Salcâmii, parfum poetic

Salcâmii, parfum poetic
Dacă au înnebunit salcâmii, revărsându-și rochia vaporoasă de miresme transparente, alcătuite din miere și primăvară târzie, aproape coaptă pentru vară, avem și L’Erbolario cu al său Acqua di Profumo all’Acacia Un parfum venit din parcurile italienești ale soarelui, care adduce un plus aromă dulce într-un flacon alb și curat, classic. Pentru a-i face să înflorească și la tine-acasă, atunci când rochiile albede petele vor pieri, sau când voluptoasa vară va reveni tandră și leneșă , cu arome mult mai tari, de crini și orhidee, ai acest parfum dulce și proaspăt. Bucură-te azi de salcâmi, bucură-te mâine de acest parfum, ca amintirea comestibilă a florilor copilăriei să nu piară niciodată.

L’Erbolario – Acqua di Profumo all’Acacia
La fel de atemporal și plin de nostalgii de prin parcuri-cu-salcâmi este și Aubepine Acacia de la Creed, realizat în 1965. Inițial adresat colecțiilor private și clienților faimoși, azi îl puteți găsi în magazinele cu coloniale de soi. Înviorător și luminos, Aubepine Acacia dezvăluie, pe lângă aroma de salcâm clasică, o boare răcoroasă de bergamotă, galbanum și accente de ambră. Chiar dacă nu e foarte ușor de găsit, e bine să-l cunoaștem, pentru că uneori apare așa, ca un dar, în magazinele mici care vând parfumuri și săpunuri de firmă.
Aubepine Acacia de la Creed

Sensi de Giorgio Armani sau parfumul italienesc încătușat într-un flacon. Dacă e salcâm, se pare că italienii sunt pe fază! Aroma tandră, ca atingerea mătăsii, ca un vânticel ușor și sublim de pimăvara către vară, fără griji, fără probleme, doar pace și gentilețe: acesta e Sensi de Armani, un parfum între parfumuri, o aromă care amintește de parcuri în plin soare, de grădini comestibile, unde găsești bunătăți parfumate și amintiri dintr-o copilărie fără griji…Sensi…Acacia farnesiana, o varietate de salcâm cu flori galbene și parfumate, constuie baza acestui parfum clasificat ca oriental, dar pe care eu îl descopăr zilnic cât se poate de floral și foarte însorit, deloc lemnos! Iasomia întâmpină aroma de salcâm, iar palisandrul și rășina aromată de benzoe accentuează senzația de căldură și primăvară târzie către vară…Melancolic și vesel totodată, plin de contradicții lipsite de fundament, făcute doar așa, de dragul…conversației dintre arome! Se găsește, fiind printre cele mai căutate parfumuri. Nu e scump, e doar bun.

Salcâmul japonez, Wisteria numit și glicină, e mov albăstrui, cultivat și la noi. Parfumul încântător inspiră mulți parfumieri. Wisteria by Crabtree & Evelyn este parfumul nostalgicelor note de Wisteria înflorită, împrăștiind parfumul grădinilor cu dărnicie și opulență. Pe lângă ciorchinii liliachii, parfumul acesta adaugă prospețimea liliacului însuși, a violetei și a mierii de salcâm. Toate bine așeazate pe o bază de santal cald și mosc alb. O feerie!

Articole create 906

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus