30 august, 2012

Azi e Sf. Alexandru și îi spun mamei mele, Alexandrina-Italina, un drag La mulți ani, multă sănătate și foarte multă fericire!

Din seria Vitralii vegetale, serie din care am mai prezentat aici câteva lucrări de artă, azi vin cu o noutate pe care aș fi vrut s-o prezint numai cu ocazia Salonului de Toamnă la care deja am fost invitată să particip, am acceptat și chiar azi m-am întâlnit cu câțiva din colegii mei plasticieni, dar și cu câțiva din cei care cred că-mi vor fi studenți. Mai mult nu povestesc deoarece aici, cum spuneam, este locul în care mă relaxez, nu muncesc. Și vă mai prezint câte ceva din realizarile mele pentru că, dragi prieteni, părerea voastră contează. Sper că ”You see the light” transmite cel puțin cât arată: lumina pe care cei care gândim pozitiv, frumos, cu mintea, sufletul și inima, o vedem, pentru că e călăuzitoare pentru noi, cei dragi nouă și cei care merită prietenia și aprecierea noastră. Eu sunt chiar mai generoasă de atât și le ofer din lumina creată de mine aici și celor care au atât de mult întuneric în jur încât văd doar negru în fața ochilor, care ridica gard de mărăcini să nu le poți da mâna, care le pun etichete celorlalți,  fără să fi dat mâna cu ei.  Dar hai să atașez aici noul meu tablou.

La mulți ani tuturor celor care se numesc Alexandru, Alexandra, Alexandrina! 🙂

YOU CAN SEE THE LIGHT. Tablou de Mirela Pete

 

Zina,Carmen,Elly,SilvingOchiiVerzi,pandhoraLolita,Daurel,Grişka,Anca,Diana,Lili3d,Sara,Vania,Minnie, Lili3D.

Categories: Arta mea, Arte vizuale

32 Responses so far.

 1. amica Monica spune:

  Cunoscandu-te de când lumea, stiu că Lumina aceasta pe care da, eu pot s-o vad, e creata dintr-o stare aparte care caracterizeaza persoana ta deosebita, cam altruista si sensibila.
  E superb!
  La multi ani mamei tale, cu drag! 🙂

  • mirela spune:

   Da, mă cunoști.Am o stare care cred că mă va îndepărta de blog. Mai vedem mâine. Nu-mi place trădarea, mi-e silă…Și fiind al meu blogul și iubindu-l, dacă voi lăsa acest loc personal aici, îl voi parola sau chiar privatiza. Sau chiar pecetlui. Uite-așa. Dar nu înainte de a spune tot. 😉
   Odată am să vorbesc și despre ceea ce am încercat să exprim azi. 😉
   Mă bucur că îți place!
   Mulțumesc, transmit.
   Dacă mai timp de net,mai mult pe fb! 😉

 2. RobertN spune:

  La multi ani mamei tale, cat mai multe impliniri si fericire va doresc!

 3. pandhoraa spune:

  la multi ani mamei tale, multa sanatate si bucurii nenumarate!

  vitraliul tau ma duce cu gandul la dulceata si irizarile unui fagure cu miere…
  e tare placut sa-l privesc 🙂

  • mirela spune:

   Mulțumesc, însutit să meargă către tine urări de bine, dragă Pandhoraa!
   Superb ai descris vitraliul, dumnezeiesc. Sunt onorată! 🙂

 4. CARMEN spune:

  La multi ani Mamei tale, Mirela draga! La multi ani Alexandrelor si Alexandrilor! frumos cadou le-ai mai facut! uite, acum îmi pare rau ca nu e si ziua Carmenelor :))
  Si pentru ca stiu ce te-a suparat (mai ales) astazi, repet sfatul: nu te mai consuma asa pentru viata celor din spatele monitorului…. lasa lumea sa traiasac asa cum doreste si închide acele pagini care nu corespund cerintelor tale. Este un lux, pe care doar aici, în lumea virtuala ti-l poti permite 🙂
  Viata e frumoasa, sa ne bucuram in fiecare zi de ea!
  Vitraliile m-au fascinat dintotdeauna! Lucrarea ta este deosebita! Lumina ce razbate de acolo este calda si tare frumoasa! Mult succes si la Salonul de toamna, dar si în noua activitate universitara! 🙂

  • mirela spune:

   Of, Carmen, cât de bine mă înțelegi tu pe mine. Am avut și câteva bucurii astăzi: voi avea din nou studenți, voi avea expoziție și fetița mea frumoasă a mai participat la un concurs internațional de pictură. Dacă voi lăsa blogul, tu vei fi printre puținii care vor știi cam de ce…Mulțumesc, deja i-am spus mamei, se simte ceva mai bine și se va reface complet. Sunt obosită, dar fericită că e bine.
   Viața e foarte frumoasă, mai ales a nostră: a mea, a ta, de unde și aceste frustrări ale unora, care dau naștere răutăților. Da, o pot ocoli, dar am obosit, că se cam bagă peste tot…
   Vitraliile, goticul, lumina sunt fascinante și sper că le-am interpretat frumos.
   Mii de îmbrățișări draga mea! 🙂

 5. Anca spune:

  La multi ani! de sf Alexandru, pentru toti ai tai cu acest nume.
  Eu ce pot sa sesizez ca observ multe raze de lumina in aceasta creatie. Este o creatie luminata de raze, si ceea ce este luminat este incalzit de lumina si parca lumineaza la randu-i.
  Superb
  Felicitari

  • mirela spune:

   M-am gândit la lumina care răzbate prin crengile copacilor în plin soare. Am stilizat, am filtrat și am ajuns la această lumină! Mulțumesc, Anca! 🙂

 6. lili3d spune:

  Întotdeauna mi-au plăcut tablourile tale, nu-mi pasă ce ar putea spune cei care te deranjează… Acesta este cald şi luminos, deci produce o stare de bine.

  • mirela spune:

   Lili, eu nici nu cred că am creat vreodată ceva care să producă o stare negativă, cu toate că apreciez și estetica grotescului, ca formă de artă, dar și expresionismul. Însă din interiorul meu se degajă lumină și așa va fi mereu.
   Chiar acum îmi spune frumosul meu soț că speră că m-a supărat un om, nu un vierme, că viermele chiar e mai bine să fie strivit. Da, de cui nu-i e silă! Nu, nu poate fi numită om aceea.Deci era altceva! 🙂
   Mulțumesc, dragă Lili! 🙂

 7. lili3d spune:

  Şi multă sănătate mamei, să se bucure de familia pe care o are!

  • mirela spune:

   Mulțumesc, Doamne ajută! Mama se bucură, e o optimistă, îmi dă și mie aripi când unii se străduiesc să mă întunece…

 8. Zina spune:

  Felicitări și urări de viață lungă, cu sănătate, mamei tale !
  Tabloul e superb, lumina caldă, tămăduitoare.
  Tu nu mai pune la inimă răutățile altora, căci știut este că se întorc asupra lor.

  • mirela spune:

   Mulțumesc dragă Zina, mama se bucură și îți transmite însutit aceste urări de bine!
   Și mie îmi place, îl voi înrăma.
   Mă străduiesc. Știu că se întorc, și încă cu asupra de măsură.
   Numai bine, Zina și noapte bună! 🙂

 9. Silving spune:

  La multi ani mamei tale!
  Ce tablou frumos, parca-s aripi de pescarus diafane ,parca-i o inima plina de pescarusi si lumina 🙂 Asa îmi pare mie,eu il vad altfel decat tine ,dar cred ca si asa e bine 😀
  Nu stiu ce te-a mâhnit azi, dar uita-te la tabloul tau si-ti va trece macar pe jumatate 😉
  Somn lin!

  • mirela spune:

   Mulțumesc, i-am transmis!
   Silving, o lucrare de artă trebuie să dea naștere le interpretări ca să exprime ceva, ca să exprime cât mai mult! E foarte bine și doar atunci e artă. Așltfel e doar un kitsch, așa cum sunt unele poezele care conțin niște figuri de stil înșiruite fără sens și apar pe unele blogulețe cu pretenții literare.
   Mă bucur că ai interpretat-o astfel! Deja mi-a trecut. Uneori mă cobor din compasiune sau altruism între oameni sub condiția mea (mă refer la preocupări, pregătire, educație, morală)) , drept care mă aleg cu noroi din cocina lor. Odată reintrată între cele potrivite mie, cum sunteți și cei care veniți pe aici, mă simt bine și șterg cu mopul mizeria celor care nu mai există de fapt, cel puțin nu pentru mine.
   Mulțumesc draga mea, să avem noi și cei dragi nouă numai zile bune! 🙂

 10. Azi m-am trezit cu un dor nespus de bloguri şi prieteni virtuali! Nici nu mai ştiu de când nu am scris! Nu-i uşor să treci prin clipe grele, dar azi am veşti mult mai bune şi am simţit nevoia să mă întorc în timp. Am încercat să-ţi deschid pagina la prima oră, dar nu ştiu de ce nu am reuşit. Am reuşit acum (dar după multe încercări!!!) şi m-ai întâmpinat cu un vitraliu minunat! Tot soarele, aurul şi mierea s-au contopit pentru a binecuvânta o zi specială ! Şi cine oare le putea îmbina mai frumos, mai inspirat decât tine? Petele de albastru vin să completeze mirajul luminii prin seninătate, linişte şi pace. Ce melanj uluitor : lumină, căldură, iubire, fascinaţie, dorinţa de viaţă!
  La mulţi ani mamei tale!
  Nu pot zăbovi mai mult ! Te îmbrăţişez.

  • mirela spune:

   Dacă ai știi ce dor mi-a fost de tine…Vorbim la telefon. Mă bucur că e bine, asta contează! Milioane de îmbrățișări! 🙂

 11. elly weiss spune:

  Draga Mirela, imi pare nespus de rau ca n-am ajuns ieri aici. Am avut o stare…
  La multi ani pentru mama ta! Cu multa, multa sanatate! Ma bucur ca lucrurile merg bine.
  Tabloul este superb. La fel ca si acela in care predomina albastrul.
  Vitraliile, goticul, lumina sunt fascinante și chiar le-ai interpretat foarte frumos. Am o pasiune pentru gotic si vitralii, fiindca se stie, merg mana in mana 🙂
  Cat despre suparari, te rog nu face ceea ce te indeamna primul impuls. In primul rand n-ai face decat sa dai satisfactie celor ce te supara. In al doilea rand, (asta asa, ca trebuie numerotate!) blogul tau e o oaza de frumusete, de lumina, care mie imi face un imens bine. Intr-un al treilea rand…ai o multime de prieteni care te iubesc si te apreciaza. Ar fi pacat.
  O zi placuta iti doresc. Si o imbratisare calda iti trimit 🙂

  • mirela spune:

   Mulțumesc, asemeni minunatei tale mame, urări de bine! 🙂
   Goticul e rece, iar eu am folosit caldul tocmai în sensul une interpretări artisitice. Goticul e superb, e transcendentul care urcă, se înalță către divin.
   Dragă Elly, în acest moment am ajuns aici, pe al meu blog! Azi avem program de ieșit, am fost la plimbare și ieșim din nou, e free, e splendid…
   … și chiar nu-mi mai pasă de târâtoarele care mișună și pe care de silă nici nu clac (știi despre ce/cine vorbesc).
   Le-am dat prea multe șanse. Și iertări.
   Nu mă obosesc să disprețuiesc ceva nu mai există.
   Elly, dragă, tu spui tu că uneori ești dură, dar știu că ești așa cu cine trebuie. Și cred că incontestabil, cine se aseamănă, se adună!
   Te îmbrățișez, uite că a venit și draga de Aurora, cu care îți voi face cunoștință.
   Mult noroc și o zi bună! 🙂

 12. CELLA spune:

  La mulți ani! și multă sănătate mamei tale
  ce bucurie că vă aveți una pe cealaltă
  ai strîns toată căldura și lumina din Vară și i-ai pus bentițe verzi să ne țină pînă vara ce va veni..
  frumos tare

  • mirela spune:

   E o mare bucurie, cu atât mai mult cu cât mama a trecut, din fericire cu bine, peste o încercare. Dar e bine, și sperăm va fi tot mai bine.
   ”ai strîns toată căldura și lumina din Vară și i-ai pus bentițe verzi să ne țină pînă vara ce va veni..”
   Nu am cuvinte, chiar nu am. Critic de artă trebuia să te fi făcut! 🙂

 13. OchiiVerzi spune:

  La multi ani! multa sanatate si fericire ii doresc mamei tale si voua. Tabloul este superb, imi place foarte mult. O zi frumoasa va doresc!

 14. geanina spune:

  ce tablou fantastic si cald, asa ca tine!:)
  hai te pop!

  • mirela spune:

   O, așa compliment n-am primit demult, iar femeilor adevărate le plac complimentele, e ceva firesc. Au spus-o oamenii mari! 😉
   Pup!

 15. SARA spune:

  Cu întârziere… La mulți ani, sănătate multă mamei dumneavoastră!
  Să vă bucurați mulți, mulți ani împreună! 🙂

 16. Daurel spune:

  La mulți ani cu bucurii mamei tale !
  PS. Am o fiica Alexandra; este la Haga, functionar european la o una din cele vreo 30 de autoritati UE…
  Parca am mai zis…
  Am urmarit skype-ul toata ziua respectiva…
  PSS. alta fiica, in California, se numeste Irina; problema este ca numele de familie, Dunca, nu merge mai departe…

 17. […] vecini, dar și la elevi, pe: Carmen, Coolnewz, Cristina-Blog pro educație, EuMieAlmeu, Maricica, Mirela Pete, Silving și pe toți cei preocupați dintr-un motiv sau altul (sau mai multe !) de educație ! […]

 18. Naica spune:

  Felicitari !Goticul tau este feeric, iradiaza caldura,lumina cereasca, iti patrunde in suflet..Toate cele bune intregii familii !

Leave a Reply