3 august, 2012

HAPPY WEEKEND! – Ediţia a  XX- a este gata de start! Deci, dacă este weekend, este Happy Weekend!

Elly Weiss, gazda acestui joc,  vă așteaptă pentru detalii și înscrieri!
Delicii cu pepene verde

Sezonul pepenilor vrezi este vara, atunci când sunt mai dulci și gustoși.  Bucăți, felii, salate, sucuri, sorbeturi sau înghețată, garnituri și dulceață, pepenii verzi cu miezul lor roșu sunt cele mai răcoritoare fructe ale verii.Cură de hidratare a organismului, dar și cură de vitamine si nutrienți, detoxifiant puternic, dar și o bunătate, ce mai, acesta e pepenele verde! Este și o sursă importantă de betacaroten, care în organism este transformat în vitamina A, dar și de vitamina B6, cu rol în formarea hemoglobinei, în metabolismul aminoacizilor, proteinelor, glucidelor și lipidelor, precum și prevenirea diversele tulburări nervoase și dermatologice.
Iată câteva rețete cu pepene verde, miezul său roșu având multiple întrebuințări.

 

 

Pepene și salata cu branză Feta

Dressing:

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de otet alb
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • Sare si piper dupa gust

Pentru salata:

  • Un sfert de ceapa rosie, taiata subtire
  • 200 de grame de pepene
  • 100 de castravete taiat in jumatate si apoi in felii subtiri
  • 200 de grame de arugula
  • 300 de grame de branza feta

Preparare:

Intr-un bol mare, amestecam uleiul, otetul, sucul de lamaie, si un sfert de lingurita de sare si piper. Adaugam si ceapa la si ocazional mai amestecam pentru aproximativ 10 minute.
Intre timp, taiem pepenele, in feliute de 4-5 centimetri grosime si impreuna cu castravetii, arugula si ceapa cu dressingul le amestecam pana cand sunt combinate uniform. Apoi adaugam branza feta.

 (sursa)

 

Granite din pepene verde

Miezul unui pepene copt, dulce, se taie  bucăți și cu ajutorul unui mixer facem piure, apoi strecurăm și punem într-un vas  la congelator. Răzuim  din când în când ca să formăm paietele de gheață. După 2 ore, maxim 3 ore, e gata. Se pune în pahare, cu un pai asortat. E un Granite răcoritor, te ajută în zilele caniculare. În Italia luam mereu Granite de mentă cu Lime, de fructe de pădure, de căpșuni, dar cel mai estival și bun a rămas acesta, căutat și în Italia,de altfel!

 

Dulceață de pepene verde
POFTĂ BUNĂ!
Un banc cu pepeni

Un taran se ocupa de cultivatul pepenilor. La un moment dat niste copii au inceput sa intre noaptea pe plantatie si sa fure din pepeni. Omul se gandeste si se gandeste pana ii vine o idee, care in mod sigur ii va speria pe copii. Asa ca pune pe camp o placuta pe care scria:
“Un pepene de pe acest camp a fost injectat cu cianura”.
Ziua urmatoare taranul vine pe camp si vede ca nu lipseste nici un pepene, dar gaseste o alta placuta langa cea pusa de el:  “Acum sunt doi”

 

 

Cireașa de pe…pepenele verde e la urmă, ca vedetele! Ei, cine nu-l știe pe Herbie Hancock? Jazz de calitate și o piesă de AUR numită, evident, Watermelon Man! Happy Happy Weekend!

 

 

Daurel,Gabriela Savitsky,CARMENVaniaDianaElly ,lili3dFlorentina,Gabi, Tury,Vania,SaraLili3d,Lolita,Pandhoraa,Vanessa,Zina.

Categories: Happy Weekend

23 Responses so far.

  1. Daurel spune:

    Foarte nimerite toate cele sugerate de postare; inclusiv bancul !

  2. Tury spune:

    Dulceață, neapărat trebuie să-ncerc! N-am mâncat niciodată.

  3. lili3d spune:

    Salată, da… e potrivită acum. Dar care or fi cei doi pepeni?

  4. elly weiss spune:

    Cate frumuseti, cate bunatati!
    N-am mancat decat de doua ori pepene verde in vara asta. Deocamdata am fost prietena mai mult cu cei galbeni 😉 Desi, la mine pe strada trec de cel putin 4-5 ori pe zi vanzatori de asa ceva, adica nici macar nu e nevoie sa ma deplasez pana la piata.
    Nu stiam ca se poate face o salata asortata de acest fel din pepene verde. Foarte interesant.
    Cel mai mult mi-as dori un granite din pepene verde. E perfect pentru temperaturile de afara!
    Ai asortat totul atat de bine si frumos! Inclusiv bancul :))
    HAPPY WEEKEND, Mirela!

    • mirela spune:

      Eu mă declar prietenă cu toată „PEPENIMEA” din lume! Galbeni sau verzi, îi ador. Și noi am mâncat preponderent galbeni, dar am avut cea mai dulce și zemoasă ”lubeniță” taman în Italia! O minune, foarte coaptă, uite că îmi pare rău că n-am fotografiat-o!
      E ușor de preparat Granite. Trebuie doar să răzuiești periodic, dar faci mai mult odată
      și se menține mai multe zile, iar pe căldură e nemaipomenit!
      Eu am făcut salata, dar nu am avut un ingredient, arugula, așa că am pus salată verde și a ieșit foarte bună, merge lângă brânzeturi foarte bine.
      Te pup Elly și să ai un weekend mai mult decât happy! 🙂

  5. OchiiVerzi spune:

    Aici m-ai nenorocit, clar!
    Pepeni verzi, galbeni, dar in special aia verzi 😀 suc de pepene verde, moartea mea!
    Nu as refuza niciodata o felie de pepene, ba chiar mai mult, l-as prefera in locul multor mancaruri 😀

    Happy weekend! (cu siguranta mie mi-ai facut un Happy weekend :)) si am de gand sa incerc si salata aia :D)

  6. Salata cu pepene ? O sa incerc ! Multumesc pentru retete!
    Sper sa nu nimeresc cel de-al doilea pepene ! :))

  7. Diana spune:

    Eeee… Am savurat o slata de fructe cu pepene galben (o jumatate de pepenas galben a fost bolul 🙂 Azi… dar mai spre seara! avem in meniu pepene verde! Si mie-mi plac pepenii verzi! De fapt, imi plac toate fructele cat timp sunt bine coapte si dulci! Visina imi place si daca nu-i dulce! 🙂

    Si dulceturile imi plac! Hm… N-am gustat vreodata dulceata din coji de pepene verde (doar din coji de portocala) Va trebui sa incerc, daca… va face mama dulceata! 🙂 Priceperea mea tinde spre zero 🙁

    Bun bancul cu „rautatea” proprietarului de pepeni! :))
    Video nu pot vedea (din motive tehnice ce par ca in veci nu se vor rezolva!) 🙁

    Happy weekend!

    • ișnută! spune:

      Ce bol comestibil, să mânânci și bolul, nu alta! 😉
      Ai dreptate, nici eu nu pot refuza vreun fruct copt!
      Dulceața de coajă de pepene verde e delicioasă, aparte, transparentă, are multe calități. Video e piesa jazz a lui Herbie Hancock numită, evident, Watermelon Man!
      Happy Happy Weekend! 🙂

  8. Axlandra spune:

    Cea mai ciudată combinaţie de pepene cu alt aliment mi se părea a fi cea cu telemea de oaie.Dar după ce am citit postul tău, am ajuns la concluzia că mai am de testat…:P
    Happy weekend!

  9. Anca spune:

    Wow, retete in trend! Minunate!
    Sorbetele e gustos si racoritor!
    Reteta de pepene cu feta nu cred ca ar fi rea, suna bine.
    Si pe la noi am auzit ca unele persoane mananca pepene cu branza sau bunicii nostri mancau pepene cu paine 🙂
    Iar video-ul simpatic tare 🙂
    Happy Weekend!

    • mirela spune:

      Pepenele e în mare trend acum! :))))))))))
      Da, noi facem des ca să ne hidratăm! 😉
      Așa este, mâncau orice fruct cu pâine și erau foarte sănătoși!
      De acord, doar e Herbie Hancock și al său jazz de calitate!:)
      Happy Weekend! 🙂

  10. Imi place pepenele verde si-mi placesi branza feta, dar impreuna… eu n-o sa le mananc niciodata! Nu jur, pentru ca stii cum e, Mirela, niciodata sa nu spui niciodata! Dar, acum cel putin, asa sustin si semnez, Gabriela .
    🙂 🙂 🙂

    • mirela spune:

      🙂 🙂 🙂
      Never say never! Mie îm place, dar nu toată ziua, numai și numai pe caniculă! O zi frumoasă, dragă Gabi! 🙂

  11. […] Mirela, Ulise,  Florina Lupa Curaru , Zamfir , Zamfir Turdeanu’ ,  Ulise al II-lea cel Ocoş, […]

  12. vienela spune:

    Am mancat si eu la cineva dulceata din coji de pepene. Am fost atat de incantata, incat a doua zi am facut cateva borcane, dar nu a iesit la fel de buna. Ma voi uita si pe reteta recomandata de tine, sa vad unde am gresit.
    Nu iti mai pot spune happy weekend, dar trec mai departe si iti urez sa ai o saptamana linistita!

    • mirela spune:

      Trebuie bine pritocită, e destul de dificilă, mărturisesc că eu nici n-am încercat s-o fac, dar e teribil de bună, mniam! 😉
      O săptămână bună, dragă Vienela! 🙂

Leave a Reply