Lucia Muntean: Ilustratorii noștri minunați

Iată ce scrie pe site-ul celei mai îndrăgite și cunoscute autoare de cărți pentru copii din țara noastră, minunata Lucia Muntean. Multe mulțumiri!

”În lumea copilăriei desenele se fac mai întâi cu imaginație și apoi cu culoare. Ilustrațiile ce însoțesc poeziile, rimele și ghicitorile mele sunt făcute în așa fel încât să le cultive copiilor imaginația și creativitatea. Vă invit să-i descoperiți pe autorii lor, fără de care cărțile mele nu ar fi fost la fel.”

Mirela Pete

Designer, artist plastic și profesoară de desen, Mirela Pete consideră ilustrația de carte o treabă foarte serioasă. Asta pentru că este conștientă că tot ceea ce creează – personaje, gesturi, armonii cromatice – sunt emoții și surâsuri largi, aplicate generos pe fața întregii lumi.

Books: Ghicitori

Portfolio:   Cărți-Ilustrate-de-Mirela-Pete

Între timp, Mirela Pete a mai ilustrat Ce-au vrăjit zânele-n livezi, Poezioare, Pe scăunelul copilăriei, Legende de la Răsărit până la Apus, Găteli de-ale zânelor, Legenda lui Dragobete, Adoratul meu tată, Zânele în grădină, Flower Girl, Fashion fairie, câștigând recent două premii importante în Japonia.

Xaba Pete

Xaba crede că poveștile sunt ca niște vitamine pentru imaginație și că o poveste fără o ilustrație e precum cerealele fără lapte. El încearcă să se asigure că fiecare ilustrație pe care o face răpește măcar un zâmbet părinților și un chicot de la cei mici.

lm
corner enya
La Boock Corner Cluj , la lansarea Cartilor Lucia Muntean
corner mirela
La Boock Corner Cluj , la lansarea Cartilor Lucia Muntean
corner csaba
Xaba cu doamna Lucia Muntean, cea mai cunoscută și apreciată autoare pentru copii, din România

iluatra

Articole create 906

20 de comentarii la „Lucia Muntean: Ilustratorii noștri minunați

    1. Ar fi minunat, Gabi! Cat timp ne cumpara japonezii cartile, cred ca ar fi de bun simt, daca nu chiar de dorit, sa le cumpere si ai nostri. Multumesc, ca de obicei esti aici. Am un pachet cu carti pentru tine, imi fac eu timp sa ti-l trimit!

  1. Foarte frumos ilustrate aceste coperti de carti. Imi place si mie aceasta arta, doar ca inca n-am ajuns in stadiul in care sa devina un business, fac doar pentru mine.

    1. Mulțumim colega, mă bucur mult că am devenit colege și știi…încă n-am renunțat de tot la minunatul nostru vis dulce, de artă! te pup! 🙂

    2. Categoric, colega! 😉
      La cele mai mărețe visuri nu voi renunța niciodată. 🙂 Poate doar le cele mărunte, he eh! Exersăm, ne perfecționăm și umplem lumea de frumos! :*

  2. Minunate ilustrații! În ceea ce privește cărțile pentru copii, ilustrația vinde cartea. Așa îmi amintesc eu de pe vremea când băiatul meu era mic.

    Felicitări pentru minunatele tale realizări și succes mai departe, dragă Mirela!

    1. Mulțumesc frumos Zina dragă, urările tale sincere sunt de bun augur: tocmai am primit o ofertă de colaborare absolut fenomenală! 🙂 (Y)
      Ai perfectă dreptate! O ilustrație frumoasă atrage, iar textul îl decoperi mai târziu, prin intermediul adulților cititori, iar asta după ce te bucuri de ”poze”, cum le spun copiii! Mereu ilustrația va vinde cartea pentru copii! 🙂

    1. Tu mă știi atât de bine, Monique, încât ești la curent cu profesia mea de bază: designer la firma noastră! Ilustrația de carte și de modă o fac doar ca pe un hobby, dar ar putea ajunge unică profesie la un moment dat. Cât despre noutăți, o prietenă, doamna Floarea Cărbune, scriitoare cunoscută și la noi, dar și în Japonia, unde a dus numele noastre de artiști cu brio, noi devenind cunoscuți și premiați acolo, m-a solicitat pentru o fantastică și nouă carte de povești japoneze. Vor fi zeci de ilustrații minunate, lucrate în spirit japonez. Cartea e începută deja și, ca și Legende japoneze, Dragobete și Legende de la Răsărit la Apus, va fi lansată în Tokio, Japan. Dacă vom reuși, o vom însoți pe Flora în Japonia odată cu cărțile. Oricum, fiica ei, Cristina Cărbune Inoguchi este căsătorită acolo și locuiește cu soțul și fiul de 18 ani în Japonia. 🙂

    1. Și dorul de vizitele tale e un lucru extrem de serios, să știi! Am ilustrat și cărți care nu mi-au plăcut prea mult, ceea ce mă face să mă gândesc serios să aleg eu scriitorul, pe listă rămânând doamnele Floarea Cărbune și Lucia Muntean, clasicii literaturii universale, sau chiar eu, am avut două experiențe reușite în domeniu. 😉

  3. Superba colaborare, de cand erai studenta am stiut eu ca vei desena cu placere si drag, te-am ginit! Si uite ca nu m-am inselat!

    1. Nu te-ai inselat! Pe multe din prietenele mele le cheama Monica si niciuna nu s-a inselat. Una din Monici mi-a ramas prietena pana in ziua de azi si ii multumesc pentru sinceritate, noblete sufleteasca, buntatae si generozitate! Si pentru ca, spre deosebire de multi prieteni falsi de-aici, ea a ramas aceeasi, dar si eu i-am ramas fidela si prietena buna. Va multumesc amandurora!

  4. Superbe carticele, se vede efortul incredibil si munca depusa in realizare acestora, chiar daca sunt facute din placere. Pentru ca o asa arta o faci cu drag si multi copii se vor bucura de ea. Felicitari!

  5. Ilustrarea cartilor pentru copii este intradevar o treaba foarte serioasa. Bucuria din ochii copiilor cand vad ilustratii frumoase este o incantare.
    Felicitari pentru realizari si succes in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus