Brâncuși

Doar atât: în 19 februarie s-a născut Brâncuși. Constantin Brâncuși (n. 19 februarie 1876Hobița, Gorj — d. 16 martie 1957Paris) sculptorul român cu contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană.

Restul e o imensă operă de ARTĂ, care face cinste artei în sine, nouă și omenirii.

AICI puteți citi ceea ce mai mulți oameni de seamă au spus și scris despre GENIUL incontestabil al artei românești, al sculpturii universale, Constantin Brâncuși.

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole create 910

10 comentarii la „Brâncuși

 1. Inca o data, te felicit ca ai amintit de aceasta aniversare, Mirela!
  Mi-au placut si imi plac lucrarile brancusiene. Eu sunt fascinata de cele de bronz cum ar fi Muza adormita, Domnisoara Pogany sau Pasarea… Imi place mult si Coloana infinitului care cred ca ar trebui sa fie brand de tara, asa cum Tour Eiffel este pentru Franta …
  O seara faina, draga mea!

  1. Ai perfectă dreptate, brand de țară! Poate cel mai cunoscut român, cel puțin în Franța, USA, e posibil, unii afirmă acest lucru. Eu sunt fascinată de toată creația lui Brâncuși. Și uite-așa, am doi artiști preferați din Pești: Michelangelo și Brancusi! Să mai spui că nu suntem o zodie de talentați (joke, vizavi de mine, mă amuz și eu).
   Merci draga mea, o seară cât mai reușită îți doresc! 😉

 2. în dormitor pe comoda, am doua Domnisoare Pogany, lânga alte câteva „minuni de sufelt” (cum numesc eu colectia), care-mi bucura privirile în fiecare dimineata.
  Am fost în Paris în atelierul Maestrului, dar nu am ajuns la Târgu-Jiu… viata asta, va trebui sa îmi împlinesc si visul de a vizita Ansamblul Monumental.
  Frumos articol! multumesc 🙂

  1. Splendid! Am stat câteva zile la Târgu-Jiu, dar la Paris eram în fugă atunci și n-am intrat deloc în ateleriul Sfântului din Montparnasse… Dar voi recupera, așa ceva trebuie văzut, simțit, iubit pe viu, acolo, unde a fost o altă ”acasă” a lui Brâncuși.
   Mulțumim artei și maestrului! Seară frumoasă îți doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus