Cu gândul la un tort complicat de ciocolată și cognac – pe care nu am timp să-l meșteresc nicicum zilele astea – am luat cam 100 de Hennessy (cognac sau coniac!) și am vrăjit o cremă de ciocolată yummy, apoi am făcut magie albă pe un puding simplu de vanilie Bourbon, mixat generos cu suc de mandarine și le-am suprapus la repezeală în ce-am găsit prin frumoasa și prea-înalta noastră bucătărie. A ieșit ceva foarte bun, chiar dacă biscuiții decorativi sunt cei mai petit beurre din lume, că alții n-am avut timp să cumpăr! Ai mei au savurat cu poftă…vrăjeala! Poftă bună! 💓

 

 

 

Categories: Diverse

10 Responses so far.

  1. avatar Suzana says:

    Nu stiu gustul, dar arata prea apetisant ca sa nu fie un desert excelent.
    Mi-ai adus aminte de avocado, ca citisem retete cu dulce peste ei. Eu nu am incercat niciodata, dar daca tot l-am vazut mi-am spus ca poate ai incercat!

    Sa va fie de bine!
    Un weekend excelent, draga Mirela! <3

    • avatar Mirela says:

      E simplu de făcut și chiar mai simplu de mâncat! 😉
      Mandarinele contribuie mult la îmbunătățirea gustului de vanilie Bourbon, iar cognacul accentuează gustul de ciocolată! 😛
      Avocado pun în cremele de lămâie, limetă și portocale tip diplomat, le dă o consistență bună, catifelată și un gust foarte plăcut! 🙂
      Un weekend cum îți place ție, dragă Suzana! 🙂

  2. avatar Ella says:

    Eu doar privesc si … înghit în sec!
    Noroc ca fotografiile nu maresc glicemia! 🙂
    Pupici!

    • avatar Mirela says:

      Ella draga mea, tu știi prea bine că sunt și dulciuri fără zahăr, cu ștevia sau alte produse, care nu măresc glicemia și sunt bune și sănătoase! 🙂
      Pup și numai bine!

  3. avatar Alex says:

    Mmmm! Cu toate restricțiile la dulciuri, așa ceva n-aș rata, căci sigur este o minunăție! Trebuie să o încercăm și noi! Mulțumesc pentru ideea… dulce. 🙂

  4. avatar IB says:

    Stii ceva? N-am mai facut ceva dulce de mult timp, de cand au preluat fetele aceasta ocupatie (precum eu odata, in copilarie). Si cum in 2 treaba merge mai cu spor, uneori fac si retete duble… cred ca in curand nici macar Pilatesul si nici aia vreo 4 km zilnici spre/disnpre scoala n-o sa mai faca față :))
    Si mie imi plac cremele astea din pahare, si combinatia de ciocolata si portocala e atat de eleganta!

    • avatar Mirela says:

      Ce fete cuminti si gospodine ai, Irina draga! 🙂
      La noi raman eu cu fraiele gospodariei in maini, Enya nu are deloc pasiunea asta si fuge de tot ce-i aminteste de treburile domestice, ce sa- faci, e fire de artist! 😛
      Genul care se plictiseste de tot ce nu tine de atelier, creatie sau macar iesit la club, la un concert cu colegii! 😛
      Sunt bune cremele la pahar, deserturi usor de digerat, ne ne prea plac alea complicate! 😉 🙂

  5. avatar Dana says:

    Arată tare apetisant desertul tău și mai mai că simt aroma ciocolatei și parfumul fructelor. Să vă bucurați de cât mai multe momente dulci împreună, Mirela! 🙂

Leave a Reply