15 Septembrie, prima zi de școală și tot 15 Septembrie, 22 de ani de la căsătoria noastră!
Da, aniversarea a 22 de ani de căsnicie fericită, în care nu știu exact câte și cât de bine sau foarte bine ne-au reușit mie și lui Xaba, dar un lucru știu cu precizie: cea mai mare realizare a noastră e Enya, scumpa noastră, odorul nostru neprețuit,  căreia îi mulțumesc pentru că e un copil minunat, bun, frumos, talentat și inteligent. Îngăduitor. Tolerant. Superior. Un copil (o domnișoară) de la care zilnic învăț eu însămi atât de multe și de minunate, încât sunt surprinsă mereu. Învăț să fiu mai îngăduitoare, mai bună, mai altruistă, mai atentă la tot și la toate. Mă perfecționez, mă vreau mai bună, la rându-mi! Să ai un școlar bun, Enya mea, cu realizări frumoase, cu rezultate foarte bune, cu  expoziții care să încânte mintea și sufletul celor care apreciază arta, cu sănătate maximă, cu zile  de școală cât mai ușoare, succese la învățătură și multe vacanțe superbe, cu colegi buni și prieteni și mai buni! Te pup, să fii fericită și să ai un an școlar bun și ușor! 

clasa

 

 La mulți ani, 22 de ani!

Iată-ne pe noi cei de-atunci și de-acum, într-un colaj făcut de mine și într-o realizare simpatică oferită de facebook, de unde se vede clar că cei mai tăguiți și apreciați sunt Enya și pikinii! Așa că momentul nostru de mare strălucire, aniversarea cea mai importantă, pare a fi ceva între… pisici, hahahaha! Oricum, de apreciat că facebook e atent și mie chiar îmi place colajul lor(al II-lea). Mulțumim tuturor celor care ne-au felicitat și le întoarcem înzecit urările!

noi 22 ani

 

casatorie noi fb

 

 

 

……………………………………………………………………………….

(repostare)

Prima zi de școală și al său parfum
Mijloc de septembrie, cu soare blând, cu ochi senini, cu uniformă bine călcată, rochiţă pepit, guleraş alb şi şorţuleţ albastru. Cine mai era ca mine?! Emoţii cu tonele…Aspiram miresmele: ghiozdanul nou şi cartonat, mirosul hârtiei, care îmi place şi acum, aroma creioanelor ascuţite, pe care le rodeam uneori, atât erau de bune… Mirosul inconfundabil de cerneală, de stilou nou şi foarte preţuit, parfumul de cărţi dragi şi acuarele ieftine, de măr Jonathan, pentru pauza de la ora 10. Parfumul acela e de neuitat! Mirosul de naftalină al taiorului bleumarin purtat de doamna învăţătoare, pe care am îndrăgit-o din prima clipă, simţindu-i privirea albastră şi blândă, în ciuda masivităţi corporale şi a vocii puternice. O blândeţe şi o înclinaţie pentru profesiunea de dascăl cum rareori mi-a fost dat să întâlnesc. Aroma strugurilor, care aveau obraji de chihlimbar şi rubin, puşi într-un vas pe care şi acum mi-l aduc aminte: din cristal,  înalt, cu picior elegant. Cum miroseau creioanele

proaspăt ascuţite…mereu le ascuţeam, ale mele se terminau primele din clasă. Aspiram cu nesaţ cerneala, tuşul, copertele caietelor…Miosul cleiului etichetelor lipite pe învelitoarea manualelor, mireasma frunzelor castanului de lângă sala noastră de clasă, pentru că eu  am avut şansa să fac clasele primare într-o şcoală cu un singur nivel, prevăzută cu un coridor exterior din care se pătrundea direct în sălile de clasă, de afară. Şi castanul veghea, dar şi salcâmul, care primăvara ne îmbăta de mireasmă! Vocile, forfota, florile oferite învăţătoarei, cu miros de toamnă şi culori coapte, parfumul guleraşului alb al uniformei, proaspăt călcat şi mirosind a curat…şi iar creionul ascuţit şi aroma de nedescris a lemnului subţire şi de calitate….şi iar mirosul cernelii albastre,  care păta caietele, până când am primit primul stilou  cu peniţă ascunsă, care scria fin şi nu păta deloc. Apoi am început să colecţionez stilouri. Parfumul orei de desen, prima trusă de acuarele în tubuleţe, mirosul Albastrului de Prusia sau al verdelui de crom. Mai târziu, m-a vrăjit parfumul primei zile de şcoală a puiului meu, Enya mea dragă: uniforma cu mirosul ei specific, de miere şi trandafir, părul mătăsos prins în două cozi, cu panglici albe şi aroma caietelor ei, mai caldă şi ai apropiată mie acum, când prima mea zi de şcoală e mult prea departe în timp. Parfumul emoţiilor de mamă, a primului vers spus răspicat, a primului FB din carnetul de elevă al scumpei mele, sau parfumul Vieţii care încântă! Acest parfum e unul din cele mai preţioase din lume. E  parfumul învăţăturii, al ştiinţei, al cunoaşterii.  E nepreţuit.

Azi, 15 Septembrie 2014, e din nou prima zi de şcoală. Să le urăm elevilor şi dascălilor, dar şi nouă, părinţilor, un an şcolar uşor, cu sănătate maximă, cu note foarte bune, cu rezultate frumoase, cu învăţături utile şi joacă multă în timpul liber.  Un an bun, cu împliniri şi bucurii!

Aleg Premier Jour de Nina Ricci, subtil şi delicat, care mă umple de emoţie.

 

 

 

 

Categories: Enya Pete, Familia

10 Responses so far.

 1. avatar Mala says:

  Toate gindurile de bine din partea mea! La multi, multi ani frumosi si asa cum vi-i doriti voi!

 2. Sa fiti in continuare fericiti, pana la adanci batraneti! Si sa va bucurati de copila voastra, care este, intr-adevar, minunata. La multi ani, Pete Family! 🙂

 3. avatar Anca says:

  Foarte inspirat numele parfumului ales pentru povestea primei zile de scoala care marcheaza un nou inceput
  Toti avem nostalgia primei zile de scoala, cu emotii si totodata bucuria, bucuria revederii cu colegii cu invatoarea sau diriginta.
  Emotii specifice inceperii unui an scolar intiparit in memoria noastra pe care o retraiesc si acum numai privindu-i pe altii.
  Felicitari pentru familia voastra frumoasa

 4. avatar -X- says:

  Cred ca asta e rolul copiilor… sa-i invete pe parinti cum sa aprecieze viata.

  In Iran exista un proverb care spune ca nu exista avere mai mare decat niste copii buni … deci in acest sens voi sunteti o familie super-bogata !

  La Multi Ani !

 5. avatar vavaly says:

  La multi si frumosi ani inainte si de acum incolo! Sunteti frumosi si deosebiti iar rodul iubirii voastre este cu adevarat special.

 6. avatar Mirela says:

  Vă mulțumesc și vă urez înzecit de bine! Cu mare drag! 🙂

 7. avatar elly weiss says:

  Multi ani frumosi impreuna, Mirela draga!
  Iar Enyei, mult succes in noul an scolar! 🙂

 8. avatar pandhoraa says:

  la multi, frumosi, linistiti si impliniti ani unul alaturi de celalalt, va doresc!
  ii admir pe cei pe care timpul ii leaga mai mult, mai frumos, mai trainic, ii admir pe cei care isi aduna amintiri din ce in ce mai frumoase!
  sa fiti mere fericiti!
  Enyei ii doresc tot binele din lume!

 9. urările mele de bine pentru frumoaselor voastre aniversări ţi le-am transmis atât telefonic cât şi pe facebook, dar nu puteam totuşi trece cu vederea postarea de pe blog. Vin cu întârziere din cauza acelei probleme tehnice despre care ţi-am spus telefonic.
  Este minunat colajul tău cu amintiri, iar Enya este din ce în ce mai frumoasă, mai străşucitoare.
  La mulţi ani familiei tale deosebite şi numai împliniri!
  Calde îmbrăţişări.

  • avatar Mirela says:

   Am povestit de vreo câteva ori la telefon, așa este!;)
   Îți mulțumim în cor pentru cele mai frumoase urări! Îți dorim înzecit multă sănătate și un noian de bucurii! 🙂

Leave a Reply