Celor care m-au întrebat ce mai fac pikinii noștri le răspund chiar acum, cu drag. Sunt mari, au 1 an și 5 luni, iar Picky, fetița (alb cu gri) are 3,5 kg, e fină și atletică, aleargă  zilnic cu viteză maximă, ha, ha, ha, se cațără peste tot, e mofturoasă la mâncare, vânează orice musculiță care intră în casă, fiind în stare să se urce și pe tavan după câte un fluturaș de noapte. Nu stă locului decât când doarme. Odin, băiețelul, e mare, are 5,5 kg, are o blană grozavă, e tigrat pe spate și pe labe, dar pe burtică e bej cu pete maro, ca un jaguar, aleargă și deschide toate ușile din casă. Și Picky le deschide, dar numai pe cele care o interesează, în timp ce Odin deschide tot, indiferent dacă are interes sau nu în camera respectivă. Sunt niște dulci, jucăuși, se mai aleargă reciproc, dar așa-s pisicile, sunt  inteligenți, știu exact ce le trebuie, cum să ceară și să obțină, dar sunt și tandri, torc minunat, le place pânda pe balcoane, le plac florile și o iubesc mult pe Enya, dar și pe mine și pe Xaba. Enya le e mai mult prietenă decât mamă, pe mine se bazează când e vorba de schimbat așternutul cu absorbant din litierele fiecăruia sau de pus papa bun în boluri, iar pe Xaba se bazează când le cară sacii cu granule absorbante, plicurile cu Whiskas sau ghivecele cu iarba-mâței!  Hadeți să-i admirăm în brațele Enyei, că-s drăgălași și cuminți aici (nu ca în realitate)  scumpii de ei!

Enya cu pikinii, care se zbat, nu le place să pozeze! Miau! 😛

Enya cu Picky

Enya cu Odin

Enya cu Picky

Enya cu Odin

Rețeta de weekend: chec cu fructe și mousse de ciocolată

Ingrediente chec

1. 6 ouă
2. 10 linguri făină
3. 7 linguri zahăr
4. 1/2pachet unt topit
5.praf de copt, lămâie, vanilie,
6. 2 linguri cacao
7. 150 grame zmeură, căpșuni  sau cireșe

Preparare chec:
Se bat 6 albușuri spumă, se adaugă zahărul, apoi gălbenușurile, un praf de copt, lămâie, vanilie, 10 linguri făină și o jumătate pachet de unt topit (sau 4 linguri de ulei). Jumătate din compoziție se amestecă cu cacao, celalaltă cu fructe, aici e cu zmeură. Se coc în tăvi de chec, eu am folosit două tăvi de unică folosință, din silicon. După 1/2 orăde copt la foc potrivit sunt gata. Se lasă la răcit. Se servesc cu mousse de ciocolată. Prepararea unui mousse de ciocolată:

Ingrediente mousse:

1. 200 grame ciocolată amăruie
2. 350 grame frișcă lichidă
3. un plic gelatină de tort

Preparare: Se înmoaie gelatina din plic în cvîteva linguri de apă rece, se topește ciocolata în 150 grame frișcă lichidă, dar nu se fierbe, se încălzeșete doar, se răcește, apoi se încorporează în restul de frișcă bătută cu zahăr pudră, se amestecă cu gelatina, se omogenizează și să ține la rece. Se servește în cupe sau cu tort, chec. Poftă bună!

Așa arată checurile când le scoatem din cuptor

Mousse de ciocolată

Chec cu fructe de pădure, cacao și mousse de ciocolată

Chec cu fructe de pădure, cacao și mousse de ciocolată

Ce nu știați despre zmeură?  Zmeura poate fi integrata corect si in curele de slabire. Insa aveti grija la combinatiile extractelor din deliciosul fruct cu alte substante de sinteza. Indiferent de anotimp, sfatul nutritionsitilor este sa consumati zmeura din belsug. Face parte din categoria celor mai sanatoase alimente, adica acele alimente naturale integrale obtinute din flora spontana, salbatica care pastreaza cel mai bogat continut in nutrienti.  Zmeura are un continut foarte bogat de vitamine si antioxidanti. In sezon este disponibila in stare proaspata doar timp de luna. Ulterior, se poate pastra prin congelare si macerare la rece in miere. Se congeleaza in pungi mici, cat o portie, si se consuma dupa decongelare inclusiv cu sucul rezultat. Pe langa faptul ca va hraneste, poate fi consumata intr-o cura de slabire echilibrata, bogata in alimente naturale.

Zmeură proaspătă

Câteva culmi mai noi!

 1.  Culmea tehnicii yoga: să-ţi dai un cap în gură.

2.  Culmea fitnessului: să faci să slăbeasca un ardei gras.

3.  Culmea fidelităţii: să nu-ţi înşeli amanta nici cu propria nevastă!4.  Culmea recordului sportiv: să treci Dunărea înot în lungime.

5.  Culmea tehnologiei: să alungi musca de pe monitor cu mouse-ul.
6.  Culmea răbdării: să fii român.
7. Culmea îngâmfării: o râmă să zică că merge la pescuit.
8.  Culmea lăcomiei: să iei pumni şi să nu te saturi.
9.  Culmea miştoului: să întrebi un mecanic negru dacă lucrează la negru.
10.  Culmea puterii de convingere: soţul să-şi convingă soţia că toate blănurile îngraşă.

………………………….



HAPPY WEEKEND! – Ediţia 31.”

Postarea se înscrie la rubrica Happy Weekend, Elly Weiss  fiind  prietenoasa inițiatoare și gazda acestui joc frumos. La ea găsiți mai multe informații și vă puteți înscrie. Deoarece sunt în vacanță, am rugat-o pe Elly să mă înscrie în tabel .
Vacanță plăcută tuturor, în continuare!

14 Responses so far.

  1. avatar Alexandra says:

    Ce drăgălaşi sunt! Eu am un motănel care vine seara în balcon şi cere de mâncare. L-am adoptat cât de cât, dar încă nu ne lasă să punem mâna pe el. Poate reuşim să-l domesticim, că tare ne e drag!
    Weekend frumos!

  2. avatar Liviu Bimbea says:

    Nu e de mirare că pikinii se zbat ]n brațe la Enya pe căldurile astea.

  3. avatar Spunsieu says:

    Imi place tigratul, e un cotoi dolofan, dar are o mutra de mafiot -pardon de expresie. Sper ca nu-i dai din checuri ca sa se mai dolofaneasca putin…

  4. avatar Javra says:

    Ultima culme e frumoasă rău!
    Weekend plăcut!

  5. avatar SoriN says:

    Faine fotografii!
    Dulciurile par super delicioase!
    Happy weekend,Mirela!

  6. avatar elly weiss says:

    Pikinii sunt doua exemplare splendide de feline. I-am admirat inca de cand erau mititei cat niste jucarii cu blanita. Cred ca jucarii sunt si acum, cine are pisici stie 🙂
    Ca Enya are ochi superbi, felini, am mai spus dar nu cred ca se supara daca repet. Formeaza impreuna un trio tare frumos 🙂
    Mousse n-am facut niciodata dar dupa cum arata si ce contine e cu siguranta pe gustul meu. Ciocolata neagra e favorita mea. Cu frisca din smantana se poate prepara? Eu nu am incercat inca frisca lichida. Arata minunat de apetisant ambele versiuni de chec.
    Cea de-a doua culme a fost deja atinsa de ani buni ceea ce ma face sa cred ca, in timp, e posibil ca toate sa fie. 😉 Ma refer la felul cum a reusit de a slabit Ion Cristoiu, poreclit candva de Vadim Tudor “ardei umplut”…pe vremea cand era mai mult lat decat inalt 🙂
    P.S.- Am intaziat la intalnire 🙂 Habar n-am cum….si eu ma tot intreb. 🙁
    Happy weekend in continuare, draga mea! Sa aveti soare din plin!

  7. avatar Daurel says:

    Zece imagini si tot atatea “culmi” de nota zece !
    Concediu cu bucurii !

  8. Pikinii- ce nume fain …. Odin e un domn, iar Picky o mica Lady, dar imi plac ca zici ca sunt jucausi … Am vazut si pisici atat de apatice, Doamne!, incat ziceai ca iti fac o favoare tie daca te lasa sa le mangai putin …hihihi…

    Checurile arata minunat, ne faci pofta tuturor, iar zmeura e preferata mea… Bine, bine …si visinile. Atata!

    Vacanta placuta!

  9. […] invit să se amuze și vă invit să-i citiți pe: Adi Hădean, Alexandra, CafeauaTa, Fosile, Mirela, Vania și pe toți ceilalți interesați de puțină distracție […]

  10. avatar Alex says:

    Frumoase poze! Nişte frumoşi cu toţi: Enya şi prietenii ei blănoşi! Iar reţeta de weekend…trebuie neapărat încercată!

    Weekend frumos, Mirela! 🙂

  11. […] la lectură pe: Alexandru, Fosile, Mirela, X  și pe toți ceilalți care sunt curioși să vadă ce scrie într-un jurnal de […]

  12. avatar Monica says:

    Cu mousse-ul nu prea ma omor, nici sa fac nici sa servesc, dar checul arata de milioane. Cred ca o sa incerc si eu weekendul acesta.

  13. avatar Aniela says:

    Faina pereche. Tu si pisica. Si prajiturile de asemenea…

  14. avatar Antonia says:

    La mine in familie, de prajituri s-a ocupat intotdeauna mama mea. Impreuna cu sora mea in rol de asistenta. Motiv pentru care eu nu am mai avut loc intre creme si aluaturi. N-am avut insa nicio problema, am devenit experta in salate de fructe, supe si ciorbe. Ma uit mereu la retete de prajituri si parca, parca as incerca si eu, dar pana sa ma apuc imi dispare dorinta de a prajituri.

Leave a Reply