Ingredientele unui spectacol reușit sau ”Degețica”

A fost o seară de teatru de calitate, iar asta te poate învăța să nu mai faci o deosebire categorică între spectacolul de teatru pentru copii și cel destinat celor mari.  Spectacolul, dacă reușește să transmită ceea ce și-a propus, e la fel de bun indiferent cărei vârste i se adresează.
Piesa”Degețica” a Teatrului Excelsior din București, prezentată la Cluj de Cortina Events, a avut un succes deosebit astăzi, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj. O sală plină atât la matineu, cât și seara, spre deliciul micilor spectatori, care au fost plini de entuziasm, mai ales că totul a fost interactiv. Afișul a înveselit fațada Casei de Cultură a Studenților timp de mai multe săptămâni și mă bucur că am făcut, astfel, parte din echipa celor care aduc bucurie celor mici și părinților lor.
Și dacă basmele încep cu „A fost odată ca niciodată”,  vă asigur că aşa a început şi povestea pe care cu drag ne-au spus-o talentații actori ai teatrului Excelsior. Degețica, Rândunica, Buburuza, Crainicul, Șobolul, Șoricica, Libelula, Fluturele, Mama, Prințul Spiridușilor, toți au cântat, au dansat, transmițând bucuria, verva, veselia, dansul, freamătul, care au umplut sala, copiii devenind actori pe tărâmuri de basm devenite aievea.
Piesa pentru copii “Degețica” este o adaptare a lui Aurel Mitran după îndrăgita poveste a lui Hans Christian Andersen. Când o sală plină de copii entuziasmați, atenți, trăind fiecare moment scenic și dornici, la propriu,  să-i fie de folos Degețicăi în încercările prin care trece, știi că piesa e un succes. În fața mea un copil era atât de supărat pe Șobol, încât i-a strigat să plece, apoi s-a întors cu spatele către scenă, nemaisuportând ”mojicia” nesuferitului, care-și permitea să o supere pe Degețica!  ”Să plece, nu îmi place de Șobol!” strigau mai mulți copii din sală. Alții fredonau cântecele de pe scenă, se întreceau în a răspunde întrebărilor puse de actori, a personajelor care aveau nevoie de aprobarea și ajutorul micuților din sală pentru a se descurca.
Se știe că  un spectacol de teatru cu adevărat reușit se cunoaște dupa reacțiile spectatorilor,  iar aceasta demonstrează că a fost cu adevărat reușit,  copiii fiind nu doar mulțumiți, nu doar încântați, ci cu adevărat fericiți. Și mie mi-a crescut inima când i-am văzut, la ieșirea din sală, primind cu entuziasm câte o copie a afișului, realizată de Dexign doar în contur, pentru a-l colora. Și cum să nu le placă afișul, dacă majoritatea l-au fotografiat înainte de intrarea în sală?! Este o reușită a întregii echipe care a pus umărul la realizarea acestui spectacol. Participarea, frenezia și agitația copiilor din sală e cel mai obiectiv, sincer și valabil compliment.
Îi mulțumesc doamnei Corina Oprescu pentru completare. Iată distribuția spectacolului DEGEȚICA: AnneMary Ziegler, Ciprian Cojenel, Mihaela Coveseanu, Marian Rădulescu, Oana Tofan, Veronica Popescu, Stelian Milu, Ovidiu Ușvat, Tudor Pirvu și Corina Dragomir.

Bravo tuturor celor implicați în aceste acte de cultură și divertisment pentru copii! La mai mare!

afis casa cultura
Afișul cu o ilustrație de Mirela Rusu Pete , marca Dexign, pe Casa De Cultură a Studenților din Cluj
Degetica
Scenă din spectacol, sursa Cortina Events

 

Scenă din spectacol, sursa Cortina Events
Scenă din spectacol, sursa Cortina Events
Scenă din spectacol, sursa Cortina Events

 

 

Articole create 906

10 comentarii la „Ingredientele unui spectacol reușit sau ”Degețica”

  1. Bravo!Copiii au nevoie de povesti, ce ar fi copilaria fara povestile nemuritoare, povestile coplilariei, indiferent de varsta!

    1. Așa este! Și la Cluj uite că au povești, sperăm să fie peste tot în țară, ca să se bucure toți! 🙂

    1. Ce încântare! Nici nu știți ce bucurie mi-ați făcut! Sper ca viitoarele afișe să atragă un public la fel de frumos și numeros, că merită! Mulțumesc, o seară minunată vă doresc!

  2. Mulțumim Cluj, a fost o reala incantare sa jucăm la voi. Sunteți un public minunat iar organizarea a fost fără reproș!!!
    Cu permisiunea dvs. am să dau și numele actorilor care fac parte din distribuția spectacolului DEGETICA: AnneMary Ziegler, Ciprian Cojenel, Mihaela Coveseanu, Marian Rădulescu, Oana Tofan, Veronica Popescu, Stelian Milu, Ovidiu Ușvat, Tudor Pirvu și Corina Dragomir.

    1. Ce surpriză plăcută! Vă mulțumesc pentru completare, actorii au fost la înălțime, convigând (nu numai) copiii că există o lume de basm pe gustul lor, la care, demonstrat în sală, pun și ei umărul mic, dar voinic! Superbă punerea în scenă, felicitări actorilor! 🙂 🙂

  3. ideea copiei afisului care sa fie colorata de copii e grozava!
    ce modalitate mai buna de a duce acasa o bucatica din acest spectacol-poveste?!
    afisul e splendid, plin de voiosie, e primul pas spre povestea de pe scena 🙂
    felicitari tuturor!

    1. Așa este, iar bucuria de pe fețele lor merită orice efort și orice gând, materializate în mici bucurii ale copilăriei! 🙂
      Mulțumim frumos, Pandora! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus