Bufnițe trendy -Suvenir II-

Postarea se înscrie la Happy Weekend, Elly Weiss  fiind  inițiatoarea și gazda acestui joc frumos . La ea găsiți mai multe informații și vă puteți înscrie. Happy Weekend!

Am început șirul postărilor cu suveniruri dragi din vacanțe și mai dragi,  într-o miercuri  WW, cu Frumosul klimtian în suveniruri dragi nouă.  A sosit rândul bijuteriilor-cu-bufnițe ale Enyei mele, care este o colecționară înrăită, având unele foarte inspirat alese.  Acum n-am mai pozat și tricourile sau alte obiecte vestimentare cu cea mai trendy pasăre imprimată pe haine anul acesta, bufnița. Piesele de rezistență sunt, cred,  cele câteva bufnițe desenate de Enya (specific că ea desenează altfel, aici a stilizat anume, a simplificat, ceea ce e deja intrepretare) sau plușul acela dulce, de la Grădina Zoologică din Budapesta. Sper să vă placă.

 

 


a

Bufnițele au inspirat întotdeauna fascinație, datorită agilității si prestanței lor, numărându-se printre păsările despre care nu s-au aflat prea multe lucruri.

Bufnitele sunt păsări cunoscute pentru sunetele lor distinctive, habitatul nocturn și zborul silentios. Sunt păsări atât de familiare încât au propriile lor legende și povesti în cultura populară. Bufnițele  au devenit simboluri internaționale în urma personajelor din poveștile pentru copii, cum ar fi Ursulețul Winnie și Harry Potter. Aceste pasari nocturne se hranesc cu o mare varietate de mamifere mici, păsări mici, insecte si reptile. Exista si anumite specii de bufnite, care traiesc in Africa si Asia, care se hranesc cu pasari mai mari.  Majoritatea bufnitelor sunt active pe timpul noptii. Cateva specii (cum ar fi bufnita pigmeu) sunt active dimineata devreme si la apus, in timp ce altele (cum ar fi bufnita cu urechi scurte – Asio flammeus) sunt active pe timpul zilei.
Bufnițele au beneficiat de aparitia unor pene care le permit sa minimizeze zgomotul facut atunci cand zboara. De exemplu, mariginile aripilor lor au niste franjuri care reduc zgomotul si turbulentele din timpul zborului. Au fost descoperite in Franta acum 20.000 de ani, insa ele apar si pe hieroglifele egiptene. Sunt simbolul înțelepciunii. (wiki)

Un banc cu bufnițe și mai multe cu calculatoare! 😉

1.Intr-un copac trei bufnite:
Prima exclama:
– Buhuuu!
A doua:
– Buhuhuuu!
A treia:
– Buhuhuhuuu!
Deodata prima scoate un pistol si o impusca pe a treia. A doua intreaba:
– De ce ai eliminat-o?
– Stia prea multe!

……………………………….

2.Discutie intre doi programatori :

Primul: – Ai vazut ce frumos este afara ?
Al doilea: – Nu ! Da-mi si mie linkul !

………………….

3.Ce cauta un betiv intr-un calculator?
CD-ROM-ul

……………………..

4. Copilul unui obsedat de internet il intreaba pe taica-sau:
– Tati, noi de ce avem cinci degete la mana daca mouse-ul are doar doua butoane?

………………………………..

5.Sotia: Ai facut cumparaturile?
Sotul: Bad command or filename.
Sotia: Dar te-am rugat de dimineata …
Sotul: Syntax Error. Abort?
Sotia: Nici macar noul TV?
Sotul: Variable not found …
Sotia: Bine, da-mi cartea de credit, merg eu la cumparaturi …
Sotul:  Access denied!
Sotia: Tu vorbesti serios, glumesti sau incerci sa ma enervezi?
Sotul: Too many parameters …
Sotia: Cum de m-am maritat eu tocmai cu tine?
Sotul: Data type mismatch.
Sotia: Dar salariul cand il iei?
Sotul: File in use … Try later.
Sotia: Ma faci sa ma intreb… ce insemn eu pentru tine?
Sotul: Unknown Virus.

…………………….

Recomandări:
Vania: Reflexii în geam,  CARMEN, Elly: Blogul – O întâmplare încă frumoasă,  Zina: FEMEIA DE AZI VS. FEMEIA RUBENSIANA,  CORIGENT LA LIMBA ROMANA de Ion Minulescu – 5, Gabi: Charles Conder(24 octombrie 1868 – 9 februarie 1909) pictor australian,  Lili: Sunt un copac, Roxana Leac pentru ingeri, Minnie: R.I.O – Magic mirror…

Articole create 906

26 de comentarii la „Bufnițe trendy -Suvenir II-

  1. Cat de frumoase sunt bufnitele Enyei! Si mie îmi plac teribil de tare desii sincera sa fiu asi fi ridicola cu un asa lantisor! :)))
    Happy Weekend Mirela!

    1. Prima oară m-am uitat la ele ”câș”! Dar acum le îndrăgesc și cred că și nouă ne-ar putea sta bine, măcar cu un ceas de tip bufniță! :))
      Weekend minunat îți doresc! 🙂

  2. Tare mi-a plăcut postarea asta ! După un zodiac al indienilor americani eu sunt născută în zodia Bufniței. Mi-a plăcut foarte mult pufoșenia aia albă. Și ultimul banc – la așa soț i-aș da Delete ! 😀

    1. E un semn puternic și bun! M-ar interesa și pe mine zodiacul acela indian, să văd ce ” vultur” mă descopăr! 😉
      Pufoșenia ține locul pisicuțelor când suntem plecați în vacanță! Are ceva atât de mătăsos și dulce, încât seamănă cu blănițele pisoiașilor.
      Și eu, Delete și …la loc comanda!
      O zi frumoasă frumoasă! 🙂

  3. =))))))))) frumoase bancurile :))))))) m-ai facut de dimineata sa rad 😀 … imi plac pandantivele cu bufnite, sunt inspirate si desi ele ca pasari sunt sobre, un astfel de suvenir reuseste sa ne faca sa zambim, sau cel putin pe mine. Happy weekend draga Mirela!

    1. Mă bucur că-ți plac! Cu bufnițe n-am găsit, dar cu calculatoare cred că mai sunt câteva pagini! Ai dreptate, bufnițele sunt sobre, pe unii îi sperie, dar felul în care au fost integrate în romane și povești sau desene animate le face apropiate și drăguțe. Sunt folositoare. 😉
      Happy Weekend, dragă Ioana! 🙂

  4. Imi place aceasta coincidenta. Am o prietena care s-a amorezat de bufnite si colectioneaza tot ce gasete legat de aceste pasari. Am fost sambata trecuta la ea si am confectionat tot felul de brose, cercei si jucarii reprezentand bufnite. :))
    Imi place colectia Enyei. Sunt convinsa ca prietena mea ar fi „invidioasa” daca ar vedea ce ascunzi aici. :))
    Happy Weekend, Mirela!

    1. Vienela, mi-ar plăcea foarte mult să văd colecția prietenei tale, mai ales că ați lucrat împreună…Și mai sunt și bufniițe pe deasupra! Adică exact ce ne interesează, că și Enya mea ar fi interesată. Ea și-a cusut pe un tricou o bufniță, odată fac eu niște poze că-i foarte talentată la creație vestimentară!
      Mulțumesc Vienela, un weekend frumos îți doresc! 🙂

  5. Pana azi n-am stiut ca ar putea exista bijuterii atat de frumoase cu bufnite. Mie mi se par extraordinar de frumoase. Le-as purta pe absolut toate, pentru ca sunt una mai frumoasa si mai delicata ca alta. Pana si un micut ceas vad 🙂 Sunt super!!
    Bancurile sunt si ele excelente, m-au inveselit, caci vremea e urata, ploua si sunt necajita si obosita fiindca din nou am avut probleme cu net-ul..:(
    Nici n-am dormit, decat vreo ora, asa ca delicatele bufnite mi-au inseninat ziua.
    Frumoasa postare, tonica!
    O zi cat mai placuta, draga Mirela! 🙂

    1. Sunt foarte potrivite pentru bijuterii datorită posibilității de a le supradimensiona ochii, prin stilizare și folosirea de pietre prețioase sau sidef strălucitor. Penajul oferă de asemenea efecte irezistibile, așa că bijuteriile cu bufnițe, care oricum sunt la modă, au un avantaj prin multitudinea de posibilități de decorare.
      Happy weekend și o zi minunată! 🙂

  6. Enya are o colectie bogata…eu am un inel si o pereche de cercei…
    imi plac mult bufnitele ca si accesoriu dar si ca imgine 🙂
    un w-end vesel iti doresc Mirela si Enyei, desigur!
    este deosebit de creativa 🙂

    1. Pandhora, nu știu cum sunt ceilalți Gemeni, sau dacă are zodia vreo influență, dar Enya mea e o colecționară foarte determinată și nu lasă nimic la voia întâmplării: dacă vrea, obține! Știu că are colecție de măști venețiene mari și mici, de bijuterii, de cutiuțe din materiale prețioase, de parfumuri originale mici, de eșarfe, brelocuri și multe altele! Cu timpul le voi posta pe toate, colecțiile trebuie împărtășite cu prietenii!
      Happy Weekend din partea noastră! 🙂

    1. Lili, cât mă bucur că ți-au plăcut desenele! Nu e ușor să stilizezi și să lucrezi aparent naiv, după ce ai învățat să construiești ca un profesionist! Mulțumim , atât eu cât și Enya. Îmbrățișări! 🙂

  7. Si mie îmi plac bufnitele, pe germana li se spune Uhu si, sa-ti spun un secret – pentru ca raman deseori mult prea tarziu in noapte la calculator, sotul meu ma „alinta” câteodata cu Uhu ;))
    Superba colectia Enyei! fiecare din medalioane are ceva special.
    Desenele ei sunt haioase, iar bancurile :))) colosale! mi-a placut teribil „Primul: – Ai vazut ce frumos este afara ? Al doilea: – Nu ! Da-mi si mie linkul !” :)))
    un weekend minunat, Mirela draga! pupici si Enyei 🙂

    1. Uhu Uhu Uhuhuhuuu!!!! :)) Îmi place alintul ”Uhu”, sună exotic! 😉
      E mare colecționară scumpa mea! Și o încurajez, le vede și alege numai ce e deosebit. 😛
      Sper să nu ajungem și noi să ne dăm linkul spre a vedea cum e vremea!
      La fel, pupici, îmbrățișări și un weekend grozav îți doresc! 🙂

  8. Un ceas în formă de bufniţă mi-aş dori şi eu! 😀 E fain tare! Cu ocazia asta mi-ai dat idei de cadouri, căci vin multe aniversări ale zilelor de naştere în perioada asta şi nu aveam inspiraţie deloc. Mulţumesc! Happy weekend!

  9. Sunt superbe bufnitele! Si in realitate, si ca bijuterii si desenate! 🙂 O colectie minunata de pasari ochioase!
    O zi minunata iti doresc!

    P.S. Rog iertare pentru intarzierea reactiei 🙁 Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus