Parfumul cafelei și un drag La mulți ani

”A bea este omenesc, a bea cafea este divin.”   (Stephanie Piro)
”O ceașcă de cafea împărțită cu un prieten este fericire gustată și timp bine petrecut.”
(John Van Druten)
”Espresso este pentru Italia ceea ce șampania este pentru Franța”.
(Charles Maurice de Talleyrand)

Creație de Xaba Pete, DeXign

Și de ce n-aș scrie despre parfumul cafelei? Cafeaua, cea care își întinde brațele parfumate până departe, ieșind pe uși, ferestre, terase, balcoane, cafenele, cofetării, prinzându-te în mreje, este cea mai populară băutură, imediat după ceai. Când cumpărați parfum, vânzătoarea vă dă boabe de cafea să mirosiți sau să mestecați, pentru a NU mai simți alte mirosuri. Are una din cele mai tari miresme din lume și acoperă aproape tot. E un parfum bun, profund, întunecat și catifelat. Cafeaua e iubită sau urâtă. Nu prea există cale de mijloc. Cine dă în patima ei odată, greu trece de partea cealaltă a baricadei. Beau cafea oricând, condiția este să fie din cea mai bună. Una din cele mai iubite povești parfumate a fost, dacă vă mai aduceți aminte,  Parfum de ceai: Aroma ceaiului tău, parfumul ceaiului meu. Poveste parfumată, poveste la care au scris un mănunchi de 15 prieteni, și specific aici că toți au scris minunat, cu drag de cea mai populară băutură din lume. Dacă mă întrebați acum pe care o prefer, vă voi răspunde așa: înainte de masă, cafeaua, după amiază tot cafeau și, spre seară, ceaiul. Acum e dimineață, așa că haideți să savurăm împreună o cafea.

Îmi plac discuțiile despre cafea. Îmi palce să susțin de ce prefer cafeaua etiopiană, de ce beau Pellini Top, Lavazza Crema (premium) sau Illy, un amestec unic de cafea Arabica preparat de italieni, de ce savurez câte o cafea din Yemen, descendentă a cafelei etiopiene. De ce mi-e dor de cafeaua columbiană, devenită tot mai rară, prea scumpă și uneori de negăsit. De ce unele sortimente nu-mi plac și astea toate să le povestesc cu prietenii la o…cafea! Să fac șmecherii cu frișcă naturală și cafea la desert sau ice coffee cu gheață, evident, în zilele cu arșiță, când doar cafeaua te salvează de la un somn prelungit. Să mă adun și să mă concentrez, când întocmesc lista de cumpărături, lângă o cafea tare și neagră, fără adaosuri, sau să mă bucur de viață lângă un capuccino preparat, nu din plic, ci așa cum știu eu foarte bine de la amicii mei italieni. Să am lângă mine o ceașcă frumoasă, din care aroma mătăsoasă și plină de mister să dea năvală și să mă inspire.

În cantități moderate, cafeaua poate avea efecte benefice asupra sătătății. Prima cafea se pare că a fost băută în mănăstirile creștine ale Etiopiei,  pentru diminuarea oboselii din timpul ceremoniilor religioase de lungă durată. Azi, cafeaua este una din cele mai consumate băuturi, alături de răcoritoare și ceai. Cafeaua se bea peste tot, e cunoscută de bogați și săraci în egală măsură, e un aliment pentru mulți și un plăcut prilej de a te întâlni cu prietenii. E interesant de știut că după țiței, cafeaua este cea mai vândută marfă din lume. Se beau  peste 500 de miliarde de căni de cafea în fiecare an, 14 miliarde fiind cafele espresso. Viva Italia!!!

Mai știu că această benefică băutură pentru majoritatea (există și interdicții pe care cei vizați trebuie să le respecte), cafeaua crește vigilenta și poate crea bună dispoziție. Robusta sau Arabica, prepartată la ibric sau espresso, fiartă sau filtru, cu caimac sau fără, cafeaua este savurată zilnic de cei care au descoperit poveștile înfiripate în jurul său, ceea ce se  înnoadă la umbra unui abur fin și aromat, lângă ceașca de porțelan sau ceramică, paharul de sticlă sau…chiar cel de carton, al din ce în ce mai căutatei cafele ”la pachet”.  Pentru că trebuie să-i înțelegem și pe cei care n-au timp să-și prepare singuri delicioasa băutură sau să intre în cafenele și cofetării, ajungând să o bea doar la birou. Fie că beți parfumata ceașcă de lichid magic într-o cafenea vieneză sau într-o cofetărie oarecare, acasă sau la muncă, momentul e unul de relaxare și starea creată trebuie să fie una de bună dispoziție. Pot spune cu precizie că după prima cafea de dimineață, mintea devine mai ageră, gândirea mai rapidă, atenția e sporită și reacțiile sunt categoric mai bune.

Când cineva mă întreabă care e parfumul meu preferat, după ce spun câteva creații  favorite, adaug: parfumul boabelor proaspăt prăjite de cafea, care se degajă mai ales când sunt măcinate imediat. E unul din cele mai bune din lume. Fie că beți sau nu cafea, cred că sunteți de acord cu asta. E un parfum încântător.

LA MULȚI ANI!  Azi, 21 ianuarie, e ziua lui Xaba, care nu bea cafea, dar creează lucruri frumoase pentru aceast băutură aromată.

Voi ilustra această poveste parfumată cu câteva creații ale firmei noastre, agenția de design de brand Dexign, creată și condusă de Xaba Pete, soțul meu, pe care prietenii mei de aici îl cunosc. Xaba este admin și director de creație la Dexign. Și este cam de toate, știe orice la firmă și nu numai. Azi e ziua soțului și iubitului meu Xaba, așa că profit de acest spațiu pentru a-i spune, din partea mea și a scumpei noastre fiice, Enya, un mare, drag, cald și din suflet La mulți ani! Să ne trăiești, să ne iubești și să te iubim, să fii cel mai sănătos și mai fericit soț și tată și să reușești tot ce îți propui! La mulți ani și firmei create de tine și să avem ÎMPREUNĂ multe succese! Să fii cel puțin la fel de respectat, de creativ și de puternic ca și până acum, să ai cel puțin la fel de mult succes, dar mai bine și mai mult! La mulți ani foarte, foarte fericiți și să te bucuri de tot ce realizezi! Să ți se îndeplinească dorințele!  🙂

Broșură Coffeeright by DeXign
Broșură Coffeeright by DeXign
Ambient Coffeeright by DeXign
Coffeeright advertising by DeXign

Ș i parfumurile, că de aceea e poveste parfumată!

În primul rând, avem un parfum pentru domni.

 A*Men Pure Coffee Mugler, cu mosc, paciuli, cafea. Superb!

Și trei parfumuri cu arome de cafea, de la Casa Demeter! Merită să le încercați! 😉 🙂

Articole create 906

73 de comentarii la „Parfumul cafelei și un drag La mulți ani

  1. Cred că nici cel mai sofisticat parfum nu-şi anunţă prezenţa de la o aşa mare distanţă cum o face o cafea aburindă, iar dacă mai are şi reclama creaţiilor DeXing atunci nici un alt produs nu o mai poate concura!
    La mulţi ani Xaba!
    Multă sănătate, succese pe toate planurile!
    Mirela, să-ţi trăiască soţul şi să fiţi fericiţi alături de Enya voastră dragă!

    1. Mulțumesc! Creațiile DeXign fac casă bună cu tot ce e mai bun și susțin calitatea.
      Urările tale sunt calde și de suflet, le primim cu drag! 🙂

  2. La multi ani sanatosi si frumosi! Mie mi-a mirosit a cafea dar si a aniversare, de aceea am ajuns atat de repede, mai ales ca e vorba de un Varsator de-al meu. 😉
    Va doresc numai bine, sunteti oameni deosebiti si imi sunteti tare dragi. 🙂 Despre cafea…ce sa spun? Sunt pasionata de-a dreptul, nu ma pot trezi bine daca nu ii simt aroma in toata casa, o beau cu placere absolut deosebita, o savurez…immmmmmm!
    Am sa public si eu ceva imediat. 😉

    1. Mulțumim, Shayna!
      Aniversările au aromă de cafea, nu știu vreuna care să nu aibă și această minunată mireasmă! 😉

    1. Aromă adâncă…adevărată!
      Mulțumim Lili, să fim și să se întoarcă celor care le fac, însutit, aceste frumoase urări!
      Cred că aceasta e favorita ta:

    1. Doru, te invit la Poveste, dacă ai timp și dorești poate vei scrie. Se poate și în imagini, cum dorești.
      Dar mai întâi, o cafea pentru un împătimit!

  3. Cafeaua de aici are o aromă desăvârşită!
    Şi pentru că ochii mi-ai fost atraşi de realizările semnate DeXign, neapărat trebuie să adresez un sincer LA MULŢI ANI!

  4. Acesta este un parfum care imi place ; cand prajesc boabele de cafea in apropierea casei mele ma reped sa deschid usa pentru a savura aroma (Jean Jacques Rousseau)
    Mulțumesc pentru unul din cele mai stralucitoare articole citite despre cafea.
    Iar imaginile vorbesc de la sine si o fac cat se poate de frumos.
    Domnului Xaba ii urez un calduros si sincer La multi ani, sa fie sanatos si sa aiba parte de tot ce e mai bun.
    Un weekend fericit!

    1. Constantin, nu pot sa spun decat multumesc si sa ai parte de cel putin la fel de multe bucurii pe cat urezi!
      O cafea pentru un oaspete ales!

    1. Te imbratisez si voi prelua imaginea creata de tine, o voi posta langa articolul meu, pentru a ilustra cu boabe de cafea Povestea parfumata de azi. Multumesc!

  5. La mulți ani ! Să fie sănătos și vesel și voi pe lângă el ! 🙂
    Cum e dimineață, închin o ceașcă de cafea Mocca aburindă în sănătatea lui Xaba și a întregii voastre familii! Să fiți fericiți !

    1. Mulțumim frumos, Teo! Să ai parte de zâmbete frumoase, la rândul tău! 😉
      E minunat trextul tău, de la tine vin, felicitări!
      O cafea pe care sunt convinsă că o vei…savura! 🙂 Și o zi frumoasă!

    1. Ești foarte haios! Și eu am nevoie de aroma și efectul cafelei, în zori!
      Își ofer o cafea ca desert, de data asta:

    1. Mulțumim, Roxana, așa să fie, și armonie să fie peste tot! Să vă iubiți și voi, într-o deplină fericire!
      Da, aseară am pregătit bunătăți.

    1. Și mie mi-a făcut plăcere să citesc rețetele magice de la tine! Mulțumesc frumos! 🙂
      O cafea condimentată pentru tine:

  6. Si uite ca nu am uitat, si am raspuns cu drag invitatiei de a participa la aceasta superba poveste! Ca de obicei, cu acordul dvs, am realizat o ilustare cu ajutorul cartilor postale, caci la asta ma pricep cel mai bine.

    Felicitari pentru articol. si un La multi ani!

    1. M-am delectat cu deosebitele cărți poștale postate, dar și cu răspunsul la întrebare, interesantă provocare!
      O cafea cu parfum de epocă:

  7. Menachem Mendel Schneerson spunea:
    „Intrucat timpul este asemeni unei spirale , in fiecare an se intampla ceva special de ziua ta : energia pe care Dumnezeu a investit-o la nasterea ta este prezenta din nou.”
    La multi ani, sotului tau, Mirela! 😛

    Am reusit sa castig o batalie in lupta cu timpul si am scris si eu un articol la aceasta tema propusa: http://gabryellehelen.wordpress.com/2012/01/21/imoralitate-cu-aroma-de-cafea/

    Hmmm, ce bine miroase cafeaua aici…! 😉

    1. Mulțumim frumos, Gabriela Elena!
      Voi citi articolul tău cu maxim interes.
      Un cappuccino fără cofeină pentru tine!

    2. Și un răspuns la articolul de la tine:
      Gabriela Elena, tu spui:”…dar atunci dacă nimeni nu ia nicio atitudine, în orice problemă a vieţii, ne vom lăsa mereu manipulaţi. ”
      Nici vorbă să ne lăsăm manipulați, nici vorbă! Ți-am mărturisit că nu agreez produsul. Și nici relama. Faptul că și tu ai criticat-o nu m-a influențat absolut deloc, oricum nu îmi place. Iar celor cărora le place, nici atât nu le poți schimba obiceiurile! Când am spus ”luptă cu morile de vânt”, mă refeream la faptul că ei nici nu bagă în seamă câțiva răzvrătiți, dimpotrivă, au nevoie de ei, ca să atragă atenția asupra lor, ceea ce ai făcut chiar fără să intenționezi, aici. Chiar dacă am studii de arte plastice, cursurile de advertising am fost obligată să le urmez datoriră ponderii pe care o am la firma noastră, așa că știu ce spun. E lăudabil ce încerci aici, dar trebuie să fii convinsă ca faci, întradevăr, bine…Sper că am fost explicită de data aceasta. Și atenție la ce a spus @Motanul Incaltat. A spus adevărul.

    1. Lolita, multe mulțumiri! Să ai parte de tot ce e mai bun la rândul tău!
      Și Dexign îți mulțumește pentru aprecieri! 😉
      Vin să citesc la tine cu drag.
      Dar mai întâi, să bem o cafea împreună!

  8. Din comentarii aflai şi io cine-i sărbătoritul.
    De la shogunu’, din suflet, „Tanjubi omedeto gozaimasu”!!! Pe româneşte „La mulţi ani” !!!
    Banzai!

  9. La mulți ani,multă sănătate și fericire domnului soț iubit și cred și tătic iubit !
    Pe scurt să fiți sănătoși,să reușiți și să vă ție viața așa cum v-o închipuiți !!!

    1. Multumim frumos!Da, sot si tataic, dar si prieten iubit!
      Sanatate si bucurii sa ai!
      Un desert cu cafea, pentru un oaspete de onoare:

  10. La multi ani cu sanatate, ca-i mai buna decat toate, dar si cu succese in tot ce intreprinzi, Xaba! Sa fii fericit alaturi de cea mai minunata sotie si cea mai draga si dulce fiica! Sa ai succes enorm cu firma ta DeXign, dar si in viata particulara. Multa fericire! La multi ani! 🙂

  11. ca de fiecare data aflu lucruri pe care nu le stiam…si acum vad cat de multe nu stiam despre cafea 🙂
    imbatator de aromata postarea ta…cred ca parfumul cafelei este unul dintre cele mai cunoscute si tulburatoare parfumuri recunoscute si apreciate in toata lumea…
    „la multi ani!” frumosi si norocosi ii doresc sotului tau dar si tie si fiicei tale va doresc sa va bucurati azi si nu doar azi alaturi de dragul vostru ! 🙂

    1. Asa este, si ca fiecare data, imi doresc sa fi participat si tu! 😉
      Multumim pentru minunatele urari! Sa ai inzecit mai mult decat urezi, cu tot dragul!

      Sa bem impreuna o cafea buna! 🙂

  12. S-au adunat aici urari multe si sincere, frumoase, generoase. Asa sa fie!:)
    Va multumesc si va doresc sa aveti cel putin la fel de multe bucurii, sanatate si impliniri!

  13. O, multumesc , e un tort de care sigur am mancat la voi si stiu ca si lui Adi ii place la nebunie, dar si mie!
    Mirela, chiar apreciez aceste neobosite cautari de a oferi fiecaruia ce e mai bun si ce i se potriveste! Multumesc, e de apreciat.
    Xaba, inca oadata La multi ani si un car de fericire! 🙂

  14. Sper ca primiti urari, fie si cu intarziere, asa ca ”La multi ani” sotului tau si… sper sa ne intalnim cu totii, odata si odata, la o cafea din cea buna, bauta si descantata cu folos, ca intre prieteni! 🙂

  15. o cafea reprezinta mereu un motiv foarte bun de intalnire cu prietenii, de socializare. cafeaua pentru mine, este un lucru indispensabil: ma trezeste dimineata, si-mi trezeste toate simturile.

  16. totul e in macinare ….. Macinati boabele de cafea chiar inainte sa faceti cafeaua si macinati doar cantitatea pe care o sa o utilizati. Cafeaua incepe sa-si piarda din aroma in cateva ore de la macinare. Macinati boabele atat de fin cat spune fiecare reteta.
    doar asa obtii o cafea de calitate ….

  17. Se spune ca acest produs, cafeaua, sta la baza revolutiei culturale din Marea Britanie. Initial erau doar carciumi unde oamenii consumau bauturi alcoolice si nimic bun nu putea iesi din asta. Dar in momentul in care au aparut cafenelele, oameni din diferite medii, ingineri, scriitori, artisiti, medici au inceput sa se intalneasca si sa schimbe idei. Mai mult, datorita cafelei care este un stimultent cerebral, au inceput sa gasesca conexiuni intre domeniile lor de activitate si sa colaboreze, sa inventeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus