20 iulie, 2012

Bine v-am regăsit, dragi prieteni! După trei săptămâni de vacanță așteptată, dorită și reușită, în care sufletul, ca de obicei, ne rămâne undeva prin frumoasele locuri care ne-au alungat oboseala și ne-au bucurat ochii și inimile, presupunem că ne-am întors – și mă refer aici la mine, la Enya mea și la Xaba al nostru, evident – și spun ”presupunem” deoarece există o doză de îndoială atunci când sufletul se acomodează cu preafrumosul și începe să iubească, atașându-se, un loc sau mai multe. Moment în care îl luăm pe sus și-l aducem înapoi acasă, unde are nevoie de timp să se acomodeze cu ceva ce iubește deja, dar îi este cam banal. Ei, asta-i vacanța, frumoasă pentru că noi o proiectăm, suficient de lungă din exterior, dar foarte scurtă dinspre inima noastră și-a ei, a vacanței.

Plecând din Clujul nostru  la începutul lui iulie, am ajuns în Ungaria și am intrat, pentru a 11-a oară și de-a dreptul fericiți, pe autostrada cunoscută (una din multele lor autostrăzi, iar dacă vi se va părea că folosesc prea des cuvântul ”autostradă”,  să știți că e absolut intenționat.) După ce ne-am chinuit cu aglomerația și lipsa autostrăzilor de la noi (problemă spinoasă, cunoscută în toată Europa și care ar trebui rezolvată odată…) a fost mană cerească să circulăm normal și elegant în Ungaria, Slovenia, Austria și Italia.  Am oprit la Budapesta pentru o răcoritoare,  după care am pornit către Slovenia, observând că  Ljubljana e o altă capitală cu adevărat europeană a unei țări europene,  frumoasă și curată,  civlizată, cu autostrăzi comparabile cu cele austriece și italienești (monedă Euro, pentru cine interesează).  Am avut norocul să rezervăm o noapte într-o frumoasă stațiune montană, într-un motel cochet, curat și nu prea scump, dar cu toate facilitățile pe care le dorește un orășean civilizat și cu un mic dejun pe care o să-l descriu odată în amănunt. Am pornit odihniți în zori de zi, intrând în Italia cea însorită și minunată, cu autostrăzi de vis, cu locuri de popas peste tot, curată și îmbietoare. Am trecut prin Ravenna și mă bucur mult c-am făcut-o într-o oră numai bună de văzut minunății, după care am ajuns în Rimini, destinația noastră pentru vacanța la mare. Am locuit într-un hotel situat pe plajă, ne-am bucurat de soare, poate cam prea arzător dar noroc că nu suntem amatori de bronz, preferând să stăm sub umbrele și să facem, în schimb,  multă baie în mare, plimbări, joacă.  Am alergat prin nisipul fin și auriu, ne-am bălăcit,  dar am și înotat în apa mătăsoasă a Adriaticii, am vizitat frumoasele locuri ale pe unde au trecut Octavian Augustus, Tiberiu, Francesca da Rimini, Giovanni și Paolo Malatesta și maestrul Federico Fellini, ne-am bucurat de muzee și multă relaxare. Într-una din zile am vizitat San Marino sau Serenissima Repubblica di San Marino,  unul din cele mai mici state independente din  lume,  un basm situat  pe muntele Titan, o feerie, o minunăție unde sper să revin cândva. Am plecat după 8 zile din Rimini, ajungând în incredibil de frumoasa Toscana! Am oprit mai întâi la Florența – acest superb muzeu în aer liber, cu bisericile, statuile, palatele și galeriile sale magnifice. Am părăsit orașul Medicilor  a doua zi, pentru a merge la Pisa, încântătorul oraș al Turnului înclinat, cu trei centre universitare de referință. Am stat până seara târziu în Pisa, bucurându-ne de iarba verde pe care stau turiștii după ce vizitează catedrala, turnul și baptisteriul Domului. A doua zi am părăsit hotelul florentin plin de oglinzi și am pornit spre un alt peisaj magnific , respectiv Alpii Iulieni, unde plouase și erau norișori de puf și aburi pe coama munților foarte frumoși și înalți.

 

 

Rimini, plaja

 

Adriatica la Rimini

 

Rimini, Ponte Tiberio

San Marino

San Marino

San Marino

Florența, Piazza della Signoria

 

Piazza della Signoria, Florența. David

Florența, Piazza della Signoria

 

Florența, Domul Santa Maria del Fiore

 

Pisa, Torre Pendente, Plaza del Duomo

Viena, Palatul Belvedere

...frumoasa vacanță de vară! :))

 

Intrând în Austria, am respirat aerul fresh (cam rece, dar proaspăt) pe o vreme care ne-a însoțit până la hotelul din Viena în care ne-am cazat, dar nu ne-a oprit să facem turul orașului a treia oară  noi, adulții, a doua oară Enya, căreia Viena îi place la nebunie. A doua zi de Viena a fost mai mult ca perfectă pentru că la Palatul Belvedere Sud este deschisă, începând din  13 iulie a.c. (parcă anume pentru mine!) Expoziția Gustav Klimt  – 150 de ani de la nașterea pictorului. Va rămâne deschisă numai până în 6 ianuarie  și ni s-a spus că nu se va repeta curând. Da, creația pictorului meu preferat de după anul 1900…deci așa. Am stat câteva ore în preajma capdoperelor aduse doar cu acest prilej în Palatul Belvedere Sud, majoritatea capodoperelor  fiind din colecții particulare, împrumutate cu ocazia acestei retrospective, în onoarea geniului Klimt. Sărutul, Judith, Salomeea…Grădinile lui Klimt, zeci de opere celebre și superbe, care mi-au ”răpit” liniștea pentru multă vreme și care i-au plăcut mult Enyei mele, ea beneficiind de acest ocean de frumusețe la o vârstă foarte potrivită pentru asta. Un batic din mătase nauturală cu Portretul Adelei Bloch și o cutie de ceai cu Sărutul îi reamintesc fericit această superbă expoziție, dar și  un album de excepție, pentru care-i mulțumesc aici soțului meu, e neasemuit! Plini de frumos, am parcurs a doua zi rapid încă patru ore de autostradă prin Ungaria și mai multe multe ore, dar pe o distanță mult mai mică (ore mult mai obositoare și stresante, pe o șosea cam stricată, aglomerată, îngustă și periculoasă) de la Oradea la Cluj. Din nou mi-a stricat ziua constatarea că  nu avem autostrăzi… Dar vacanța noastră a fost prea minunată ca să-mi stric eu ziua cu ceea ce trebuia rezolvat de fostele căpetenii, așa că vă las în compania fotografiilor, doar câteva pentru început, din care am mai pus unele și  pe facebook chiar în timpul vacanței. Voi lua pe rând fiecare destinație, fiecare zi,  valoroase și prețioase toate, la Miercurea fără cuvinte a dragei mele Carmen! Mă bucur că totul a decurs excelent, că am mers și ne-am întors cu bine acasă, unde mama ne aștepta împreună cu Picky și Odin bucuroși, pisoii primind un pet de 2 kg cu nisip fin de pe plajă, pe care l-au însemnat olfactiv imediat! O vacanță de vis a fost, care ne-a adus bucurie și frumusețe în suflet, daruri pe care le vom împărți cu cei interesați. Bine v-am regăsit!

Florența, Piazza della Signoria

 

Rimini, Arcul lui Augustus

 

San Marino, o magie

 

Viena palatelor!

Clubul Poveștii Parfumate primește mulțumiri pentru plăcuta surpriză făcută de cei care au postat chiar și sâmbăta trecută, când mie mi-a fost imposibil să mai fac ceva, fiind extrem de ocupată, dar cu lucruri frumoase. Vă mulțumesc! Sâmbăta aceasta rămâne tema Plimbare parfumată prin pădure, Carmen și Elly vor înscrie ce au postat data trecută în tabel, poveștile rămânând să fie citite de ceilalți, inclusiv de mine și comentate.  Sâmbăta viitoare tema va fi Parfumul poșetelor din piele. M-au inspirat poșetele cumpărate în San Marino și Florența, cu mirosul lor de piele florentină, la care se adaugă parfumul preferat, care personalizează poșeta. Vă aștept, dacă aveți timp, iar dacă acum începe vacanța voastră, doresc să fie superbă, grozavă!

CARMEN,Daurel,Diana,Elly,Florentina,Gabi,Lili,Lolita,Pandhoraa,Sara,Vanessa,Vania, Zina, Gabi Cimpoca,CELLA, -X-,Turry, Vera.

34 Responses so far.

 1. Cris-Mary spune:

  Ei da! Asa vacanta sa tot ai! Nu pot decat sa ma bucur si sa-ti multumesc pentru plimbarea ”virtuala” pe care am facut-o 😀

 2. geanina spune:

  ehe…bine ai revenit!
  o vacanta tare faina! ciudat…am avut sentimentul ca o parte din vacanta v-am insotit si eu :). firenze si pisa unde am fost si eu acum 2 saptamani….probabil din cauza imaginilor care sunt aproape identce! adica si eu m-am sprijinit de turn 😛
  superb!

  • mirela spune:

   Bine te-am regăsit! Aproape că ne-am plimbat împreună! 🙂
   Deja mi-e dor de Firenze și Pisa, Toscana m-a cucerit definitiv! 😉

 3. federova spune:

  Ce vacanta frumoasa! Superbe locuri!
  Mi-ai amintit de frumosul Rimini si San Marino, Ponte Tiberio e la 2 minute de ap fratelui meu :X, sper sa mai ajung si eu prin locurile alea!

  • mirela spune:

   Norocos fratele tău!
   Și eu sper, deoarece ne-au plăcut foarte mult, iar la Adriatică am mai fost, lângă Veneția.
   Să ai o vacanță de vis!

 4. Bine ai venit ! Se vede ca a fost minunata vacanta voastra!

  • mirela spune:

   Bine te-am regăsit!
   Tot anul mă gândesc la vacanță, așa că sper să fie mereu cum o plănuim!
   Vacanță frumoasă și ție! 🙂

 5. Tury spune:

  Bine-ai reveit dragă Mirela!
  Hehehe, tare poza cu turnul înclinat!
  Florența, Piazza della Signoria, superbă imagine, splendidă piața!

  • mirela spune:

   Bine te-am regăsit, Turry!
   Da, Enya mea are vreo 10 poze cu turnul, s-a amuzat copios acolo, dar i-a plăcut mult Toscana. Florența…magnifică! Mulțumesc, să ai o zi de vis! 🙂

 6. CELLA spune:

  faină și bună și BINEvenită infuzie de altceva 😉
  bun reVENIT, proaspeților 🙂

 7. lili3d spune:

  Bine aţi revenit, frumoşi, bucuroşi şi sănătoşi!
  Mi-a plăcut şi mie plimbarea virtuală, mulţumesc!

 8. RobertN spune:

  O revenire in forta:) Ma bucur ca a-ti avut un timp bun, ca ati ajuns cu bine.

 9. Vero spune:

  Bine aţi revenit!
  Pozele sunt superbe!

 10. Cristi spune:

  Foarte frumoase imagini!

 11. […] mine « Vacanța de vară 2012: Italia, San Marino și Austria, via Slovenia și Ungaria var addthis_config = […]

 12. -X- spune:

  Imi va lua o saptamana ca sa analizez toate fotografiile.

  O vacanta frumoasa te intinereste cu 10 ani … spunea o matusa de-a mea 🙂

  • mirela spune:

   Sper să analizezi peisajele, operele de artă și arhitectură și pe Enya, că dacă mă analizezi pe mine proverbul nu se va adeveri! Ei, mai glumesc, dar cam așa este! Mulțumesc -X-!

 13. Sara spune:

  Ce vacanță frumoasă ați avut!
  Mâine plecăm și noi tot spre Italia…
  Voi reveni și eu la întoarcere cu imagini și impresii.
  Vă doresc un weekend frumos și relaxant!

  P.S. Vă rog să înscrieți dumneavoastră mâine și povestea mea parfumată… Mâine vom fi deja plecați în vacanță. Mulțumesc!

  • mirela spune:

   Vacanță plăcută, cu vreme bună și distracție îți doresc cu drag, Sara! Abia aștept impresiile și fotografiile! Să reveniți cu bine! 🙂

 14. vienela spune:

  Cat de bine suna „muzeu in aer liber’, cand vorbesti despre un oras.
  Si cat de frumoasa este copila voastra.
  Chiar imi faceam probleme din cauza ca am carat de la mare, acum cativa ani, nisip intr-o punguta, pentru pisica mamei mele si scoici pentru nepot. Ma consoleaza gandul ca nu sunt singura. :))

  • mirela spune:

   Cred că toată Italia este de fapt un superb muzeu în aer liber!
   Mulțumesc, Enya este frumoasă pe cât este de bună, chiar așa este, cuminte și talentată, da, și foarte harnică! 🙂
   Nu trebuia să-ți fac probleme, cine-ar putea număra firele de nisip de pe o plajă? Pisicile s-au bucurat, asta contează! Scoici adună mai ales nemții, ei sunt campioni la dus acasă scoici, ale măr ii frumoase flori! 🙂

 15. elly weiss spune:

  Cred ca imi ramane placerea de a incheia plutonul. Glumesc, desigur 🙂
  Am vazut de azi-noapte ca este o postare importanta despre vacanta voastra, dar am avut din nou o zi agitata azi. Asa ca timpul pentru a o savura abia acum l-am gasit desi am incercat de vreo alte doua ori in timpul zilei.
  Superba descriere, cred ca a fost o vacanta de vis. Fotografiile sunt pe masura descrierii, adica minunate. Nu pot sa mai spun decat „Bine ati revenit!”
  P.S.-Ne-a facut placere sa publicam si saptamana trecuta. Ca sa vezi cum s-a intamplat „surpriza”: Dupa ce am ales subiectul si deja incepusem sa scriu, in niste cautari despre Klimt am descoperit ca este unul din pictorii pe care-i apreciezi foarte mult. Adica am gasit net un articol de pe blog despre Klimt. Si atunci am stiut ca am nimerit-o perfect 🙂

  • mirela spune:

   O, Elly, plăcerea e de parte mea! Firesc este, am mai scris-o aici și o repet, ca viața reală să aibă prioritate, și oricât de buni prieteni am avea aici, întâi ne trăim viața și apoi intrăm pe bloguri, pentru relaxare. E părerea pe care nu mi-o va schimba nimeni și mă bucur că o împărtășești.
   Da, a fost o vacanță de vis și deja mă gândesc la cea de anul viitor, care va fi în Franța și Spania! Doamne ajută! Vacanță minunată și ție, dacă dorești, va fi! 🙂
   Cât despre KLIMT, o, nu, nu l-aș fi ratat și dacă m-aș fi dus separat la Viena, într-o altă scurtă vacanță! Așa, am fost printre primii vizitatori și sunt fericită că am stat câteva ore în preajma capodoperelor dragi mie. 🙂

 16. […] Mirela Pete.Vacanța de vară 2012: Italia, San Marino și Austria, via Slovenia și Ungaria […]

 17. CARMEN spune:

  superbe fotografii… absolut COLOSALE! Enya ta este o dulce, am mai spus si o repet! fericiti trebuie sa fiti, tu si Xaba!
  Bine ati revenit! 🙂 ma bucur sa urmaresc jurnalul tau de vacanta!

  • mirela spune:

   Locurile au fost de natură să ne inspire, dragă Carmen, fotografiile li se datorează! Mulțumesc, Enya e chiar dulce, și fetele tale sunt foarte frumoase! Bine te-am regăsit! Pupici! 🙂

 18. Bia spune:

  WOW, asta e vacanta mea de vis 🙂 Am fost prin toate aceste locuri, dar nu intr-o singura vacanta ci separat, însa sa le ai pe toate intr-o singura vacanta chiar mi se pare de vis, de VIS. Multumesc :*

 19. […] fotografii din vacanța de azi vară, cu locurile vizitate, printre care și San Marino, (și aici :Vacanța de vară 2012: Italia, San Marino și Austria, via Slovenia și Ungaria), mi-e prea dor de vacanță ca să nu mai adaug câteva, din sutele pe care le-am făcut. Luate […]

Leave a Reply