Parfumul Poveștii Parfumate. Sau când povestea împlinește un an

Acum aproape un an, respectiv în 27 februarie 2011, am deschis drumul Poveștii parfumate dintre bloggeri, care a început aici, la mine, unde a și continuat. Reluată după o pauză destul de mare, după vacanța de vară, dar și o pauză de sărbători, va continua în fiecare weekend, începând de vineri seara și până sâmbătă, pentru a avea timp să postați. Avem 43 de titluri până acum, în Povestea noastră parfumată.

Rudolf Ernst: The Perfume Maker

Dacă aveți timp să recitiți cele scrise în articolul de debut al poveștii mele: Poveste parfumată între bloggeri. Invitație lansată de Mirela Pete, poveste devenită și a voastră, implicit, veți vedea că, printre altele, am propus atunci înființarea unui grup al celor care scriu , care participă doar ca cititori  sau care admiră, la rându-le, efortul prietenilor noștri bloggeri care fac parte din această poveste sau care vor face parte din ea, deoarece lista este deschisă oricui dorește să ni se alăture. Prieteni care ne bucură cu suflul lor original și proaspăt.
Prietenii poveștii parfumate, scriind în fiecare săptămână formează deja o familie, un nucleu în jurul căruia se adună noi membri doritori de-a face parte din această originală întâlnire de sâmbătă…Pentru că trebuie să vă mărturisesc: nu există o altă Poveste parfumată în Blogosferă!  Grupul Parfumului de Poveste  sau Cercul parfumat, sau Clubul poveștii parfumate (cum propuneam și acum un an), Poveștile din parfum , care îmi sună mie cel mai bine, pot constitui un grup care reunește participanții la această frumoasă întâlnire săptămânală.  Voi reface Blogroll-ul, adăugând sub titlul care ni se va părea de comun acord cel mai potrivit, numele participanților la poveste. Și poate voi adăuga și un tabel să vă înscrieți linkul mai ușor. Carmen ne va ajuta, dacă se dorește! Haideți să recitim câteva reguli pe care vă rog frumos să le respectați:

Reguli de participare:

1. Tema se anunță cu o săptămână înainte . Urmează tema Parfumul unui poem (a fost anunțată acum o săptămână).
2. Se postează de vineri seara până sâmbătă seara (24 de ore)
3. Se trec linkurile participanților. Se pot lua de la mine și atașa sub articol, pe fiecare blog. Se trec și la final, dacă s-a mai scris între timp.
4. Se aduce linkul aici imediat ce e postată povestea (chiar dacă nu aveți atunci timp să citiți sau să comentați).
5.  Fiecare membru al acestui grup/club/cerc va propune din când în când tema, e o onoare pentru mine în primul rând.
6. Povestea nu trebuie să fie neapărat literară, poate fi o postare cu imagini la temă sau o selecție muzicală la temă.

Tema care va fi peste două săptămâni, marcând momentul aniversar, se va numi Parfumul Poveștii Parfumate.

Mâine seară postez Parfumul unui poem, iar cine va avea tema gata până atunci, e rugat să aducă linkul aici. Aștept și alte păreri de la prietenii acestei povești!

 

Voi atașa un comentariu care își are locul aici, e apreciabil și curat ca un parfum de lăcrămioare, pur și adevărat. Aparține Stropilor de suflet ai Blogosferei, minunatei Aurora Georgescu-Auraș:

”De fiecare dată, parfumul fiecărei poveşti m-a purtat în lumea magică a sublimului! Şi cum putea altfel, când şi singur, titlul ales, ne anunţă clar că vom pluti în lumea fascinantă a ce poate fi mai frumos dintr-un subiect anume, fiindcă orice obiect sau stare, are părţi bune şi rele , părţi frumoase şi urâte, dar când spui că extragi parfumul este evident că nu poate urma decât esenţa. Cu alte cuvinte, din materia brută se înlătură tot ce poate urâţi, se şlefuieşte până când rămâne acel ceva strălucitor, acel ceva ce ne urmăreşte gândurile frumoase învăluindu-ne în dulce reverie, ca şi o boare parfumată care ne poartă pe culmi de extaz. Da, măcar din când în când să încercăm să vedem numai partea frumoasă a lucrurilor, să simţim numai parfumul celor ce ne înconjoară şi atunci cu siguranţă vom deveni mai buni, mai prietenoşi, mai îngăduitori şi aceasta se poate realiza şi încercând să depănăm poveştile parfumate ale vieţii…
Mult succes Mirela în realizarea proiectului tău înmiresmat cu sublim!”

Clipe de Cluj,-X-,Carmen, Carmen Amza,Grupul,Auraș,Călin,Doru,Gabi,Gabriela Elena,Lili,Daurel,Vania,Karmapolice,Lolita,Roxana,Luna Pătrată,Max Peter,Sara,Teo Negura,Theodora,Zina.

Articole create 906

32 de comentarii la „Parfumul Poveștii Parfumate. Sau când povestea împlinește un an

  1. E foarte placuta povestea voastra parfumata, eu citesc frecvent si de fiecare data pe langa frumusetea lecturii ma innoiesc cu cunostinte diverse, dar si despre parfum. Cate povesti au fost pana acum? Frumoase teme aveti!
    La mai mare, sa fie si mai bine si sa ai participanti si cititori! Felicitari! 🙂

    1. Monica, au fost 43 de postări la temă, din care câteva au fost informative. Cred că vreo 41 se adună până săptămâna viitoare, dar nu stau acum să le număr. Oricum, peste 40, așa că merită! Și avem cel puțin tot atâtea teme nescrise, la care sper că vor participa cât mai mulți prieteni. Toți avem numai de câștigat amintindu-ne și informându-ne, atât atunci când scriem, cât și când citim. Mulțumesc, să ne feliciți săptămâna viitoare din nou! Seară faină! 🙂

  2. De fiecare dată, parfumul fiecărei poveşti m-a purtat în lumea magică a sublimului! Şi cum putea altfel, când şi singur, titlul ales, ne anunţă clar că vom pluti în lumea fascinantă a ce poate fi mai frumos dintr-un subiect anume, fiindcă orice obiect sau stare, are părţi bune şi rele , părţi frumoase şi urâte, dar când spui că extragi parfumul este evident că nu poate urma decât esenţa. Cu alte cuvinte, din materia brută se înlătură tot ce poate urâţi, se şlefuieşte până când rămâne acel ceva strălucitor, acel ceva ce ne urmăreşte gândurile frumoase învăluindu-ne în dulce reverie, ca şi o boare parfumată care ne poartă pe culmi de extaz. Da, măcar din când în când să încercăm să vedem numai partea frumoasă a lucrurilor, să simţim numai parfumul celor ce ne înconjoară şi atunci cu siguranţă vom deveni mai buni, mai prietenoşi, mai îngăduitori şi aceasta se poate realiza şi încercând să depănăm poveştile parfumate ale vieţii…
    Mult succes Mirela în realizarea proiectului tău înmiresmat cu sublim!

    1. Auraș, eu nu mai am ce să adaug aici! Doar să iau, cu permisiunea ta acest comentariu și să-l adaug în textul meu!
      Un lucru reiese și din rândurile tale. Parfumul e atributul lucrurilor curate, pure, adevărate și frumoase.
      Răul nu are parfum, ci duhoare!
      Doar Binele e înmiresmat: adevărul, curățenia, bunătatea, iubirea, fericirea, hărnicia, inspirația, talentul, altruismul, iertarea, amintirile dragi, da, acestea au parfum!
      Mi de îmbrățișări! 🙂

  3. Eu am ajuns mai tarziu in povestea parfumata, venind dintr-o alta lume de poveste in care Luna e personajul principal. Incet, incet, m-a captivat parfumul acestor frumoase povesti, iar unele teme mi-au parut de-a dreptul minunate, asa ca am ramas. Sa incercam frumos si bland, scriind cu sufletele, s-o ducem mai departe.

    1. Și datorită ție, alături de ceilalți prieteni fideli ai poveștii, povestea parfumată a ajuns aici! Fiecare scriere e o mică (sau mare) minune. Pentru acest strop săptămânal de frumos, Povestea sigur va continua! Mulțumesc, Luna cea frumoasă! 🙂

  4. Eu mă mulțumesc să citesc și să mă delectez inspirând minunatele parfumuri ale poveștilor tale. Mi-ar fi plăcut să le împărtășesc și altora, de ce nu pui niște butoane de sharing ?

    1. Zina, se poate da share pe butonul de facebook, deasupra titlului articolului, il vezi! Apasa si il ai la tine pe facebook, iar de acolo mai departe! 🙂

      Ma bucur ca te delectezi! Sa vii saptamanal, merita! Si eu ma delectez la tine! 🙂

  5. Unul dn cele mai frumoase cenacluri sau cercuri literare pe care le cunosc in virtual. Multumesc pentru clipele de literatura de calitate si informatii despre parfum. 🙂

  6. Sanatate si La multi ani, Mirela draga! Povestile parfumate, sunt ca florile întro gradina fermecata, iar tu esti gradinarul pasionat. Le îngrijesti, le mângâi, le creezi cele mai bune conditii… cum sa nu înfloreasca si sa parfumeze blogosfera?! Florile acestea speciale, rasar din sensibilitatea sufletelor participantilor. Fiecare floare este frumoasa în felul ei, fiecare are ceva deosebit. Ma bucur ca fac parte înca de la început, din Clubul poveștii parfumate. Felicitari pentru minunata idee!
    PS: cât priveste posibilitatea înscrierii linkurilor, eu personal nu ma pricep cum se poate face un astfel de tabel. Cel pe care eu îl folosesc la MfC „il primesc” saptamânal de la Wordless Wednesday (http://www.wordlesswednesday.com/), a carei membra sunt de doi ani.

    1. Draga mea prietena deosebita!
      Sa fie si pentru mine, si pentru tine si pentru toti prietenii Povestii parfumate! 🙂
      Daca mai multi vor vota ca numele sa fie Clubul povestii parfumate, asa ramane!
      Daca am avut si 21 de participanti, sigur merita sa avem tabel! Sa speram ca vom pune la punct si partea cu inscrierea! O seara parfumata cu tot dragul! 🙂

  7. Un club in care m-am integrat si ma simt acasa! Multumesc Mirela pentru ideea minunata si pentru clipele de relaxare oferite alaturi de prietenii nostri! Imi doresc sa continue parfumul acestor povesti si le doresc ani multi! 🙂

    1. A doua parere ca e ok sa ii spunem Club! Lolita, atunci ramane Clubul povestii parfumate! De fapt, inca de anul trecui i-am spus asa.
      Sigur ca te-ai integrat si scrii deosebit, frumos, complex si fermecator! Astept cu drag viitoarele tale povesti si teme propuse! 🙂

  8. Draga Mirela, acum ma pregatesc pentru povestea parfumata de astazi.
    Am citit cu atentie ce-ai scris, nu strica sa-mi reimprospatez memoria, poate mai dau deoparte din ganduri si suparari.
    Ne-ai intrebat ce nume sa alegem pentru grupul povestilor parfumate.Alegerea mea e la fel cu a ta.
    Succes mai departe, poate vin si eu cu o tema pentru o poveste.
    Un weekend minunat!

    1. Draga Gabi, da la o parte gandurile si supararile, daca psihicul e sanatos, si fizicul se simte mai bine!
      Draga Gabi, atat de rau imi pare ca Posta nu a garantat expedierea coletului, am tot amanat, dar sper ca daca il pun luni sa ajunga macar pana joia viitoare.
      Asa vom face, ii vom spune Clubul povestii parfumate, voi face si un banner si poate inserez si un tabel sa nu mai umblam cu linkuri.
      Te invit ca peste doua saptamani, deci dupa aniversarea de un an a povestii parfumate, sa propui tu tema. O seara cat mai buna, Gabi! 🙂

  9. Eu stiu ca nu respect reguile intocmai, pentru ca nu ma intereseaza prea mult decat prilejul pe care adesea mi-l oferi, acela de-a scrie ceva ce poate fi frumos prin generozitatea temei. Sa-ti si sa va dea pasiunea pentru bunul gust cat mai multe povesti parfumate! 🙂 Eu, de fiecare data cand tema ma va atrage, voi scrie, fara vreo pretentie, doar din placere 😉
    La multi ani!

  10. la multi anisori de acum inainte !
    vreau sa-ti multumesc din nou Mirela pentru invitatiile pe care mi le-ai facut de a participa la mereu proaspetele Povesti Parfumate…mi-a facut placere sa o fac chiar daca s-a intamplat doar de doua ori…voi mai participa cand voi fi sigura ca am ceva frumos de spus…cum frumos reusesti tu sa spui cate o poveste de fiecare data 🙂
    felicitari si la multe si parfumate povesti pentru delectarea celor care vin aici in cautarea frumosului simplu si aproape tangibil 🙂

    1. Multumesc frumos, Panhoraa!
      Tu esti o membra, eu asa te consider, iar Clubul Povestii parfumate s-a bucurat sa te aiba in randurile sale cand ai scris atat de frumos si interesant. Sper ca vor mai fi ocazii si vei mai participa din cand in cand! 🙂

    1. Așteptam pe cineva să observe și pictura! Ce bine că ai sosit! Așa este și aveau miresme naturale grozave! 🙂

    1. Sper sa te avem printre noi deoarece apreciem, atat eu, cat si ceilalti prieteni ai povestii, scrierile tale sensibile! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus