Pașii parfumați ai dansului

Să dansăm sau să povestim despre dans?! Azi povestim și parfumăm dansul cu fericirea pe care ne-o dă la rându-i, o frumusețe fără limite, multă artă, grație, emoție. Poate dacă dăm o fugă în grădină, făcând piruete și alunecând ușor în aerul înmiresmat, vom dansa în catifeaua înstelată a  nopții până când zorii însoriți se vor așeza curați pe umerii seninului.

Maya Plisetkaya
Maya Plisetkaya

Printre efluvii de parfum prețios, mulțimea de doamne strălucitor înveșmântate, domnii eleganți, aerul electrizat de emoția vizibilă la ivirea ei…Balerina! Incredibile plutiri, divină grație, acel ceva pe care-l are doar baletul și care te poate lăsa mut de emoție, în lacrimi, mai mult decât o vor face vreodată cuvintele…Baletul! Ce știa Cenușăreasa să facă? Nu, nu treburile casnice, despre alea nu te întreabă nimeni la bal.  Să cânte? Nu știu, n-am auzit-o…Despre desenat n-a fost vorba nici atât, iar croitorie de-ar fi știut mai bine, n-ar fi fost necesară prezența nașei zâne, care a îmbrăcat-o ca pe-o prințesă din povești. Știa să danseze, asta știa! Să fie frumoasă și să-și poarte cu grația unei balerine pașii ușori, în mișcările ample ale rochiei, făcând magice piruete alături de prințul râvnit. Și l-a cucerit prin dans, haide, recunoașteți!
Jolie Madame, cette place c’est Pour un Homme! O, Mademoiselle Coco, s’il vous plait, ici c’est votre place! Je Reviens, Mad Madame! Ou est Juliette? Oh,  Juliette has a gun!? Oh, la la, quelle Eau sauvage, tu l aime, toi?  J’adore! Il s’agit d’Alain Delon, n’est ce pas? Je veux dancer apres le spectacle, viens avec nous au Jardin de Bagatelle, on y dance ce soir! Bolero, Tango, Salsa, Rumba,Valse ou Menuet, n’este ce pas?!  Menuet au Bal a Versailles, peut etre!  Mais, on peut Dancer aussi … Rock!
După cum ați remarcat, toate cuvintele boldite de mai sus marchează nume de parfumuri celebre, dacă doriți, căutați-le, asta însemnând că v-au stârnit curiozitatea.

Maya Plisetskaya în Bolero
Maya Plisetskaya

Scena nu e singurul loc unde se poate dansa…O poți face într-Un Jardin Sur Le Toit , în aerul exotic al  Unei Jardin sur le Nil  sau alegând savoarea însorită dintr- O Jardin En Méditerranée …Când pașii te poartă repezi prin sălile de dans latino, savurezi olfactiv celebrul Tango! De ce nu și Rock and… Rose, magia-i este demult cunoscută și îndrăg(c)ită!
Câte dansuri, atâtea parfumuri.
Cel mai sensibil dintre toate simţurile omului şi primul care se dezvoltă la rasa umană chiar înainte de naştere, mirosul, are un rol extrem de important în modalitatea de percepţie şi de acomodare la mediu. Oamenii îşi pot aminti mirosurile cu o acurateţe de 65% chiar şi după un an, în timp ce memoria vizuală funcţionează la un nivel de 50% după trei luni. Poate artiștii parfumieri, atunci când creează capodopere așa cum sunt multe dintre parfumurile care ne îmbogățesc nespus viața – trebuind doar să înțelegem acest aspect major, mirosul fiind cel mai puternic și influențabil simț al nostru – s-au gândit la dans, culori și muzică, atunci când au luat mireasma florilor, a lemnului fin, condimentelor, rășinilor, rădăcinilor aromate sau fructelor și mierii, ca sub magica lor baghetă să le vrăjească, transformându-se în opere de artă celebre. Parfumuri inspirate din balete create pe muzici uluitoare, dansuri de societate, ritmuri lente sau sincopate, culese din toată lumea asta mare. Sau figura sublimă a unei balerine, o legendă, un destin, o capodoperă care nu va pieri niciodată…Maya Plisetskaya! Poate că nimic pe lumea asta, nici cuvintele, nici versurile și nici chiar muzica, pictura sau o grădină suberb arhitecturată, poate că nimic nu emoționează așa cum o face baletul  perfect, dansat cu clasă, geniu și pasiune. După celebra și iubita Anna Pavlova, care a deschis drumul baletului clasic în turnee mondiale, o stea unică, adorată la propriu de lumea întreagă, a răsărit și-a strălucit aproape un secol de balet. Și continuă s-o facă, inspirând alți artiști, făcând fericiți alți privitori. Talentul său este considerat o comoară a întregii lumi, iar Maya un ”bun universal”, care prin geniul, creativitatea, forța și munca sa, prin longevitatea de excepție și dragostea pentru mișcarea de înaltă clasă, estetica trupului, fidelitate și sacrificiu, uneori, a oferit publicului cel mai de calitate spectacol de balet al secolului XX. Și a mai oferit multă fericire. După unul din spectacole, sub povara unor buchete imense de trandafiri, a reușit să ajungă lângă un microfon și a întrebat sala:”Sunteți fericiți?” Aplauzele au continuat zeci de minute, fericirea fiind imposibil de exprimat în cuvinte. Aplauze, Maya Plisetskaya!

Maya Plisetskaya, Swan Lake

Maya Plisetskaya ( n. 20 noiembrie 1925, Moscova – d. 2 mai 2015, München) a fost una din cele mai apreciate, iubite și adulate balerine ale sec. XX, dar și regizoare de balet, coregrafă și actriță rusă, de etnie evreiască. Tatăl său, Mikhail Plisetski, a fost executat din ordinul lui Stalin, iar mama, actrița de film mut Rahil Messerer, a fost trimisă într-un lagăr în Kazakhstan. Maya a fost adoptată și crescută de mătușa sa, balerina Sulamith Messerer. Ea a dansat în aceeași perioadă cu renumita balerină rusă Galina Ulanova , dar a preluat titlul de prima ballerina assoluta a Teatrulul Bolșhoi în detrimentul Galinei Ulanova.(surse net)

Maya Plisetskaya
Designer preferat, Pierre Cardin

A intrat în lumea dansului la vârsta de 3 ani, la Şcoala imperială de balet a teatrului Bolshói. La 18 ani îşi începe cariera cu rolul din ”Moartea lebedei” de Saint-Saens, un balet creat cu mulți ani înainte special pentru celebra Anna Pavlova. În 1943, Maya devine prim-balerină a teatrului. Cunoscută pentru tehnica sa desăvârşită, precum şi pentru dramatismul interpretării, Plisetskaya a slujit scena baletului până în 1990, când s-a retras la venerabila vârstă de 65 de ani.  Când, în 2005 a împlinit 80 de ani, i s-a pregătit o ceremonie de celebrare la care i s-au adus mulţumiri şi felicitări marii balerine. Maya arăta extraordinar! La vârsta de 80 de ani arăta exact ca o femeie superbă de 40 de ani. Este impresionant cum s-a menţinut în formă, fizic şi psihic.
Vă puteți imagina ce fericiți trebui să fi fost cei care au văzut-o în realitate, evoluând pe scena teatrului Bolshói, sau pe alte scene ale lumii, în turnee, ca primă stea a baletului considerat a fi cel mai bun din lume?!  A strălucit în partiturile “Lacul lebedelor”, “Frumoasa din pădurea adormită”, în rolul Prințesei Tverskaya din baletul televizat “Anna Karenina”, în ”Carmen” de Bizet, unde a fost uluitoare.
 (câteva repere biografice) Maya s-a născut la Moscova, dar a  copilărit în Norvegia, la Spitsbergen.
După persecutarea părinților săi, a trebuit să se mute înapoi în Rusia, la mătușa sa, balerina Rahil Messerer.
Mulți ani nu a putut pleca din țară din cauza originii sale și prima iesire a avut-o în 1959, în Statele Unite, cu un succes enorm.
În anii 1960-1970 a continuat să participe la turnee ale Teatrului Bolshoi, iar pentru ea au fost realizate coregrafii de celebrii Roland Petit şi Maurice Béjart.
În 1952 apărea în documentarul despre Teatrul Bolshoi numit The Grand Concert, în regia Verei Stroyeva, in 1958 dansa în Lacul Lebedelor, filmat sub regia lui Z. Tulubyeva.
S-a căsătorit in 1958 cu compozitorul Rodion Shchedrin și în 1967 a realizat împreună cu el Carmen Suite, apoi Anna Karenina (1972). Maya Plisetskaya a regizat ea insasi baletulThe Seagull (1980) și Lady with a Dog (1985). Succesul ei l-a nemulţumit pe directorul artistic al teatrului si balerina a colaborat doar cu câțiva colegi, apoi a  rămas mai mult în străinătate.
În perioada 1983-1984 a fost ea însăși director artistic al Operei din Roma, Italia, apoi al Teatrului Liric National din Madrid, Spania în perioada 1987-1990. Din 1990 a locuit  la München, în Germania.
In 1994 a publicat la Moscova autobiografia numita Maya Plisetskaya, aparuta si in Statele Unite in 2001.
A fondat in 1994 Russian Imperial Ballet la Moscova si a inceput sa pregateasca balerini, in anul 2000 a fondat doua organizatii in Germania impreuna cu sotul ei, International Maya Plisetskaya si Rodion Shchedrin Foundation.
In 2008 a dansat la Festivalul Jardines de Cap Roig din Girona, Spania.
A dansat pe partiturile soțului său, pianistul și compozitorul Rodion Shchedrin și a făcut istorie în Bolero-ul lui Ravel, în coregrafia lui Maurice Béjart.

Maya Plisetskaya, Bolero, 1975

Maya Plisetskaya – Bolero , choreography by Maurice Béjart
”Maurice Béjart’s „Bolero” in the performance of a brilliant Russian Jewish dancer Maya Plisetskaya.”(1975)

Lumea ar fi fost infinit mai săracă fără Maya Plisetskaya. A îmbogățit-o cu baletul ei unic, de o frumusețe dumnezeiască, cu expresivitatea chipului însoțindu-i mișcarea grațioasă a brațelor, incredibila mlădiere a mâinilor, plutind pe poante fără oprire, zburând, păstrându-și chipul senin indiferent de durere sau oboseală, fiind acolo pentru artă și pentru iubitorii baletului. Se spune că Maya n-a făcut nicio greșeală pe scenă, totul fiind perfect, frumos, armonios. Pentru că Maya a iubit baletul mai mult decât pe ea însăși.

…………………

Ballerina No 1, un parfum al brandului Les Parfums de Rosine, este un  Floral recent, lansat în 2014. Notele de vârf sunt frezia si bergamota, notele de mijloc sunt trandafirii, bujorii, violetele și zmeura. Notele de bază accentuează căldura parfumului cu vanilie, mosc și lemn de santal. Un parfum foarte rafinat și pudrat, fin și clasic, ca un tutu ușor, rotindu-se amețitor și magic pe scena de balet, în privirile fermecate ale spectatorilor. Flaconul este superb și roz, așa cum trebuie să fie.

 Casa  Repetto a creat parfumul  ”Repetto”  în  iunie 2014. Repetto  este genul de parfum senzual și floral, ușor fructat, dulce dar și lemnos, cu accente orientale. Prunele gourmet suculente și florile de cireș, trandafirii, esența de patchouli, ambra și vanilia, toate creează un adevărat festin de arome atrăgătoare. Semnat de parfumierul Olivier Polge. Un parfum frumos, dedicat atât balerinelor, cât și femeilor care admiră dansul grațios.

Dance with Givenchy de Givenchy, un minunat parfum lansat în 2010, combină florile de portocal african, mandarinele și merele roșii cu notele de iasomie și ylang-ylang. Toate pe o bază clasică de mosc, vanilie si note lemnoase, care-l transformă într-un amețitor dans de miresme bune, plăcute, clasic și modern în același timp, teribil de bun. Dance! 😉 🙂

Parfumurile celor mai îndrăgite dansuri. Poster personal.

Dinamica temă de azi a fost aleasă de Silving. Următoarea poveste parfumată va fi în 23 aprilie și va avea o temă incitantă, aleasă de Ella:  Parfumul seducției!

[inlinkz id = 63]

Articole create 906

35 de comentarii la „Pașii parfumați ai dansului

  1. Eu am inteles ca duminica e ziua Povestilor Parfumate asa ca mi am programat aparitia pentru maine, imi cer scuze…
    Trecand la fermecatoarea ta Poveste Parfumata a Dansului nici ca se putea o poveste mai potrivita…
    O zeita, e tot ce pot sa spun!
    Cat despre poveste… cred ca amandoua iubim balerinele si baletul🙂
    Ai ales o balerina formidabila prin longevitate, talent si magnetism si ai scris cu caldura😍
    Si eu ma gandisem la Pavlova, slabiciunea mea, dar tot am mai scris despre ea, asa ca am ales o alta incantator de aparte mai mult dansatoare decat balerina.🙂
    Parfumurile poster, o idee si o realizare cu adevarat incantatoare si mai ales, tentanta! 🙂
    Parfumul si dansul se completeaza, se impletesc, pentru ca au ceva in comun: sunt diafane….
    Pup, o duminica plina si vesela iti doresc!💞

    1. Pandhoraa dragă, am publicat mai devreme povestea deoarece am fost invitați pentru mâine la niște prieteni și nu am așa de mult timp să mă ocup de comentarii. Nu vă obligă la nimic, duminica rămâne ziua poveștii, dar abia am timp să scriu câte ceva! Voi face vizitele dis de dimineață și când ne întoarcem. Cred că voi muta pe vineri povestea! 😛
      Te pup, o duminică frumoasă! 🙂

    2. Multumesc ca m ai inscris in tabel! 🙂
      Mi se pare o idee grozava, ziua de luni va fi mai plina🙂
      Duminica perfecta iti doresc in continuare si un inceput de saptamana grozav!🙂

    3. da, ai dreptat!
      din pacate lunea nu am mai reusit sa postez nimic cu toate ca imi este tare draga rubrica initiata de Ella si sustinuta cu zel si atentie de Zina 🙁

    1. Cu plăcere, Ma Tilda!
      Vero, linkul merge. Se cumulează pe link de două ori http/ și https/, așa că primul trebuie șters cu slash-uri cu tot și atunci linkul merge perfect. Ei au schimbat asta, trebuie să ne conformăm. Până găsesc un tabel mai nou! 🙂

  2. Exceptionala postare! O poveste cu parfum de legenda, de pasiune, de daruire, de sacrificiu, de viata!
    Maya Plisetskaya e reper in dans, in balet. E acel om care se naste o data la un secol. Am admirat-o si inca o admir, am incercat sa-i inteleg arta in toata complexitatea ezotericului care o inconjoara si am incercat sa aduc frumosul artei sale in viata mea. Intr-o oarecare masura am reusit, bucurindu-ma de frumusetea care razbate din tot ceea ce-a infaptuit, din tot ceea ce-i poarta semnatura.
    In ceea ce priveste parfumul ales….oh da, e fermecator! Sunt sigura ca este exact acea eleganta a senzatiilor cum doar Givenchi poate sa creeze. In schimb Repetto mi-a fost complet necunoscut pina acum.
    Sarumina pentru frumosul la care ne faci partas, Mirela draga!

    1. Dragă Lăcrămioara, e impresionant cum unii artiști reușesc să ne bucure așa încât, cum atât de minunat o spui cu talentul tău în arta cuvântului, noi ne bucurăm de frumusețea care răzbate din fiecare act artistic pe care și-au pus semnătura. (Y)
      Cât ard ei, artiștii, cât consum, cât suspin și zâmbet, dar și fericirea deplină, bucuria dăruirii totale, alături de publicul absolut fascinat! Și fericirea pe care arta, în speță baletul, o oferă privitorului, pentru că actul artistic adevărat nu moare niciodată, noi trebuind să fim doar receptorii care se hrănesc cu frumusețea lui.
      Nici eu nu am știut de Repetto, dar am probat testerul și e foarte frumos! 😉
      O duminică de vis îți doresc! 🙂

  3. Aplauze, Mirela!Minunata povestea ta parfumata, despre balerine si balet nu se vorbeste prea mult, unii cred ca niciodata n-au vazut un spectacol de balet, din fericire, eu am avut ocazia sa vad.O duminica frumoasa cu parfum de primavara!

    1. Mulțumesc frumos, dragă Gabi!
      Te aștept cu drag la poveste, poate găsești niște tablouri cu balerine și dansatoare pictate așa cum merită arta lor.
      O duminică frumoasă îți doresc! 🙂

  4. Ce incursiune frumoasa ai facut în lumea baletului si desigur a parfumului… Ne-ai încantat olfactiv cu unele parfumuri pe care eu chiar nu le stiam. Superb!
    Mirela draga, chiar esti o enciclopedie a parfumurilor!Se pare ca ai facut o pasiune din aceasta!
    Cand voi avea nevoie de un parfum am sa vin sa-ti cer sfatul! 🙂
    Iti doresc o duminica parfumata si frumoasa! ♡

    1. Ella dragă, Maya m-a fascinat încă din copilărie, am iubit-o imediat ce-am început să iubesc baletul. 😛
      Parfumul e o artă și tu știi la fel de bine acest lucru.
      O artă care se cere a fi respectată! Uf, am auzit atâtea comentarii prin biata mea țară, uitată într-o buclă anacronică de timp, cum că ”nu mă interesează parfumurile”, încât încep să cred că e o lipsă de educația serioasă. Cât timp țigările și alcoolul sunt mai scumpe decât un parfum de firmă, bun, vintage, nu pot înțelege aversiunea aceasta a unora. E o artă!
      Mulțumesc frumos, dragă Ella, pentru tot!
      Te pup și îți doresc o duminică frumoasă! 🙂

  5. Am descoperit aici o mulţime de adieri înmiresmate care fac piruete prin povestea de viaţă a unei celebre balerine. Parfumurile îmi sunt necunoscute, dar dacă au recomandarea ta, în mod sigur sunt deosebite, la fel de necunoscută fiindu-mi şi povestea vieţii Mayei. Ai reuşit să aduni în jurul tău oameni frumoşi care ştiu jongla cu literele, formând cuvinte ce se aştern în poveşti nemaipomenite. Mă bucur să mă aflu într-o asemenea companie. O duminică frumoasă plină de parfum şi culoare! 🙂

    1. Și eu mă bucur mult să mă aflu într-o companie deosebită, înconjurată de prieteni care se comportă extrem de civilizat, gândesc și au preocupări similare, o anume etichetă a clubului! Ca să nu mai vorbim de educație și bun simț, embleme ale membrilor Clubului Condeielor Parfumate! Toate acestea pe lângă talentul literar al membrilor clubului, căruia numai cine refuză să-l vadă, nu-i este evident! (Y) 😉 🙂
      O zi înmiresmată cu bucurii, Dana dragă! 🙂

  6. Eu nu prea cunosc parfumurile, dar incerc sa mi le imaginez impreuna cu imaginile de aici.
    Minunata imcursiune in lumea parfumata a dansului. Pe la opera ajung rar, asa ca m-au bucurat mult filmuletele.
    O zi excelenta si o saptamana minunat inspirata, draga Mirela!

    1. Mă bucur că ți-au plăcut filmulețele, nici eu nu mai ajung la operă decât de vreo trei ori pe an și locuiesc la 5 minute de teatru! Dar sper că voi reveni în sala de spectacol. 🙂
      Parfumurile se găsesc sub formă de testere peste tot, online, extrem de permisiv. Din 10 fiole de 2 ml, tot e unul care-mi place, iar eu așa fac selecția.
      Mulțumesc Suzana Floare de Colț, o zi minunată îți doresc! 🙂

  7. Mirela, citesc mai pe seara, oricum nici tu nu esti acum acasa, aranjeaza-mi si mie link-ul ca de 3 ori l-am bagat manual si l-am sters si tot nu iese :(:

    1. Am înscris eu povestea!
      Citește când ai timp, aici nimic nu-i obligatoriu! 🙂
      Încă ești la Paris?! 😉

  8. Îmi place mult Maya, așa cum o ador pe Pina Bausch, pe care o găsesc brutală, un om al mișcărilor metaforă și al durerii, într-o veșnică și crâncenă căutării a acelui ,,ceva” care să exprime, să mângâie și să miște, poate dărâmând.
    Este fascinant să existe oameni pe care să-i privești și să înțepenești de emoție…

    1. Minunat ai exprimat…”Este fascinant să existe oameni pe care să-i privești și să înțepenești de emoție”!
      Așa este! 🙂

  9. Uite ca si tu ai scris parizian 🙂
    Ai facut balet vreodata? Eu am fost un an, dar n-a reusit sa ma prinda, nu era pe stilul meu, m-am dus la dans modern. Am vazut altfel, balet la Opera Bucuresteana ca tot aveam caminul studentesc chiar vizavi.
    Bolero-ul lui Ravel cu Maya e greu de uitat odata ce l-ai vazut, e drept.
    Parca te vad la Paris la vara cu nasul in toate parfumurile 🙂

    1. Da, am făcut balet și cunosc pașii de bază. Dar n-a mers, nu-s o fire sportivă, prefer să stau și să desenez! :))))))))))
      Ahaaa, am scris parizian! 😉
      Da, cu nasul în parfumuri, și la Veneția mi-am făcut timp pentru parfumuri, pe Ponte di Rialto sunt multe shopuri de parfum, mi-am luat Feminite du Bois de Serge Lutens exact de-acolo! 😛
      E imposibil de uitat Maya și Bolero-ul, așa este! 🙂

  10. Minunata incursiune in lumea baletului. Am mai scris si cu alte ocazii: nu am rabdare la spectacolele de balet, dar numele amintite de tine aici imi sunt cunoscute, in sensul ca de le aminteste cineva stiu despre ce vorbeste. 🙂 Pe scurt: mi-a placut mult povestea. 🙂

    Parfumurile! Habar n-aveam ca exista atat de multe cu nume de dans! Ar fi trebuit sa ma gandesc ca exista – parfumierii nu puteau „ocoli” dansul. 🙂

    Multumesc pentru minutele de frumos si pentru informatii. 🙂
    Iti doresc sa ai o seara minunata, Mirela draga! Pupici!

  11. Îmi place extazul despre care îmi imaginez că îl poate da baletul. Parfumurile dansului sunt implicite.
    Mulțumiri pentru frumoasa incursiune în dans și arome!

    1. Acum mi-e tare dor de un spectacol de balet. Acum doi ani am fost la Carmina Burana și de atunci nu mi-am mai găsit timp, poate nici spectacole, care să mă atragă. Dar merită!
      Cu mare drag, Lili! 🙂

  12. mi se pare foarte fascinanta dar si foarte grea viata balerinelor. atat de chinuite si totusi oferind atata frumusete. tin minte cand am vz filmul Lebada neagra am avut o stare de rau dupa ce s a terminat, de rau fizic.
    au difuzat intr o noapte pe hhbo un serial despre balet, dar nam putut sta sa vad decat doua episoade si era la fel, despre viata lor. foarte foarte greu. dar probabil ca nu cunoastem noi motoarele care le ambitioneaza si le fac sa mearga mai departe pe drumul asta…
    ai scis o poveste complexa, plina de informatii utile si interesante,
    asa cum o faci de fiecare data.

    1. E o viață grea, dar sunt atât de pasionate de această artă încât fac sacrificii pentru a oferi și a primi, deoarece aplauzele, zâmbetele și dragostea publicului sunt copleșitoare și le aduc, la rându-le, multă fericire.
      Filmul exagerează mult, e un thriller, mie nu mi-a plăcut că au combinat baletul cu asemenea oribilități. Să fim realiști! 🙂
      Știu la ce serial te-ai uitat, Grație și durere, acolo lupta pentru supremația de a fi prima ballerina era acerbă, ai văzut? Și ce mafie e în umbră…Dar tot un film este! În realitate, de ”groază„ e doar munca și repetițiile, dar dacă te pasionează, nu cred că devine o corvoadă, ci o ambiție firească, pe care o au cam toți artiștii. Nu oricine merită să fie prima ballerina assoluta, e un titlu care se căștigă și se păstrează prin talent, geniu și muncă! 😛
      Mulțumesc Valerica, să ai o zi minunată! 🙂

  13. Citind acest excelent articol m-am gandit pentru prima oara ca exista parfumuri care te fac pur si simplu sa valsezi, sa dansezi pe strada 😉

  14. Stiu, sunt ultima. Ma si mir ca am reusit sa scriu ceva si sa mai si termin inainte de inchiderea linkului. Imi pare rau doar ca la prima „chemare” am ratat startul.

    Sincer acuma, balet numai la televizor sau la calculator am vizionat anumite filmari, documentare. Mi-as dori sa merg si la un spectacol de balet, pentru ca alta e experienta. Din ceea ce ai povestit tu, sigur este asa. Si ce frumos se impleteste tema cu povestea ta: parfumul dansului si balerina= un duo de neuitat! Stiu ca am citit o carte despre Isadora Duncan – nu chiar balet, dar o inovatoare. Interesanta viata au artistii, mai ales cei care parca sunt nascuti ca sa faca un singur lucru: sa danseze! Multumim de gazduire si de provocare!:* Ma voi gandi intens si pentru urmatoarea tema, poate iese ceva mai frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus