Atelier II

Am hotărât încă de săptămâna trecută să redeschid, aproape sigur marți,  rubrica Atelier  și să mai aduc pe blog câte o încercare plastică mai reușită, din ceea ce lucrez în atelierul de pictură. E vorba exclusiv de noutăți, de lucrări recente, de aceea azi e a doua parte, Atelier II, sperând ca săptămânal, când am timp și material bun de expus, să vă mai prezint câte ceva realizat de mine, fie că este doar un crochiu, o pictură, grafică sau ilustrație de carte. Voi posta uneori și lucrări de-ale Enyei, a cărui talent deja e probat prin creațiile sale reușite. Timp am destul de puțin, după cum știți cei care treceți pe aici mai des, dar cine se poate lăuda că are timp destul azi? Fericit este, dar eu fac parte din categoria opusă. Nu pictez, nu desenez și nu realizez atât cât aș vrea și tot ce aș vrea, nu am timp să materializez tot ce-mi trece prin cap, idei, proiecte, vise! Dar și așa, vă prezint azi o lucrare pe care am intitulat-o Puncte de vedere/Points of View, care are la bază un studiu de nud din trei puncte de observație: față, profil și spate. Mie îmi place. Sper că și vouă.

Points of View, de Mirela Rusu Pete

 

recomandări:

PARIS. DE LA LUVRU LA ARCUL DE TRIUMFGreva seteiNume și bloguri – LeapșaInstructiuni de instalare – Pasul fatalEmeric Imre-Nebun de albLucruri de care te poti bucura toamna!Şi iată o soluţie!DianaElly,Gabi,  Silving,SARA,Lili3d,Vero,Xaba, Daurel.
Recomandare: Rezonanțe imposibile -X- Fata trezită din vis

Articole create 906

37 de comentarii la „Atelier II

    1. De fapt punctele de vedere sunt aici chiar în sine, nudul fiind văzut din față, profil și spate.
      Aprecierea ta e…unică și îți mulțumesc, Minnie!
      Să ai o zi minunată!

    1. Ești un fin observator, dar acesta e un lucru știut. Anume le-am așezat în trei registre suprapuse, pentru a crea o dinamică ce ar fi lipsit unui nud așezat într-o singură
      poziție.
      Xaba e cel mai aspru critic al meu și unul din admiratorii statornici. Mulțumesc, -X- !

  1. M-au fascinat aceste trei „puncte de vedere”.
    Chiar e o lucrare superba, Mirela. Imi plac mult abordarea si cromatica.
    Mai asteptam si alte lucrari.
    Sa ai o zi cat mai rodnica si frumoasa!

    1. Chiar acum revedeam un frumos comentariu pe fb de la Cella, legat de mitul androginului. Punctele mele de vedere s-ar putea să capete un titlu mai competitiv, dar încă nu știu sigur.
      Mă bucur că-ți place.
      Vor fi, va fi o rubrică permanentă pe blog, intitulată Atelier.
      O zi cu reușite! 🙂

  2. Foarte interesantă,nici eu n-am mai văzut așa lucrare!
    Mie îmi pare un copac 🙂
    Copacul vieții ,doar femeia,trupul ei, naște viață.
    Mai ca mi se conturează un poem :)))
    Apropo de asta, gata,m-a vizitat muza azi noapte pe la 2,și a ieșit și pentru Parfumul de duminică ceva 😀

    1. Da, Silving, ai văzut bine, Copacul e un leit motiv în lucrările mele, aproape că nu există vreuna în care să nu fie sugerat cumva și copacul, inclusiv la cele nonfigurative cu vitralii vegetale.
      Mă bucur că te inspiră, știi că admir felul în care scrii. Și nu mă mir că te-a vizitat muza, era imposibil să nu o facă! 😉
      Deja sunt curioasă referitor la parfumul de duminică! 😉

  3. Pingback: Femeie | Silving
    1. Dacă lucrarea mea te-a inspirat, înseamnă că a meritat să caut, să caut…și să găsesc. Să încerc și să reușesc. Mulțumesc, Silving!

    1. Ador intrepretările voastre și vă mulțumesc. Fiecare îmi dă ocazia să imaginez o altă
      lucrare, pornind de la actuală.
      O zi splendidă! 🙂

  4. Mirela, doar acum am vazut lucrarea ta.E incantatoare, imi place stilul tau, imi plac culorile, viziunea ta, punctul tau de vedere.
    Succes!
    Cred ca-ti vei expune lucrarile intro expozitie cat mai curand, iar eu as face cu drag un videoclip.

  5. In articolul “Atelier I”, la comentarii, ai postat cateva link-uri. Bineinteles ca le-am urmat si mi-am luat notite! Postez mai jos rezumatul:
    “Fereastra vegetala verde” – daca nu i-as fi citit titlul m-as fi gandit la un pui de dragon! Practic, in grafica – mai mult sau mai putin – “realitatea lucrarii” se afla in ochii privitorului 🙂 Important – pentru mine – e sa imi placa! La atat se rezuma discutiile mele despre arta: imi place sau nu. Si imi place!
    “Fluture giuvaer efemer” e o lucrare superba!
    Despre “Vitralii din memoria copacilor mei” am mai scris: e fenomenal! Si – tot la prima vedere – m-am gandit la un voal din Orientul Mijlociu!
    “You can see the light” – imi place si titlul! Sper sa pot vedea si eu Lumina! 🙂

    Sunt convinsa ca in realitate de le-as vedea imi vor parea si mai spectaculoase! Dar ma pot gandi la un singur lucru: cata munca! Sigur, e o placere, dar… cata munca! 🙂

    Succese!
    Viata fericita!

  6. Pingback: Femeie « Iren Bek

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus