Atelier IV

Azi, Atelier IV. Am lăsat grafica și pictura în favoarea ilustrației de carte, definitivând și ultima pagină, care e o sinteză a întregii cărți. Textul și desenele îmi aparțin, toate acestea fiind proprietatea firmei DeXign. M-au întrebat mulți doritori, și le mulțumesc cu respect pe această cale, când apare cartea. Pot spune doar că s-ar putea să apară EXCLUSIV în limba engleză, în străinătate. Dar o să indic aici cu precizie unde, la ce editură, pe ce situri , etc etc. Pentru că la noi anumite edituri (corectat) au pretenția să plătești tu, creatorul cărții, tiparul sau o parte din cheltuieli, ceea ce mi se pare aberant, obraznic și lipsit de noimă. Cartea aceasta va fi ea însăși plătită, așa cum au fost toate celelalte scoase de mine, după care, editurile vor beneficia de ea cum vor dori, cât timp respectă legea dreptului de autor, termenii contractului semnat și numele meu pe copertă. Dar să nu vă mai plictisesc, stimați prieteni și vizitatori, cu aceste amănunte, ci să vă arăt și ultima pagină, specificând că această carte e unicat, manuscrisele sunt la mine, în total fiind 24 de ilustrații și 12 poezii. Vă mulțumesc celor care doriți, ca și mine, ca această carte pentru copiii de toate vârstele, să vadă lumina tiparului. Undeva în lume, dacă la noi nu apar decât cărți preluate de la străni și traduse cum se nimerește, așa încât copiii văd în cărți cam ce văd și în desenele animate. Noroc cu cărțile apărute la editura doamnei Lucia Muntean, căreia îi mulțumim și pe această cale.

 

Ce-au vrăjit zânele-n livezi, carte de Mirela Pete (text și ilustrații originale)

Recomand:
CARMEN,Zina SURPRIZA ! Kory are o tovarășă: Bella ! – Fotografii în miercurea tăcută 73,Diana Judecata,Elly Fara pereche,Daurel Ar fi cazul sã relatez…,,Minnie Will you still love me….,Gabi Theodore Earl Butler(1861–2 , mai 1936), pictor impresionist american, Ochii Verzi  Butoiul cu „parfum” şi mierea de albineLolita,Lili Empatizare… forțată – O clasă divizată (ochi albaștri, ochi căprui)   ,Pandhoraa „M-am hotarat sa devin prost…”, Sara Dor…, Vania  Ludmila, Vero  Trei luni, cu rotundu-ntreg.

Articole create 906

33 de comentarii la „Atelier IV

    1. Draga Vero, știu și sunt absolut convinsă nu numai că nu ai plătit, dar și că multe edituri ar tipări cărțile tale. Și pe ale mele. Însă mi se pare absurd ca, în general, să fie ceruți bani pentru o carte ilustrată sau scrisă, autorului. Știu, costă mult, e o hârtie specială, snt culori care trebuie respectate întocmai, coperte cartonate, etc, așa că are costuri destul de mari tipărirea ei. Și mai e ceva. Odată ce intră în proprietatea unei edituri, eu am pretenția să-mi fie plătită. Pentru că așa a fost și cu celelalte. Știu ce spun: incepe sa devina sursă de inspiratie, se vinde direct la cititori, în grădinițe, școli, etc, și costă destul de mult, fiind ilustrată. Si nu are rost sa risc. O să spun eu odată aici ce editură și-a permis…Noroc că m-am lămurit între timp cam ce e cu ei, au fost cândva, dar au cam decăzut.
      Nu-i nimic, vestul așteaptă valori, să i le oferim!(scuzați lauda de sine, dar sunt nevoită!)
      Mulțumesc, Vero! 🙂

  1. Nu m-ai plictisit cu amanuntele, mi-ai adus aminte ca suntem in Romania, cursa cu obstacole. Si cu traducerile ai dreptate, am comparat o carte in engleza cu una tradusa in romana, intelesul era diferit.
    Mult spor in ceea ce faci!

    1. Mulțumesc frumos, Robert! Cea mai bună traducătoare e chiar aici, e Vero, poate o abordez pe ea! 😉
      Da, zilnic ne aducem aminte că trăim în țara tuturor posibilităților…Și astfel câștigă mereu cei care știu să prețuiască valoarea, talentul și hărnicia.
      Să fie! Multă sănătate și, de asemenea, spor!

  2. E exceptionala cartea. Lipsita de stridente, placuta, aeriana ca si zanele si armonioasa ca si mesajul sau.
    Visul trebuie urmat, chemarea trebuie ascultata, n-am mai fi noi daca am face toti acelasi lucru. Daca am merge toti pe acelasi santier, sau in aceeasi fabrica, sau in acelasi birou, iar apoi am cauta…poate carti si n-am gasi. Felicitari si mult succes! Mult, mult succes!Si sanatate!

    1. Sunt extrem de onorată dea cset comentariu! Mulțumsec cu respect! Să știu că ies scântei și tot nu voi mai face decât ceea ce consider că merită și că mă reprezintă! Să fie, Constantin! 🙂

  3. Mult noroc cărții, dragă Mirela. Bine ai făcut ce ai făcut. Și eu sunt pățită rău cu editurile. Am scris în specialitatea mea, biologia și didactica biologiei, și m-am trezit fie cu ceea ce am creat eu tipărit sub numele unei redactore de la o mare editură bucureșteană, fie că am scris o treime din carte, apoi mi s-a spus că nu sunt bani etc. Eu m-am lăsat păgubașă. Cărțile mele sunt acum blogurile.

    1. Doamne ajută, Zina!
      Eu aș insita mai mult și asta deoarece știi că ai fost copiată pe un blog, practic lecturile tale repovestite apăruseră fără link pe blogul unui ins, cred că bine îmi amintesc. Se fură, dar atât timp cât originalele sunt la mine, la noi, nu aș sfătui pe nimeni să riște.
      Cât despre ce a făcut redactorița aia bucureșteancă, va plăti ea…va mai fura, dar atunci nu va mai scăpa ea, ulciorul nu merge de multe ori la apă, să știi! Mult succes și ție, dragă Zina, meriți! 🙂

    1. E posibil să am un răspuns pozitiv și la noi. Verificăm chiar acum, telefonic. Dacă va fi ok, anunț din timp. Mulțumesc Lili! 🙂

  4. Sorry, dar pentru mine este o veste buna! Abia astept sa ne scrii unde o sa apara aceasta carte! Cit priveste ilustrarea cartii…… este superba Mirela! M-am saturat de roboti si alti alieni aparuti în cartile pt copii! O zi la superlativ sa ai!

    1. Minnie dragă, răspunsul e de peste ocean, dar am speranțe că un răspuns pozitiv ar putea fi și de aici!
      Mulțumesc, urarea ta e de bun augur, acum m-am întors din toamna clujeană, dar cu vești ceva mai bune! 🙂
      O zi minunată să ai! 🙂

  5. Si iata cum zanele au vrajit toate livezile 🙂 Asa spune aceasta ultima ilustratie. Culorile sunt atat de frumoase, pastelate si diafane ca deja zanutele tale, cand le vad si revad, ma fac sa ma simt din nou copil. Vorbesc serios. Imi aduc aminte si in copilarie cat de mult imi placeau cartile cu ilustratii si, in general si chiar si azi, adult fiind, iubesc, pe langa cuvantul scris, imaginea si mai ales aceasta imagine-ilustratie plina de fantezie si lumina. Si de nevinovatia copilariei.
    Succes cu cartea! O zi minunata si plina de inspiratie sa ai!
    P.S.- Nu credeam ca editurile se pot comporta asa…desi zvonuri mai auzisem…
    Multumesc pentru recomandare, Mirela draga!

    1. Da, la început vrăjeau pomii, dar vița de vie, zmeura și frăguțele nu cresc în pomi, așa că acum vrăjesc livezi întregi! ! Zânele mele aparent sunt imateriale, chiar dacă au rochii vaporoase și păr bogat! Iluzia de zbor o dau și culorile ușoare, armonioase și desprinse din lumea feerică a grădinilor.
      Mulțumesc Elly, mi-ai înseninat ziua!
      Editurile… da, așa se comportă câteva. Din fericire numai unii, majoritatea au aplaudat cartea, dar nu se ocupă cu cărțile pentru copii. Puțini tipăresc și distribuie cărți pentru copii, preferând copyright-urile, francizele.

  6. Am citit nu doar articolul tau, ci si comentariile. Mi-a ramas un gust amar, de care nu stiu cum as putea scapa. Este incredibil! Nu doar ca nu suntem capabili sa ne pretuim valorile, dar incercam sa le si furam munca, sa ne folosim de talentul lor. Rusine, natie romana!
    Astazi imi recomanda cineva la mine pe blog sa ma apuc de scris o carte. Daca voua, ca sunteti buni si deja v-au fost recunoscute meritele, vi se intampla asa ceva, eu ce sperante pot avea? Zero!
    Vreau sa te felicit inca o data pentru carte, pentru ilustratie si pentru talent, daruire si perseverenta! Sa ai succes cu cartea, succes in tot ceea ce faci!

    1. Oricum, cartea va apărea! Dar mă doare să o știu înainte în librăriile străine, când mi-ar fi plăcut s-o văd aici, pentru copiii de la noi, chiar și în limba engleză…Eu citesc aproape tot ce scrii, chiar dacă rareori comentez, dar văd că scrii bine și ai subiecte interesante. Și mie mi-ar plăcea să scrii o carte, dar ai grijă că scrisul se plagiază mai ușor decât desenul. În forma în care apare aici, fotografia e imposibil de tipărit, rezoluția fiind foarte mică și având watermark. Plus că DeXign ar acționa imediat în justiție o eventuală încercare.
      Eu îți urez succes, s-ar putea să ai noroc, o carte scrisă fiind mult mai ietfin de tipărit decât una ilustrată. Voi fi printre cei care o vor cumpăra, asta-i categoric!
      O seară frumoasă! 🙂

    1. Pandhoraa, zânele mele le poartă noroc celor care sunt îndrăgostiți de ele și sunt bune cu cei care le îndrăgesc! Așa că uite, ai noroc cu ele!
      Să fie baftă!
      O seară minunată! 🙂

  7. tot zânele ti-au dat si talentul de care dai dovada? 🙂 nu am vazut multe pagini, doar cele pe care le-ai prezentat aici pe blog, dar sunt sigura ca sunt fermecatoare, toate. Fericiti vor fi copilasii ce vor tine în mânute, cartea semnata de tine.
    Felicitari si mult succes in continuare!

    1. Carmen dragă, să știi că unul din editori mi-a spus că i-a plăcut în ”mod special textul și mesajul cărții, chiar dacă și desenele sunt foarte reușite” (citat aproximativ).
      Mulțumesc frumos, am nevoie și de noroc, zânele mi-au dat harul, norocul va trebui să mi-l fac singură.
      Să ai o seară superbă! 🙂

  8. Problema e ca anumiti indivizi din edituri nu au respectul cuvenit pentru creatie. Singurul lor scop fiind cel material nici nu-i de mirare ca ti se/vi se intampla lucruri asa de neplacute.
    Cat despre plagiat … mai bine nu aduc vorba.

    Bafta multa in continuare !

    1. Eu cred că habar nu au despre ce înseamnă o carte, majoritatea sunt fără studii de specialitate, iar odată voi spune eu și ce-am pățit cu cartea ”Șapte flori, niște pisici, doi copii și zâne mici”, carte pentru care o individă de la o editură (celebră pe vremuri) a început să-mi dea sfaturi despre…despre cum să desenez și să paginez! O prostuță, o habarnistă, o nimeni! nu știa nimic despre culori, forme, compoziție, dar s-a trezit dându-mi sfaturi necerute.
      Cartea aceea a fost tipărită la Cluj, dar mi-ar fi plăcut să aibă coperți cartonate și o altfel de prezentare și lansare. Ei, dar bine că a ieșit și așa.
      Să fie!
      Vor mai fi cărți, acum lucrez pe comenzi, așa că am ce face! 😉

  9. E chiar mare pacat ca editurile romanesti pretind ca autorul sa plateasca – si apoi… „vom mai vedea” 🙁

    E minunat ca vei publica si aceasta carte! Ar fi culmea! – dar nu imposibil – sa vezi, mai apoi, cartea in librariile romanesti! Sigur ca e un alt punct castigat!
    Felicitari, Mirela! Spor la lucru si multa inspiratie si… multe comenzi! 🙂
    Succese!

    O seara minunata sa ai!

    1. Diana, eu nu voi plăti niciodată! Ei să plătească, altfel vor trăi din francize pe care n-o să le mai vrea nimeni, că-s arhicunoscute și ”fumate” deja. Vom ajunge să vindem cui oferă și nu comentează, asta-i viața, ne adaptăm și se învață minte cei care nu prea au (minte!).
      Mulțumesc Diana, să fie spor, că idei și inspirație am pentru 1000 de cărți, nu glumă!
      Să îți fie bine, dragă Diana! 🙂

  10. Da, da, carticica 😀 … imi place, e viu colorata si cu siguranta va atrage atentia celor mici. Daca nu as sti ca e vorba de o carte as spune ca sunt imagini dulci de pe un tort 😀

    1. Și cum torturile sunt pe gustul tuturor, înseamnă că e punct ochit, punct nimerit! Să fie într-un ceas bun, Ioana! 🙂
      P.S. Nu e chiar cărticică, va fi destul de mare, doar pozele publicate aici sunt mici.

  11. Draga mirela, iti doresc mult succes cu noua ta carte cu ilustratii si poezii.Sper sa apara cat mai curand si sa o cumpere cat mai multi.
    Ma bucur ca ne arati si noua ceea ce creezi, nu e putin lucru sa vedem arta in aceasta lume atat de intoxicataa cu mizerii carora li se spune arta.
    sa ai o saptamana minunata, Mirela!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus