3 iunie, 2013

Dacă aș putea să scriu mai mult, aș face-o, poate și pentru că azi m-am hotărât să am timp, să nu fac altceva decât să stau cu scumpa mea fiică și să ne delectăm cu o porție generoasă de înghețată, amintindu-ne  râzând de orele care treceau  obositor și frumos, analizând compoziții, studiind un cub, o oală, un măr sau un gogoșar, o amintire din Veneția sau un portret compozițional. Sau învățând noaptea târziu la matematică, după venirea de la atelierul de pictură. Dacă aș avea mai multe cuvinte, le-aș așterne, poate și pentru că, frântă de oboseală, am găsit azi clipa de meritată odihnă, asta numai până la următoarele examene, care sunt la sfârșitul acestei luni (și care contează mai puțin). Dar ambiția de a fi trecute cu rezultate excelente e mare, așa că emoții vor mai fi. Dacă aș avea la îndemână cuvinte meșteșugite, așa cum am deseori, aș scrie aici o poveste cu coli albe de hârtie, creioane, cărbune, culori grămadă, pensule și mult talent, dublat de muncă și inspirație.

Dar azi am ales să n-am cuvinte, doar lacrimi de fericire amestecate cu zâmbete, cu bucurie, mândrie justificată și pupături apăsate. Și cuvinte frumoase pentru Enya mea, care a obținut media 10 la examenul vocațional de la Liceul de Arte Plastice. Un 10 la desen și un 10 la pictură (compoziție cu o problemă de culoare). Și spun 10 curat deoarece e chiar curat, îl merită și e singura notă care i se putea acorda. Și vă mai spun vouă, celor care ați fost alături de noi și emoțiile noastre, și care o cunoașteți pe Enya din lucrările expuse, puține, dar care spun mult, că urările de bine, baftă și succes au contat, ne-am simțit înconjurați de prietenia voastră toți  trei, Enya, Xaba și cu mine, am simțit alături oameni care cred în talentul Enyei. Și uite că  s-a întâmplat și ne bucurăm. Să aibă succes în continuare, multă sănătate și o mare de inspirație, plus noroc în activitatea artistică, ce abia cum începe. Și să fie într-un ceas bun!

Grație, pictură de Enya Pete (2 ore)

Enya la expoziția Palatului copiilor de la Iulius Mall, unde face pictură cu doamna Felicia Predescu

În timp ce scriam aceste cuvinte am primit un telefon prin care sunt anunțată că Enya a  obținut un nou premiu pentru pictură și că a avut două expoziții importante cu mai multe lucrări de artă, una la Iulius Mall și alta  la Bastionul Croitorilor, unde, de asemenea lucrările ei au fost premiate. FELICITĂRI! Să fii fericită, scumpa mea! 😛

34 Responses so far.

 1. Alexandra Ali spune:

  Felicitări! Ce copil frumos ai tu! Și mai ales talentat ….Felicitări și fiicei tale! Puțini mai sunt tinerii care chiar vor să învețe, cred că de aceea merită 2 de BRAVO și 2 de Felicitări! Se vede că ești mândră de ea.

  • Mirela spune:

   Îmi crește inima, dragă Alexandra!
   Sunt mândră și mă bucur că și ea se mândrește cu mine! 🙂

 2. Silving spune:

  Bravoo! Felicitari Enya,si tie Mirela,voua tuturor! Ce frumos e cand viitorul se deschide ca o floare imbobocita si astepti sa zbori ca un fluture printre petalele-i 🙂
  Relaxare placuta azi,ca meritati!

  • Mirela spune:

   Ce minunat ai zis-o, mulțumim! 🙂
   Acum am sosit acasă, am făcut nebunii azi, chiar ne-am relaxat! 🙂

 3. Silving spune:

  Apoi, mai ca-mi pare rau ca nu mai sunt iar la varsta asta, cu mintea de acum,poate as fi facut si eu mai mult pe calea asta.Desi acu ce sa zic,nici cu limbile straine nu mi-e rusine,asa o fi fost in destinul meu.Dar zau ca va invidiez- asa,la modul frumos :)- pe voi care pictati asa frumos.Am zis eu,pacat ca nu avem acelasi oras de intalnire in tara,ca as fi facut cate o ora de curs de pictura pe zi 😀

  • Mirela spune:

   Cum să-ți fie rușine cu limbile străine?! Eventual să te mândrești! 😛
   Irina, nu e târziu să faci ce n-ai făcut, aptitudini ai și inspirație suficientă. Iar cu originalitatea stai cel mai bine.
   Așa că, ține-io tot așa, va ieși ceva foarte atrăgător!
   Te pup! 🙂

 4. Sonia spune:

  Felicitări. Mă bucur din suflet pentru voi. Știu ce înseamnă fericirea unor părinți pentru succesul copilului lor. Nu sunt destule cuvintele pentru a o descrie.
  Vă doresc să fiți sănătoși cu toții. Restul va veni de la sine. Pentru că Enya este talentată, muncitoare și iubită.
  Bravo Enya și mă iartă că mai întâi ți-am felicitat mama. 🙂 Meritul cel mai mare este, cu siguranță, al tău!

  • Mirela spune:

   Ai perfectă dreptate! Cuvintele sunt sărace, dovadă și textul meu.
   Dar bucuria e imensă și sufletul fericit! 😛
   Mulțumim, trimit înzecit urări către tine!
   Meritul e al Enyei , ea a insitat să facă arte, noi voiam să continue la liceul la care studiază în prezent, dar acum sunt extrem de fericită că a reușit aici cu nota maximă! 🙂

 5. Irealia spune:

  Felicitări și tot de-o fericire să vă sară-n drum! Fie ca măsura talentului ei să-și găsească mereu recunoașterea completă!
  Mămică enyană, te pupific și mă bucur mult de tot pentru voi. Și ca voi vreau să creștem și noi mari și frumoși! Prințesa mea mă tot întreabă: ”Mami, care-i talentul meu?”, iar eu îi spun că va fi o mare povestitoare. 🙂

  • Mirela spune:

   Ai spus-o atât de minunat încât te-au auzit și zeii și zările și soarele și apele! Și mai ales eu, dragă mămică de miracole! 🙂
   Un talent magic ca acela de povestitoare e rarisim, să te bucuri că-l are și să-l cultive încă de pe acum!
   Vă trimit o mie și ceva de îmbrățișări și urări de foarte bine! 🙂

 6. Minnie spune:

  Sa va traiasca Enya si sa va bucurati de ea pana la adanci batraneti!
  Enya, felicitari copil frumos!
  Sa ai parte de multe realizari în viata ta si sa cunosti numai bucuria!
  Imi pare bine pentru voi si va pup pe rand, de la mic la mare!
  HIP HIP HOORAY!!! 🙂

  • Mirela spune:

   Frumoasă urare, mulțumim dragă Minnie, ești minunată! Trimit înzecit aceste urări către tine! 🙂
   Enya e uimită de câtă lume frumoasă îi trimite urări, mulțumește și trimite la rându-i numai gânduri frumoase! 🙂
   Te îmbrățișez cu drag! 🙂

 7. lili3d spune:

  Nici nu se putea altfel!
  Felicitări!!!!!!!!!!!!!!

 8. Alina spune:

  Felicitari Enyei! Este foarte talentata si are cu cine semana! Trebuie sa fiti tare mandri de ea! Bafta multa in continuare!

  • Mirela spune:

   E mai talentată decât noi, deja simt. Încă nu a făcut decât ce ”trebuie”, dar presimt că momentul în care va face lucruri originale și îndrăznețe în artă e aproape, iar talentul care stă la baza acestor descoperiri există din plin.
   Mulțumim, să fie! O zi minunată, Alina drgaă! 🙂

 9. geanina spune:

  felicitari! e un copil bun si taletat!
  pop de la mine pentru Enya.. 🙂

 10. anca spune:

  Yupiii Enya e cea mai talentata domnisoara din vestul tarii. Sa dea Domnul ca aceste reusite sa fie cele mai fara importanta ale ei, iar nota 10 sa devina singura posibila. Felicitari, sa fie sanatoasa si sa-si pastreze gratia si bucuria de a crea frumos.

  • Mirela spune:

   Da, frumoasă urare! Aș spune chiar că o obligă oarecum, acum va fi datoare să încânte omenirea cu lucruri frumoase și interesante!
   Mulțumim Anca, o zi superbă îți doresc! 🙂

 11. Zina spune:

  Felicitări, Enya ! Felicitări, Mirela ! Felicitări, Xaba ! Felicitări tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea talentului Enyei ! Fie ca acest prim mare succes sa fie urmat de un șir neîntrerupt de succese, aducătoare de bucurie și de faimă !
  Te sărut, Mirela, mamă fericită, și spor mai departe !

  • Mirela spune:

   Zina, îți suntem recunoscătoare pentru toate sfaturile date cu drag, care ne-au folosit din plin! Am avut numai de câștigat datorită lor, ești o adevărată expertă în educație!
   Mulțumim pentru frumoasele urări și spunem: așa să fie! 🙂
   Numai gânduri bune îndreptate către tine, Zina dragă! 🙂

 12. Tina spune:

  Asa parinti asa fiica. Sunt convinsa ca sunteti tare mandri de ea, aveti si de ce.
  Bravo Enya si mult succes si la urmatoarele!
  Te imbratisez draga mea!

 13. SoriN spune:

  Felicitari pentru Enya,un copil bun si taletat ,se vede ca a pus suflet si pasiune .
  Toata stima si admiratia mea!

 14. elly weiss spune:

  Mirela, am fost sigura tot timpul ca va fi bine 🙂 De altfel stii 🙂
  Nu pot decat sa o felicit din toata inima pe draga de Enya! Sa va felicit si pe voi, parintii ei!
  Talentul fiicei tale l-am remarcat de cand i-am vazut primele lucrari asa ca nu ma mira acest 10 curat 🙂 Iti aduci aminte cand ti-am cerut voie sa imbogatesc o postare a mea cu o schita a Enyei? O schita cu crochiuri de moda, superbe crochiuri. 🙂
  Am stiut. Si sunt convinsa ca totul va fi foarte bine si de acum inainte.
  O noapte buna va doresc! Si zile fericite, cu rezultate la fel de frumoase!
  Numai ganduri bune, cu toata dragostea!

 15. -X- spune:

  Pictura cu balerinele e chiar foarte faina ! Parca ar dansa pe un câmp in furtuna.
  Sa mai postezi te rog lucrari recente executate de Enya … pentru fanii ei 🙂

 16. tu1074 spune:

  Felicitări și tot așa mai departe !
  Pentru mine era foarte clar 😀 !

 17. Mélanie spune:

  Mirela draga, ma bucur pentru fiica ta si pentru voi-3… Bravo si felicitari! 🙂 Ti-amintesti ce ti-am spus zilele-trecute?… 😉 Intuitia-mi capricorniana rareori ma-nseala… 🙂 Talentul nu-i suficient fara munca serioasa, determinare si motivatie… Sa aveti o zi-lavanda si tot înainte pe baricadele vietii! 🙂 Cu drag, Mélanie

 18. […] E 10 și e curat var addthis_config = […]

 19. Daurel spune:

  Felicitari !!!
  (de trei ori, pentru intreaga familie)
  PS. Cum a zis mai sus TU 074: pentru mine era foarte clar.

 20. Vero spune:

  Felicitări!!!

 21. Vienela spune:

  Felicitari din toata inima Enyei tale dragi, dar si voua, parintilor, care ati facut posibil acest succes, luptand alaturi de ea si sprijinind-o din toate puterile! Ma bucur din toata inima pentru voi, m-am bucurat din clipa in care am vazut anuntul tau pe facebook!

Leave a Reply