Vise parfumate…parfumuri visate

„Visez, deci exist”. (August Strindberg)
Visăm! Visăm? Visăm…Să fie visul calea către stele, către infinit, către un absolut la care tindem…visând?!  Ne urmărim, oare, visele către vârfuri, în seninul înalt al uni cer fără limite? Nimic nu ne limitează mai mult realitatea și cred că nimic nu ne ridică mai mult decât un vis. Sau mai multe vise. Visăm la propriu, visăm cu ochii deschiși și visăm să realizăm ce ne propunem, să ne împlinim dorințele. V-ați gândit vreodată cât de importante sunt visele noastre, dacă atâția poeți, scriitori, artiști plastici, muzicieni, cineaști le-au transformat în opere de artă? Visul unei nopți de vară…Vis de ianuarie…Vis de dragoste..Sweet dreams, și aș putea vorbi până mâine numai despre visul în artă, dar acum mi-am propus să scriu despre cele – atenție – câteva sute de parfumuri, dintre care câteva zeci sunt celebre și excepționale, care ne poartă pe tărâm de vis și se numesc VIS, adică Dreams sau Rêves. Se spune că dacă închizi ochii vezi visurile împlinite, iar dacă-i deschizi, vezi obstacolele. Să visăm, așadar! Trebuie să înaripăm visele, să le lăsăm să zboare liber și să-i dăm visului șansa de a triumfa. Șă să ne transformăm visele în realitate!


Din cele câteva zeci de parfumuri bune, pe care designerii , alături de maeștrii parfumieri, le-au imaginat ca pe niște vise, numindu-le Dreams, Dreaming, Dream, Rêves…am ales, cu mare dificultate, fiind interesante aproape toate, câteva, despre care fie am auzit, fie am avut bucuria să le testez eu însămi. Iată un colier de vise parfumate pe umerii unei nopți care tinde să le transforme în realitate în zori, când soarele strălucește și seninul ne reamintește că … dreams come true!

My Givenchy Dream! Oh, My Givenchy Dream! Givenchy captează întregul univers oniric al farmecului scenei, al visului destinat fanilor unei vedete sau fanilor noștri, de ce nu, în acest vis parfumat! Flori chinezești, yasmin, clementine,trandafiri, lăcrămioare, patchouli, ambră…sau cele mai visătoare arome într-un singur și unic parfum.
Lieu de Reves de Sonoma Scent Studio, creat de Laurie Erickson , plasează visul, cu toate atributele sale într-un ireal reve d amour, pudrat suav și tandru cu violete de pădure și heliotrop. Când mângâierea primăverii lasă loc verii, rozele dau năvală în magia visului parfumat, pulverizând boabe amărui de tonka și senzuale aldehide, în acord aproape dansant cu cedrul, ambra, vanilia și orris-ul. Cum să nu visezi, cum să nu devină realitate un asemenea vis parfumat? Veți mai auzi de Sonoma Scent  Studio, sunt în plin avânt. Au și ei visul lor: să ne facă mai fericiți. Superb!
Tabu
(Dana) ne oferă un vis într-un flacon albastru, elegant, numit  Dreams Perfume (1995). Un buchet floral împletit cu unul ușor fructat, verde, aromat, așezat pe un pat moale de mosc.Un vis!
Incanto Dream
al Casei Salvatore Ferragamo , creat de Laurent Bruyere in 2005, e magie și vis în același timp. Plin de culoare și fantezie, vă va aminti de ceva sau cineva, de un vis împlinit sau pe cale de-a se împlini, de o reverie în prag de vară sau o întălnire mult visată. Plin de bucurie, împrăștie efluvii exotice de ananas, mango, măr argentinian, coacăze, dar și o mulțime de bujori roz, frezii, santal și mosc. Un vis care cântă și încântă.
Valentino Rock ‘n Dreams
al brandului Valentino , e misterios și seducător, bogat, un vis secret, al tău și numai al tău, sau numai al tău și al altcuiva…Un parfum fierbinte, cu scorțișoară, myrrh și iriși.Vanilia sporește misterul uni vis pe cale să se împlinească.
Psyhedelic Dreams Perfume Oil with Jojoba, sau oniricul și fascinația visului adus la rang de artă parfumată! Santal…ylang-ylang… patchouli …vanilie…jojoba aurie…și încă ceva, dar niciodaă parfumierii de top nu ne vor spune tot, așa că nu ne rămâne decât să visăm cu Psyhedelic Dreams și să ni se împlinească cele mai secrete și curajoase vise!
Tommy Hilfige
r vine cu un parfum specific stilului său dinamic și aerian: Dreaming by Tommy Hilfiger. Liliac, chiparos, frezii, iasomie, tandru capturate împreună cu un suav și dulce parfum de piersici coapte. Un vis de vară și soare.
Heidi Klum a lansat minunatul parfum Dreams, care e extrem de senzual, ca frumoasa blondă, care e și model, și designer. Licoarea îmbină fascinant heliotropul clasic cu tandrul iris, ca apoi să impresioneze prin feminitatea vaniliei împreună cu intimitatea moscului alb. Pentru Heidi, un vis împlinit. Pentru noi, o reverie parfumată cu accente senzual-elegante.
Vă mai recomand și sper să le și aveți cândva, eu deocamdată fac asta din prietenie pentru voi și respect pentru parfum, următoarele opere de artă parfumate:
Sui Dreams
by Anna Sui for Women Perfume , Citrus Dream perfume oil by Jalaine, The Body Shop Dreams, Dreams by Isabell Kristensen , To Dream by Sonoma Scent Studio, Night Dreams Perfume Oil by Ajmal .

Și muzica de vis a  unor mari artiști, de ascultat în timpul lecturii! 🙂

Au mai scris la tema de azi (vă rog să treceți și la voi linkurile):

Mirela Vise parfumate, parfumuri visate (poveste parfumată)

CARMEN Parfum de vis

Ciprian  Mireasma unui parfum de modă veche

Gabi

Max Peter O avanpremieră…

Max Peter  Poveste parfumată – Vise, taică, vise

Luna Patrata Shayna Fata din vis…poveste parfumata

Daurel  Pânã la o tãlmãcire de cãtre altii…

Lolita http://lolitamyinnerthoughts.blogspot.com/2012/01/vis-de-iarna-poveste-parfumata.html

Teo Negură http://teonegura.wordpress.com/2012/01/28/poveste-parfumata-de-vis-66/

Innerspacejournal Lili   Povestea unui vis

Rokssana lăuntrul trandafirilor

Rokssana vis alb


 

Invitați la poveste:

Călin

ghiveci de început de sfîrşit. de săptămînă

Solitary Man

M-am luat cu treburile si n-am mai postat

Preseparare a mărcilor la Iaşi, în 1871

27 Ianuarie

de vineri pînă mai departe

Simpla scrisoare de dragoste…

Jalba lupului

Ninge??? Oaaauuu!!!

Lăbuş şi Grivei

lăuntrul trandafirilor

MIERCUREA FĂRĂ CUVINTE Să-ţi spun un secret!

CARMEN

De iarnă: la Cluj. Miercurea fără cuvinte.

Miercurea conciziei

Desktop de blogger – leapșă

Blogging; postare ad-hoc

ghiveci de tranziţie

Miercurea fără cuvinte (1)

Petre Iorgulescu-Yor (24 decembrie 1890 – 29 aprilie 1939), pictor român

Ochii stralucitori…

Poveste parfumata despre cafea

socializări:)

Despre puterea de francare şi retragerea din circulaţie a mărcilor poştale curente

NICOARA POTCOAVA 11

miercurea fara cuvinte -39 -fascinatia virtualului

Emil Hossu. Un apus senin

Calea pelerinului – despre rugăciune (7)

Ce să aştept?

Articole create 914

69 de comentarii la „Vise parfumate…parfumuri visate

 1. Ascultând Tangerine Dream, m-am gândit imediat şi la preferata mea, Dream Theater… :))
  Până mâine pregătesc şi eu ceva haios, numai să termin de scanat şi prelucrat…
  O seară frumoasă, cu vise!

  1. Max, e super trupa, pot spune ca-s monumentali si imi sunt printre prefearati, dar acum am ales o muzica mai de atmosfera! 😉
   Era si Ozzy cu Dreamer, era si Abba cu I have dream, era si Dream On a lui Areosmith…vezi, Visul e prezent in toate genurile!
   Te astept cu mare interes, nu te grabi, mai este timp! O seara frumoasa! 🙂

  1. Am citit cu gandul la vara si plaje insotite frumoasa ta poveste, pe care o voi pastra cu drag in Cartea de aur a povestii parfumate!
   Weekend cu vise implinite! Imbratisari dragi! 🙂

  1. O, un parfum ca un vis! Ai gusturi, Zina, si nu ma mira deloc. O zi cu vise si impliniri pe masura aspitatiilor! 🙂

 2. Buna dimineata! Dupa o noapte lunga si plina de vise, am ajuns din nou intr-un vis… parfumat de data asta, insotit de o muzica pe masura. Sa ai un week-end de vis! Imediat public si eu ceva…

 3. Sarut mana, Mirela!
  Visul e cea mai frumoasa imbratisare a unei asteptari, si niciun parfum nu e atat de frumos ca acela al unei imbratisari din iubire 🙂
  Ai scris frumos, din nou, nu banuiam ca exista atat de multe parfumuri de vis, daca pot spune asa…
  Sa ai un week-end minunat!

  1. Minunat, Teo!
   “Visurile sunt ilustratii…din cartea pe care sufletul tau o scrie despre tine” spune Marsha Norman, iar eu cred că are dreptate. Un om tânăr sufletește visează. Unul bătrân încă din tinerețe are mereu regrete. Eu visez și mă mândresc cu asta. Suntem mulți visători azi. Weekend plin de vise împlinite! 🙂

  1. Am citit cu mare bucurie, eu credeam că cea de ieri este…dar o las și pe aceea, e atât de sensibilă și frumoasă! Te pup, Roxana!

 4. Un vis parfumat, Mirela!
  Un vis ce devine realitate de fiecare data.Am trecut si eu pe-aici in mare graba si ma bucur ca am simtit parfumul povestit.
  O duminica parfumata!

  1. Atata timp cat visele devin realitate chiar merita sa visam, draga Gabi!
   O duminica frumoasa, in care toate visele sa devina realitate! 🙂

 5. Visele ce ne duc în alte dimensiuni în timp ce dormim sunt efemere şi nu le dau importanţă, dar reveria este aceea care ne poate da aripi spre împlinire. Ai început cu un mare adevăr : „visez, deci exist”. Nu cred că este o vârstă anume în care să visăm mai mult, doar că visele diferă de la o vârstă la alta, de la o stare de spirit , la alta. Este o temă minunată ce poate da frâu liber sufletului să se exprime! De data aceasta tu ai reuşit să mă faci să visez…. parfumat.! Cine altcineva putea să o facă?

  1. Ai intuit exact, dragă Auraș, marcajul dintre vis și…reverie, acea visare care se poate materializa sau nu, și indiferent dacă devine sau nu realitate, e unul din cele mai optimiste și benefice lucruri din viața celor care știu visa. Și dacă am reușit să te fac să visezi parfumat, înseamnă că mi se confirmă sensul și locul acestei povești parfumate, care uite, ia amploare și mă bucură! Să ai o zi în care visle cele mai frumase să prindă contur și să devină realitate! 🙂

 6. Fiindcă este o poveste de vis… am să aduc o melodie pe care ţi-o dăruiesc, fiindcă este melodia care m-a făcut să visez întotdeauna:

  O zi frumoasă asemeni prieteniei ce mi-o dăruieşti!

  1. Aura, este un vis aceasta melodie! Reverie…Dar vad ca si pentru public este o mare bucurie sa-l asculte pe inegalabilul Andre Rieu! Traieste alaturi de el frumoasele acorduri si, intre public si artist, se creeaza o stare minunata, o legatura stransa si frumoasa! 🙂
   Si…fiind o melodie etern cantata si apreciata, iti ofer si eu o interpreatare vocala!
   Da, sa avem o zi minunata, asa, ca prietenia adevarata care e intre noi!

 7. Niste vise parfumate minunate! M-am delectat cu parfumurile prezentate si trebuie sa recunosc ca de abia astept sa le incerc aroma… Multumesc pentru frumusetea de aici! Trimit imbratisari generoase la Cluj! 🙂
  P.S. Am o perioada foarte aglomerata si intru pe blog foarte rar, de aceea si comentariile le fac mai tarziu… Sunt oricum alaturi de prietenii povestilor…

  1. Lolita, am lasat ieri un comentariu care nu a aparut la tine, asa ca am lasat azi din nou unul, deoarece mi-a placut foarte mult povestea ta! E un vis de iarna foarte frumos! 🙂
   Primesc cu drag imbratisarile tale si iti trimit inzecit mai multe inapoi, insotite de ganduri bune!
   Rezolva-ti ceea ce e important, si eu intru intr-o perioada aglomerata, voi intra doar miercurea si sambata. Sa ai o zi cu vise implinite! 🙂

  1. Călin, am spus eu în articol că visul e unul din cele mai exploatate teritorii din artă! Îmi palce mult piesa și formația, sunt clar printre preferați!
   Îți las și eu ceva care sper să-ți placă:

 8. M-am imbatat de-a visul. E o frumusete la tine, indiferent ca vin la acasa reala sau virtula. Multumesc. Pup-o pe Enya, o seara faina! 🙂

 9. Multe dintre parfumurile prezentate visau să fie cunoscute, iar acum datorită ţie, sunt fericite. 😛
  De această dată nu am mai avut timp să particip şi eu, deşi aveam câteva idei…
  Mirela, este foarte frumoasă această înlănţuire a viselor parfumate! 🙂

  1. Gabriela Elena, stiu ca esti in sesiune, iti doresc bafta la examene, fiind convinsa ca le vei lua cu nota maxima!
   Imi pare, totusi, rau ca nu ai participat la Povestea parfumata e viselor, dar sper ca o vei face saptamana viitoare cand tema va fi Parfumul scrisorilor…Fiecare avem si scrisori expediate prin posta, din acelea scrise pe hartie si primite in plicuri care abia astepta sa fie deschise, care au, nu-i asa, un anume parfum. Sper ca tema e pe gustul; prietenilor povestii parfumate!
   Te astept cu drag si interes, stiind ca vei scrie ceva minunat, cum ai tu obiceiul!
   Multumesc de aprecieri, mai bucur ca iti place inlantuirea de vise parfumate! 🙂

  1. O, da, sa stii ca si eu! M-am gandit atat de mult la asta…daca-i stii! Pana una alta, sper ca se simte din virtual a anume mireasma de vis implinit! 😉

 10. am trecut sa vad ce mai e nou pe la tine, sa vad cum ti-ai petrecut weekendul, sa aflu care e tema povestii parfumete viitoare si… sa-ti spun Noapte buna! pupici

  1. Carmen, draga mea, voiam sa trec azi pe la toti prietenii sa anunt, dar spun si aici!
   Povestea parfumata de sambata viitoare va avea tema Parfumul scrisorilor…Fiecare avem si scrisori expediate prin posta, nu doar mailuri, avem scrisori rare, din acelea scrise pe hartie si primite in plicuri care abia asteapta sa fie deschise, si care au, nu-i asa, un anume parfum. Sper ca tema e pe gustul prietenilor povestii parfumate!
   Te astept, dar pana atunci mai vorbim, ne mai intalnim. O zi buna si cu realizari! 🙂

 11. mirela, sunt atât de multe comentarii aici, la tine pe blog
  că m-am speriat de tot, de o aşa mulţime de voci şi de amabilităţi
  încât nici n-am mai îndrăznit să te întreb ce mai faci
  însă dacă la urmă aş îndrăzni totuşi să o fac
  să pun întrebarea cu pricina, în pragul uşii şi al plecării
  ai putea să-mi răspunzi cu adevărat
  ca pentru mine şi pentru nimeni altcineva?

  1. Lucky, m-am gandit la tine adesea, dar te-am lasat sa-ti faci somnul de motan care se respecta. Pa blogul meu nu vei gasi niciodata vorbe nedemne sau lipsite de bun simt, dar tu stii asta, motan norocos! Prietenii mei sunt asa cum ii vezi aici si asa vor ramane! 😉
   Iar cei care au indraznit sa arunce noroi in curtea mea, (cu efect de bumerang, pentru ca in ochii si botul lor de „oameni” nemernici si falsi s-a intors acel noroi) au fost alungati in lumea lor mica si nedemna. Dar si pe asta o stii, motan intelept!
   Uite ca ti-am raspuns ca nimanui altcuiva, cu o sinceritate care ma caracterizeaza si neuitand sa-ti reamintesc ca mi-a fost dor de tine.Miau! 🙂

 12. aş vrea să găsesc undeva, într-un ungher prăfuit al unei prăvălii centenare
  sticluţa aceea magică pe care dacă o deschizi
  te pomeneşti că-ţi umple nările de un anume duh al întoarcerii
  parfumat cu toate odorile copilăriei
  cu mirosul de coajă de nuc şi de stele din vise
  în care ai zburat cândva înlăuntrul unei fericiri materne
  mă gândesc să caut un brand anume şi un parfumier anume
  şi să-l implor să-mi creeze parfumul întoarcerii, al eternei întoarceri
  i-aş consuma fiinţa puţin câte puţin în fiecare noapte
  în câte-un zbor deasupra micului meu univers de acasă
  ca şi cum nările nu ar fi altceva decât un rezervor spiritual
  numai bun de umplut cu mirosul imponderabilităţii
  nu ştii pe cineva care ar putea să-mi vândă o asemenea marfă?
  dac-ar fi s-o pictezi, cum ar ieşi, ce ar ieşi, poate privind-o am regăsi zborul?

  legat de celălalt răspuns al tău, la primul meu mesaj bruiator
  m-am gândit bine, şi la bumerang, şi la prieteni, şi la sinceritate
  să ştii că somnul care însoţeşte tăcerea poate însemna foarte multe lucruri
  şi lene şi huzur, şi vise ori extaze, dar şi tristeţe şi moarte
  cum alţii mai înţelepţi şi orientali decât noi
  au ales drept virtuţi ori trepte spre desăvârşire
  politeţea, respectul, iubirea, asceza şi nirvana
  mă închin celor care, în drumul lor, ajung să păşească
  măcar pe una dintre aceste trepte
  şi mă strecor apoi nevăzut în imensitatea blogosferei
  printre cuvinte care capătă uneori căldură umană
  din voia marelui creator al universului virtual
  care ne permite să şedem şi să pictăm vise o vreme aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus