate de tine ca sa produc o tarta…mmm, nu am mai mancat de mult! Povestile dupa! Sa ai un weekend minunat!

  3. 😆 Din ”le Botosani” ?!!! Află că ni s-a întâmplat la Barcelona. Ne târguiam noi, cu lista în față, ce să comandăm. Vine ospătărița, noi cu franceza, cu engleza, ea cu spaniola. La un moment dat îi zic ceva soțului meu pe românește și fata ne sare de gât. Era din Baia Mare ! Ne-a recomandat ce era mai bun și ne-a și tratat din partea casei cu o băuturică grozavă. Am stat o mulțime de vorbă și a fost tare fericită că a întâlnit compatrioți de-ai ei, iar noi ne-am bucurat mult de fericirea ei.
    Mulțumesc că mi-ai cauzat amintiri atât de plăcute !
    Happy Weekend, Mirela !

  4. Bine! Cu fotografiile cu mancare … m-ai dat gata! Deja salivez pe aici. Caisele imi plac foarte mult, iar ale tale chiar ca arata tare bine.
    Bancurile sunt bune, dar ultimul, pentru ca sunt din Le Botosani …. m-a facut sa ma cocosez de ras!

    Happy Weekend, Mirela!

  5. Multumiri pentru ideea de „gateala” 🙂
    A fost weekend-ul caiselor si pentru mine. Am cumparat din piata caise foarte coapte si am facut un fel de dulceata spre gem. De fapt dulceata dar fiarta mai bine. Abia putin mai devreme am terminat sa il pun in borcane. A iesit foarte bun.
    Bancurile sunt super toate. Noroc ca acel chelner nu uitase romana cum am vazut ca li se mai intampla unora care apar pe la televizor si se fac ca au uitat cuvintele romanesti dupa ceva vreme petrecuta in alte tari. 😉
    Happy wekend, Mirela draga! 🙂

  6. Abia am mâncat şi totuşi, când am văzut pozele, mi s-a făcut cam poftă. 😛 Arată foarte bine!
    Iar de bancuri, ce să mai zic, foarte bine alese. Mi-a plăcut în mod deosebit cel cu „le Botosani”.
    Weekend plăcut! 😀

  7. Arata delicios cina asta si mi-ai dat idei si mie ca prea eram in impas cu vesnica intrebare „ce sa mai gatesc?”. Am o pofta de caise de mama mama! Aici n-au nici un gust si pe dret, aici nimic n-are gust. noroc ca, acum doua saptamani, am tras o fuga acasa si am mancat si cirese si visine direct de pe craca, nespalate. Ce gust aveau, n-am cum sa-l compar cu plasticul de-l gasesc aici prin magazine.
    Bancul cu le Botosani cred ca e inspirat din realitate, ceva asemanator mi s-a intamplat si mie prin Londra de-am intalnit un moldovean din Orhei.
    Te imbratisez si iti doresc un weekend minunat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus