Ilustratori care îmi plac: Errol Le Cain

Născut în Singapore, la 5 martie 1941, Errol Le Cain a părăsit această țară, împreună cu familia sa, trăind în India până după al doilea război mondial. Talentul său a fost observat de la o vârstă fragedă. Fascinat de cinema, el a făcut primul său film de animaţie, ”Enchanted”, cu aparatul foto al unui prieten.  În 1956 s-a mutat la Londra pentru a urma o carieră în animaţie. În 1965, Le Cain s-a alăturat studioului de animaţie Richard Williams  şi a lucrat pe o gamă largă de proiecte de animaţie. Opera sa cea mai importantă se spune că e cea rămasă ca ilustrator de carte pentru copii. Influențat de India, de Orientul în care a trăit o bună parte din viață, Le Cain ilustrează basmele clasice ale copilăriei cu farmec și atenție pentru detalii, ornamentele fiind inspirate din cele orientale. Errol Le Cain a murit la 3 ianuarie 1989. Talentat și inspirat, harnic și obsedat de perfecțiune, Le Cain  a dat lumii o operă spre care privim cu bucurie și respect. Să urmărim câteva pagini din creația lui Errol Le Cain.

Aici mai multe despre Errol Le Cain.
CARMEN, Zina,-X- ,Gabi Cimpoca,Daurel, Florentina,Lili,Gabriela Elena,DaurelTury Aurora PRIMĂVARA ŞI NOI. ,pandhoraa, Theodora,Vero, Daurel  , Theodora,
Vania :Povestea porcului

Roxana: concurs – carte pentru mine
,
Gabi:John Frederick Kensett (22 martie 1816 – 14 decembrie 1872), pictor si gravor american

 

Articole create 910

19 comentarii la „Ilustratori care îmi plac: Errol Le Cain

 1. minunatii…
  si ai dreptate in privinta detaliilor care evidentiaza atmosfera povestii…in „Cenusareasa” aparitia acelui soricel este adorabila iar expresia mamei vitregi in norul ei de pudra te face sa te gandesti la cat de acra e 🙂
  un w-end plin de bucuria sorelui iti doresc Mirela 🙂

  1. Da, are o expresie care spune tot! Si despre…tineretea ei! 😉
   Dar sunt remarcabile si detaliile imprimeului de pe vestimentatie, tesaturile complicate din brocart, evantaiele din pene sau palariile complicate, dupa moda vremii, dar si cu multe elemente de inspiratie orientala.
   Multumesc Pandhoraa, acum am sosit acasa dupa o plimbare impreuna cu fiica mea pe strazile dragi ale Clujului nostru, ca e soare, senin si un aer proaspat, curat. O bucurie sa te plimbi! Sa ai o zi frumoasa! 🙂

 2. Frumos.
  Eu as vrea sa vad cartile semnate Mirela Pete! Voi urmari postarea promisa.
  Seara frumoasa, wekend frumos!

 3. Hai ca domnul Radu a spus adevarul. Noi asteptam aici ale tale ilustratii. Macar una, asa, ca pe facebook ai vreo 50 de laicuri, ca s-a mutat totul acolo. De fapt, bloggeristica e pe duca. O spune una care nu a avut never ever blog. E clara treaba.
  Hai la soare. Dupa ce pui aici un desen de-al tau.
  Hai te pup si weekend frumos sa aveti Pete family! 😛

  1. Moni, asa este, nu am timp, muncesc, creez si traiesc, si mi-e foarte bine asa, asta este! 😛
   In rest, sa nu crezi ca stau pe blog mai mult de o ora pe zi, iar asta in zilele in care stau.
   Aici va fi un loc pentru arta. ARTA.
   Hai afara la soare ca e Primavara! 🙂

   LE: gata, am pus desenul! 😉

 4. Pingback: Fazan « Ioan Usca
 5. Of, dar e ceva feeric. O fi domnul Le Cain exceptional, dar si ale tale sunt luminoase, insorite si frumoase, pentru copii, pline de sufletul tau bun.
  Te felicit.
  Asteptam cartea. Ma lumineaza pe interior arta ta. O bucurie sa o privesc. Asta va trebui sa faci. Multumesc! 😛

  1. Multumesc.:P
   In curand le voi prezenta si aici, asa ca le vei vedea, deoarece fostele mele colege profesoare si actualele mele colege, dar si colegii din blogosfera doresc sa vada sau aiba cartile pentru elevii si, mai ales, pentru copiii lor.
   Ma bucur enorm sa luminez cu arta mea si cu ceea ce creez.
   Asta voi face, Monica, dar pe langa ce fac la firma noastra. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus