2 iulie, 2013

Din repertoriul perfect al unora din cei mai dragi mie muzicieni de pe planetă, Led Zeppelin,  am ales piesele D’yer Mak’er, Whole Lotta Love – LIVE, Since I’ve Been Loving You, Stairway to Heaven,Kashmir,Ramble On și Rock And Roll (Live Video). Simbolice pentru Led Zeppelin sunt vocea lui Robert Plant, dar și charismatica sa prezență scenică,  impresionantă, o voce și o prezență considerate  de neegalat și  chitara absolut magică a lui Jimmy Page, de referință în  istoria muzicii rock.  John „Bonzo” Bonham, bateristul trupei, care a pierit în 1980 și pianistul  John Paul Jones întregesc acest grup unic, descris de revista Rolling Stone ca „cea mai mare trupă a anilor ’70” si „indiscutabil una dintre cele mai de durată trupe din istoria muzicii rock” , Led Zeppelin se poate lăuda cu 300 de milioane de albume vândute. Toate albumele de studio lansate de creatorii piesei Stairway to Heaven au ajuns în top 10 Billboard, Statele Unite. Plus originalitatea, forța, impactul, senzualitatea, talentul ăsta care dă bătaie de cap geniilor. Și versurile lui Robert Plant, mistice, filosofice, tulburătoare. Toate albumele lor sunt considerate a fi opere de artă, iar perfecționismul trupei a făcut ca înregistrările live să nu prea fie acceptate, în schimb bijuteriile provenite din studio, mai rare, dar perfecte, să fie ascultate și azi cu aceeași emoție în fața actului artistic. Audiție plăcută!

O nouă carte despre Led Zeppelin: 

”In data de 6 septembrie va aparea pe piata cartea „Trampled Under Foot: The Power And Excess Of Led Zeppelin”. Cartea de 624 de pagini este o retrospectiva prin istoria formatiei Led Zeppelin. Sunt povestite intamplari, legende, exista interviuri cu diversi muzicieni care au intrat in contact cu Zeppelin etc. In afara de povestea celebrului grup, informatiile se intind pana in 2012, vorbind si despre carierele solo ale muzicienilor.” 

 

led-zeppelin-live-1975

 

La Sorin vă puteți înscrie pentru rubrica Meloman pentru o zi.

 

Recomand: Zina,  Tina, Anca Cartea saptamanii – Arta simplitatii, Dominique Loreau, Dana Lalici Psiluneli: un drum, o alegere,  Elly Exact ca Matrioșka!, Gabi Bruno Liljefors (1860–1939), pictor suedez, Ghurhu Hasta Siempre, Irealia Cărbunarii, Mala Dincolo, Melanie,Minnie Farewell Iunie 2013 Welcome Iulie 2013,  Tina Ete ca ma facui si vedeta!, Vania MFC – 26 (Leșinul).

Categories: Diverse

13 Responses so far.

 1. Minnie spune:

  Am crescut cu ei, ma hranit fratele meu cu lingurita cu muzica lor si totusi nu mi-au ramas adanc înfipti în inima! Desigur “Stairway to Heaven” sau “Since I’ve Been Loving You” nu le-am uitat niciodata!
  Sa ai o zi frumoasa Mirela!
  pup!

  • Mirela spune:

   Dacă îți amintești aceste două piese, înseamnă că n-a fost nimic în zadar.
   Te pup, o zi frumoasă! 🙂

 2. Mélanie spune:

  Wow de wow… Led Zepp for ever! 🙂 De la mine pentru tine – cu drag:
  http://incaunipocrit.wordpress.com/2013/07/02/for-dark-chocolate-addicted-lovers-like-me/
  – – –
  O zi spornica si senina, afar’ si-n suflet… Pensées amicales, Mélanie

  • Mirela spune:

   Eu sper că și ei se vor reuni și vor veni la Cluj, așa cum au făcut Deep Purple!
   Mulțumesc pentru ciocolată, yummy! 😛
   Bonne journée, Mélanie! 🙂

 3. Zina spune:

  Aici te potrivesti perfect cu sotul meu ! 😀 Si pentru el, Led Zeppelin sunt unii dintre cei mai iubiti. Intr-un timp ajunsesem sa-mi fie groaza sa ma mai urc in masina… 😆

 4. Alexandra Ali spune:

  „Stairway to Heaven”- preferata mea de la Led Zeppelin …. niste clasici ….

 5. zdwub spune:

  Prima ar fi „stairway to heaven” dupa parerea mea, dar toate sunt foarte bune:)
  O zi frumoasa:)

 6. SoriN spune:

  Impresionat,nu am cuvinte !!!
  O seara buna!

 7. Iulisa spune:

  Superbe piese! Felicitari pentru alegere!
  O seara frumoasa!

 8. Spunsieu spune:

  N-au fost printre preferatii mei dar le stiu melodiile, bineinteles. Si sunt mari in orice epoca!

 9. elly weiss spune:

  In materie de Led Zeppelin eu imi marturisesc totala incompetenta si nestiinta. Nu stiu aproape nicio melodie…de fapt decat foarte vag Stairway to Heaven… 🙁 Asta nu inseamna decat ca probabil nu se prea muleaza pe gustul meu, nimic altceva. Ei au fost si raman o trupa uriasa.

 10. […] trecută am ascultat Doar Led Zeppelin, azi. Zilele trecute, fiind cu prietenii noștri la o terasă, o melodie difuzată acolo mi-a amintit […]

Leave a Reply