”Mulțumesc întreg artistului desăvârșit Mirela Pete! A făcut un copil mare precum eu extrem de fericit!
(Simona Poclid, scriitoare)
Despre doamna Mirela Pete și cărțile ilustrate (ori scrise și ilustrate deopotrivă) de dumneaei v-am povestit și cu alte ocazii însă, acum, Pupo cel năzdrăvan a ajuns la mine. Astăzi am fost copil, așa cum nu am avut ocazia când a fost vremea, bucurându-mă neostoit la vederea lui Pupo și a zânelor, alături de personajele create cu atâta măiestrie, încât, chiar și adult fiind, nu poți să-ți stăpânești bucuria când te întâlnești cu ciuperca căsuță pentru ciupercile mai mici, ariciul prietenos, Nea Gulie, pisicuța torcând în fața casei, veverița, bufnița, ori broscuța cu un colac de salvare. Fiece detaliu, fiece linie și frunză (care, până și ea, zâmbește) creează o lume a basmului, așa cum era cândva cu prinți și prințese, doar că, de această dată, artistul Mirela Pete reușește să redea basmul într-un cadru al firescului și simplității (simbol al formei artistice înalte) și să se apropie de lumea celor mici, învățându-i să protejeze natura, să iubească animăluțele. Totodată, îi învață să citească și să-și imagineze întinderea pădurilor care asigură oamenilor aer curat și este casa animalelor. Născută în urma unei cercetări care relevă importanța educației în rândul copiilor cu privire la lumea înconjurătoare, cărțile cu Pupo sunt, fără tăgadă, o lecție fascinantă. Este important de subliniat faptul că prin joc copiii învață cu bucurie și aceasta este o cărămidă necesară temeliei viitorului care-i așteaptă. M-am îndrăgostit de Pupo ca un simplu copil. Și l-am putut aprecia astăzi și cu ochiul micului adult, cunoscând deja profesionalismul ilustratorului Mirela Pete. Alături de textul Mirabelei Les, sper ca povestea lui Pupo să ajungă la cât mai mulți micuți. Și să-i bucure așa cum m-a bucurat pe mine, ducându-i într-o lume magică.
Puteți vedea lucrările doamnei Mirela Pete pe site-ul firmei proprii
https://www.dexign.ro/illustrations
-pe profilul personal, ori pe blog: mirelapete.dexign.ro, în articole precum: https://mirelapete.dexign.ro/…/cartile-pupo-catelul-cu-buli…https://mirelapete.dexign.ro/…/pupo-invata-anotimpurile-ies… (secțiunea ,,Categorii.Cărți ilustrate de mine”).
Pentru a afla mai multe despre cărțile și jucăriile Pupo, puteți vizita pagina de facebook aici:
Facebook: https://www.facebook.com/pupobooks !
Mulțumesc întreg artistului desăvârșit Mirela Pete!
A făcut un copil mare precum eu extrem de fericit!”

……………………………………………..

Simona Poclid, scriitoare (Teatru în stomac), fericită alături de Pupo

Simona Poclid, scriitoare (Teatru în stomac), fericită alături de Pupo

Dacă tu azi te-ai simțit un copil fericit, eu mă simt un artist ilustrator împlinit. Și asta nu pentru că n-aș fi fost conștientă și până acum de posibilitățile mele și, de ce nu, de talentul meu, ci pentru că un om cu spirit critic precum al tău, tânăr și foarte viu, a știut să găsească și să prețuiască exact miezul cald și plin de magie al cărților Pupo, cu tot ce înseamnă ele. Sper ca și doamna Mirabela Les să citească aceste briliante și sincere rânduri. Da, ai observat și frunzele care zâmbesc… Mulțumesc!

8 Responses so far.

 1. avatar Ella says:

  Cine nu ar fi fericit cu o carte “Pupo”?
  Cred ca si bunicii! 🙂
  weekend minunat, Mirela draga! <3

  • avatar Mirela says:

   Mulțumesc frumos, Ella dragă!
   Volumele 5 și 6 vor fi și mai frumoase! 😛
   O săptămână minunată îți doresc! 🙂

 2. avatar IB says:

  Tu l-ai imaginat cu buline?
  Imi imaginez ce veselie de carti 🙂

  • avatar Mirela says:

   Pupo a fost creat de autoarea textului din condei, iar eu l-am creat din penel! 😛
   Da, sunt vesele, optimiste si aducative, cred ca aesta e idealul la cartile pentru copii! 🙂

 3. avatar Zina says:

  Frumos a scris autoarea despre tine! Viață lungă lui Pupo!

 4. avatar Dana says:

  Pupo, al tău, mai e și ecologist pe deasupra. Felicitări pentru minunatele imagini ce vor bucura mulțime de copii, părinți și bunici! Spor în tot ce faci, dragă Mirela! 🙂

  • avatar Mirela says:

   Dacă nu ești ecologist în ziua de azi, mai bine stai ascuns, zicea cineva! 😉
   A ieșit din tipar Pupo învață să fie curajos, ceea ce e minunat pentru Moș Nicolae și Moș Crăciun, i-a scutit de alergătură! 🙂
   Mulțumesc, Dana! 🙂

Leave a Reply