O scriere agățată azi in cireșul Irealiei, pentru că jocul Gând din Cuvânt, care incepe joi si se termină  miercuri, azi are gust de cireșe.

……………….

Afară-i iarnă, dar nu este amintire de cireașă pe lumea asta, care să nu mă poarte-n vara cea mai vară, ivită dintr-un iunie cel mai iunie.  De-al copilăriei iunie.

Cireșe la urechi, adiind a vacanță, veniți către mine! Luați-vă de mână cu diminețile fragede, lăsați-va agățate grațios, cercei dulci ai copilăriei, ca să zâmbiți roșu, cu obraji însoriți.

Când spun cireșe, vara dă năvală peste mine, dar peste mine cea de ieri, ușoară si lipsită de griji, cum eram  în prag de vacanță, când nimeni nu era mai fericit decât imaginea-mi din oglindă, cu cireșe stacojii  la urechi.

Am gustat din toate cireșele lumii, dar mi le amintesc numai pe cele care m-au făcut sa fiu un pic cireașă și eu, sau poate cireș. Un cireș înflorit primăvara, plin de rod, vara.

Tainice gânduri-cireșe, dați fuga către mine!

Afară-i iarnă.

 

Cireșele din Iunie, pictură de Mirela Pete

Cireșele din Iunie, pictură de Mirela Pete

 

Categories: Arta mea

21 Responses so far.

 1. Mirela, nu ştiu dacă ai citit răspunsul meu la comentariul lăsat de tine . Coincidenţă cu postarea ta de azi. Eu îţi spuneam că am să comand o ninsoare din petalele florilor de cireş, special pentru tine şi iată că tu vorbeşti aici într-un poem în proză tocmai despre cireşi! Foarte frumos scris! Ca întotdeauna!

 2. avatar Irealia says:

  Să tot citești și s-o iei de la capăt. Ce ton vesel, ce optimism. Era să-mi scape acel ”de ieri” cu referire la persoana ta. Hehe, dar l-am văzut, că împrăștie o aromă amărui, așa. Cea de azi este o cea de ieri cu îmbunătățiri, variantă revizuită și adăugită.

  Și să zâmbim roșu, cu mulțumesc-ul pe buze, enyano! 🙂

  • avatar Mirela says:

   Revizuita, da, dar nu si adaugita, ba chiar am scos vreo trei fraze, avand asa, o ambitie noua, de-a scrie concis, de-a exprima mult in cuvinte putine. Ei, dar asta e una din regulile jocului tau frumos! 😉
   Pare mai vesel decat il simt eu, o impatimita de vara, care tresare, incepand din februarie, la fiecare sunet de ghiocel.
   Sa zambim rosu, miraculoasa mama de miracole! 🙂

 3. avatar Irealia says:

  Nu mă refeream la text, Mirela. Mă refeream la tine, ca la o carte bună. 🙂

 4. avatar Irealia says:

  Iar referitor la reguli, subliniez doar că, dacă tu simți mai mult, poți scrie mai mult, gândind doar un paragraf, o frază cheie pentru a marca jocul. Care ar putea apărea în italice sau în bold. Te pupific! 🙂

  • avatar Mirela says:

   E greu de citit un text lung, lucru stiut de la povestea parfumata. De altfel, daca o voi relua, sigur voi specifica necesitatea unui text mai scurt, concis, pentru a putea fi parcurse toate, in intregime. 😉

 5. avatar Dana Lalici says:

  Da, ai dreptate, cand e vorba de cirese, nimic nu-ti sta in cale. Iti citisem de aseara textul, dar am fost prea obosita pentru a mai scrie ceva. Dar nu se cuvine sa trec fara sa las un semn in josul unor randuri atat de plenar frumoase. Esti vara in par, in ochi si in glas si vara ta imi e draga, cireseanca talentata!

  • avatar Mirela says:

   Doamne, Dana, cat de frumos mi-ai scris! Esti un talent, asta esti. Iar eu Cireseanca mi-s, da! 😛
   Mi-ati scris aici, superb, trei doamne tare dragi, si toate atat de frumos, ca m-ati emotionat. 🙂

 6. avatar ComiCultural says:

  Ieși afară, copilă cu părul bălai…și râde la soare… și-o să vezi cum o să înceapă să pocnească toate crengile cireșului din grădină, a-nflorare și-a-mprimăvărare!…

 7. avatar Vienela says:

  Ce vara frumoasa e la tine, Mirela! Cred ca este vara oricarui copil ce si-a prins cirese la urechi, in asteptarea vacantei. Totusi, tu ai ceva special, ceva ce eu nu am avut niciodata. Tu te-ai simtit cireasa, ba chiar si cires inflorit. Eu doar am profitat de ele, m-am bucurat de frumusetea si gustul lor. 🙂

 8. avatar Silving says:

  Cred ca e fructul cel mai al copilariei,sa zic asa.Si la tine,si la Creanga,si la toti.La mine afara miroase a primavara si ma bucur de asta cat pot.
  Ai scris proapat ca o cireasa! Parca-ti vine sa-ti pui rochia de vara :))

 9. avatar Lolita says:

  Gânduri-cireşe! Ce frumos! Năvala lor m-a trimis şi pe mine direct în inima verii însorite cu cireşe la urechi! Să-ţi fie iarna, vară, cu cireşe la urechi şi obraji roşii de bucurie! 🙂

 10. avatar vavaly says:

  cirese si copilarie… mie imi place desenul , privindu l cu ochi de adult prin ochii copilului meu. e multa vara si in text si in culoare… si afara tot gri 🙁

 11. avatar SimonaR says:

  offf… unde-i vara cu cireșele ei agățate la urechi și cu zâmbet nesfârșit în suflet?

 12. […] iarnă. – Mirela – (fragment din De veghe în cireșul […]

 13. avatar Dana says:

  Superbă pictura ta. Mai că-mi vine să muşc dintr-o cireaşă, cât despre cuvinte… Surprize înmiresmate. Să ai o săptămână minunată, Mirela!

  • avatar Mirela says:

   Mulțumesc frumos, Dana! 🙂
   Poate trebuia să scriu mai mult decât să pictez! 😛
   Săptămână frumoasă îți doresc! 🙂

Leave a Reply