Vedere de pe Ponte Vecchio, Firenze

CARMEN a inițiat acest joc frumos cu poze. La ea vă puteți înscrie. Happy WW!
Azi, celebrul Ponte Vecchio din Florența, așa cum l-am văzut eu, cu ai mei doi dragi pozând degajați, ca în vacanță.

„Ponte Vecchio” este cel mai vechi pod din  Florența, situat în partea inferioară a fluviului Arno.Se află pe locul în care au existat cel puțin trei poduri anterior: unul în epoca romană, unul care s-a dărâmat în 1117, și unul care fost distrus de inundațiile fluviului Arno  în 1333. Are o structură solidă cu trei arcade. Se caracterizează prin casele mici care sunt aliniate pe ambele părți ale podului. În secolul XIV aceste clădiri au avut o arhitectură compactă, dar pe măsura trecerii timpului au intervenit schimbări care au condus la imaginea pitorească din zilele noastre. La mijlocul podului, peste râu, strada care separă aceste clădiri se îngustează oferind o priveliște asupra fluviului Arno și a altor poduri. Coridorul Vasari traversează podul deasupra clădirilor. Acesta îi permitea lui  Cosimo I să ajungă la Pallazzo Pitti  din Pallazzo Vecchio  în siguranță. Începând cu secolul XVI, magazinele de pe pod au devenit ateliere-magazine ale bijutierilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

CARTE POȘTALĂ

CARMEN,Daurel,Diana,Elly,Vania,Zina,Lili3DFlorentina,Gabi.

Articole create 910

38 de comentarii la „Vedere de pe Ponte Vecchio, Firenze

 1. Cu toate ca traiesc in Florenta, n-am mai fost pe Ponte Vecchio de mai bine de jumatate de an….
  Sunt grozave imaginile! Va vad bucurosi si ma bucur alaturi de voi!

 2. Ador acest pod, care e mai mult decat atat, de cand l-am vazut prima oara pe net, acum ceva vreme. Daca vreodata voi reusi sa ajung in Italia/Florenta, o vizita sa-l vad va fi primul lucru pe care-l voi face.
  Absolut minunate fotografiile! O zi cat mai buna iti doresc, Mirela!

  1. Îmi amintesc postarea ta cu podurile celebre și cum am comentat eu că acesta e preferatul meu, iar asta înainte de fi fost chiar acolo! Ca un semn de bun augur! Să dea Dumnezeu să vizităm locurile care ne plac și să ne bucurăm de tot ce e frumos și ne atrage! Te pup! 🙂

 3. câteva zile in Italia sunt cât o luna în alte locuri… cultura, istorie, arta, distractie, gastronomie… totul se armonizeaza! minunate fotografii, dar mai ales Enya ta este superba! ca un veritabil fotomodel italian! 🙂 Happy WW, Mirela draga!

  1. Ai surprins esența ITALIEI, ești colosală! Știu că ai călărorit des în Italia și că ai văzut cele mai frumoase locuri de acolo, așa că știi tu ce ai spus aici. Acum știu și eu, e divină, superbă! Acest muzeu în aer liber, o minăție de loc! Enya, da, aici era foarte obosită, dar e o scumpă! 😛 Happy WW, dragă Carmen! 🙂

 4. Frumos. Imi place sa vad una-alta de prin Italia (de fapt, de prin lume, in general) si iti multumesc pentru foto (asa cum le multumesc – in gand sau in scris – si altora care imi ofera ocazia de a vedea/revedea frumusetile lumii).
  Sora mea e fan Italia! 🙂 Si de cate ori accesez blogul tau (in ultimul timp) trebuie sa fie si ea prezenta! 🙂 Oricum, o chem sau ii trimit link atunci cand postezi foto din Italia 🙂

  Happy WW!
  Viata fericita!

  1. O salut pe sora ta și o invit în continuare la periplul fotografic care va urma aici: San Marino, Florența din nou, Pisa, Rimini, Ravenna (un strop) etc. Va fi și Viena cu al său (sau al meu!!!) Klimt! Cu tot dragul și cu bucurie. O seară plăcută, surorilor!
   Mulțumesc, o viață la fel de fericită! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus